loader
Reff&Asociatii|Deloitte Legal a obtinut hotararea definitiva ce atesta proprietatea asupra terenului si investitia Asoc. Daruieste Viata pentru extinderea si modernizarea Spitalului M.Curie

Reff&Asociatii|Deloitte Legal a obtinut hotararea definitiva ce atesta proprietatea asupra terenului si investitia Asoc. Daruieste Viata pentru extinderea si modernizarea Spitalului M.Curie

Obtinerea acestei solutii favorabile contribuie asadar la consolidarea acestui amplu proiect din sectorul non-guvernamental (ONG) din Romania, confirmand drepturile spitalului asupra suprafetei respective

O echipa multidisciplinara de avocati specializati in litigii administrative si comerciale din cadrul Reff & Asociatii | Deloitte Legal a obtinut, in urma unor servicii prestate pro bono, o hotarare prin care Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv cererea de restituire in natura a unei parti din terenul Spitalului Marie Curie, pe care Asociatia Daruieste Viata a dezvoltat proiectul de extindere si modernizare a unitatii medicale, pentru a asigura conditii optime de tratare si terapie pentru toti copiii internati in acest spital, investitie estimata la aproximativ 43 de milioane de euro. Obtinerea acestei solutii favorabile contribuie asadar la consolidarea acestui amplu proiect din sectorul non-guvernamental (ONG) din Romania, confirmand drepturile spitalului asupra suprafetei respective.

Actiunea, formulata de o persoana care pretinde ca ar fi mostenitoarea fostilor proprietari, face parte dintr-o serie de litigii complexe, demarate in urma cu aproximativ trei ani, in care Reff & Asociatii | Deloitte Legal reprezinta Daruieste Viata si Spitalul Marie Curie, cu scopul de a proteja proprietatea terenului administrat de unitatea medicala, precum si valabilitatea autorizatiilor de construire privind extinderile si modernizarea spitalului de copii, construit ca urmare a demersurilor de strangere de fonduri initiate de catre asociatie.

Echipa de litigii care a asigurat obtinerea solutiei a fost coordonata de Ana Galgotiu-Sararu, Senior Managing Associate, si le-a mai inclus pe Anca Belciu, Senior Associate, si Alexandra Tuta, Associate. La pregatirea strategiei procesuale si a apararilor invocate cu succes in fata Curtii de Apel Bucuresti a contribuit si expertiza juridica in drept imobiliar oferita de avocatii Maria Nitulescu, Managing Associate, Diana Stan, Managing Associate, si Ioana Georgescu-Muresanu, Managing Associate, din cadrul practicii de drept imobiliar, coordonate de Irina Dimitriu, Partener.

Pentru noi, este o onoare ca am avut oportunitatea de a contribui la demersurile extraordinare ale Asociatiei Daruieste Viata pentru modernizarea Spitalului Marie Curie, iar eforturile noastre au fost incununate de solutia pronuntata de catre Curtea de Apel Bucuresti, prin care Spitalul Marie Curie a obtinut confirmarea definitiva a dreptului de administrare asupra terenului pe care a fost realizata investitia. Solutia reconfirma si competentele remarcabile ale echipei noastre de litigii si ale colegilor din practica de consultanta in disputele imobiliare”, a declarat Mihnea Galgotiu-Sararu, Partener la Reff & Asociatii | Deloitte Legal si coordonatorul practicii de litigii administrative si comerciale.

Constructia unui spital si a tuturor facilitatilor necesare presupune provocari dintre cele mai diverse. Totusi, aparitia unei cereri de restituire a terenului aferent constructiei a fost cu adevarat una dintre marile provocari, pentru ca ar fi putut pune probleme serioase proiectului. Colaborarea cu Reff & Asociatii | Deloitte Legal ne-a ajutat in doua moduri: sentinta finala in favoarea spitalului obtinuta recent, iar, pana in acest moment, in timpul procesului de judecata, increderea in profesionalismul avocatilor ne-a dat siguranta sa mergem inainte cu investitia si sa nu blocam proiectul. Copiii, parintii si personalul medical care vor putea sa beneficieze in curand de acest spital sunt marii castigatori din aceasta colaborare dintre Daruieste Viata si Reff & Asociatii | Deloitte Legal”, a declarat Oana Gheorghiu, Vicepresedinte, Daruieste Viata.

Practicile de litigii din cadrul Reff & Asociatii | Deloitte Legal reunesc 25 de avocati ce beneficiaza de colaborarea cu profesionisti din toate ariile de practica din cadrul retelei Deloitte, inclusiv consultanti fiscali si financiari, experti tehnici si in solutii de digitalizare. Astfel, echipele multidisciplinare pot acoperi toate tipurile de proiecte de litigii din mediul de afaceri, de la cauze fiscale, la dispute comerciale si administrative.

Practica de drept imobiliar din cadrul Reff & Asociatii | Deloitte Legal beneficiaza, la randul ei, de peste 15 ani, de o larga recunoastere (inclusiv in clasamente internationale, precum Legal 500) drept una dintre cele mai importante echipe de avocati specializati in acest domeniu, oferind asistenta juridica in multe dintre cele mai mari si mai complexe tranzactii si dezvoltari imobiliare din Romania, deseori considerate de presa de specialitate „tranzactia anului”. 

Reff & Asociatii | Deloitte Legal, una dintre cele mai importante societati de avocati din Romania, ofera servicii ce acopera domeniile financiar-bancar, concurenta, dreptul muncii, energie si mediu, insolventa, consultanta juridica de management, litigii, drept societar, fuziuni si achizitii, sectorul public si drept imobiliar. Reff & Asociatii reprezinta Romania in reteaua globala Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocati in 80 de tari.

Pentru mai multe informatii despre Reff & Asociatii | Deloitte Legal, accesati www.reff-associates.ro. Pentru mai multe informatii despre reteaua globala Deloitte Legal, accesati www.deloittelegal.com.

Daruieste Viata este una din principalele organizatii non-guvernamentale care actioneaza pentru reformarea sistemului medical romanesc. In cei peste zece ani de activitate, asociatia a reusit sa reuneasca peste 500.000 de donatori sub un deziderat comun, acela al garantarii unor servicii moderne, atat prin edificarea de unitati medicale si modernizarea de infrastructuri, cat si prin desfasurarea de activitati concertate de lobby si sustinere pentru implementarea unor politici publice sustenabile si centrate asupra nevoilor beneficiarilor primari ai sistemului de sanatate - pacientii si cadrele medicale. Investitia totala realizata in mai mult de zece ani de activitate de Daruieste Viata pentru concretizarea directiilor de actiune asumate se ridica la aproximativ 60 de milioane de euro.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL
foto
ASOCIATIA DARUIESTE VIATA