loader

Rezultate record inregistrate de Libra Internet Bank: 2015 - cel mai bun an din istoria bancii

Libra Internet Bank a obtinut in 2015 un profit net de aproape 24 milioane lei si o crestere a activelor nete de 45%, reprezentand cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a bancii.

"Ne caracterizeaza pasiunea si atentia deosebita pentru satisfactia clientilor nostri si cred ca aceste lucruri explica in mare masura rezultatele deosebite pe care le-am obtinut. In continuare, ne vom concentra pe atragerea de clienti noi din zona profesiilor liberale si a companiilor, dar si pe lansarea unor produse noi si spectaculoase pe zona digital", a declarat Emil Bituleanu, director general Libra Internet Bank.


La finalul anului 2015, volumul total al activelor nete detinute de banca s-a ridicat la 2,4 miliarde lei, triplandu-se, astfel, in ultimii 3 ani.


Pe o linie ascendenta s-au situat si depozitele, ajungand la un total de 2,2 miliarde lei, in crestere cu 49% comparativ cu 2014.
In acelasi timp, soldul creditelor s-a ridicat la peste 1,3 miliarde lei, in conditiile in care rata creditelor neperformante a fost de 7,8%, sub media pietei.


Libra Internet Bank are in prezent o retea de 44 de sucursale care deservesc preponderent clienti din segmentele profesii liberale, IMM, corporate si agribusiness. De asemenea, Libra Internet Bank a fost prima banca din Romania care a lansat in urma cu un an si jumatate serviciul de digital banking, prin care clientii persoane fizice isi pot deschide cont 100% online, fara hartii si fara drumuri la banca.
 

Autori

foto
LIBRA INTERNET BANK SUCURSALA BUCURESTI SA