loader
Reff & Asociatii si Deloitte Romania au asistat grupul danez Vestas Wind Systems in vanzarea unor parcuri eoliene catre divizia de investitii a Ingka Group

Reff & Asociatii si Deloitte Romania au asistat grupul danez Vestas Wind Systems in vanzarea unor parcuri eoliene catre divizia de investitii a Ingka Group

Reff & Asociatii, societatea de avocati membra a retelei Deloitte Legal, a asistat grupul danez Vestas Wind Systems in vanzarea a 80% din participatia in subsidiarele sale romanesti catre subsidiara din Romania a diviziei de investitii a Ingka Group, IRI Investments.

Reff & Asociatii, societatea de avocati membra a retelei Deloitte Legal, a asistat grupul danez Vestas Wind Systems, una dintre cele mai mari companii din lume din domeniul energiei sustenabile, in vanzarea a 80% din participatia in subsidiarele sale romanesti, care detin parcurile eoliene Pantelimon, Pegasus si Apollo, catre subsidiara din Romania a diviziei de investitii a Ingka Group, IRI Investments. Acordul marcheaza intrarea Ingka Group pe piata de energie regenerabila din Romania, in parteneriat cu Vestas.

„Suntem foarte incantati de colaborarea cu Reff & Asociatii si Deloitte Romania si de rolul pe care l-au jucat in aceasta tranzactie, care marcheaza inca un pas in cadrul relatiei noastre stranse cu IKEA. Aceasta tranzactie exemplifica modul in care lucram cu numerosii nostri parteneri pentru a contribui la crearea unei lumi alimentate din surse de energie regenerabila”, a declarat Heiko Wehrhahn, Director Solutii Financiare NCE la Vestas.

Tranzactia a fost semnata la finalul lunii august 2019 pentru un pret de 136 de milioane de euro si s-a finalizat pe 21 octombrie 2019. Finalizarea tranzactiei a depins de indeplinirea anumitor conditii si a necesitat inclusiv aprobarea Consiliului Concurentei din Romania.

„Proiectul a adus la aceeasi masa doi dintre cei mai mari jucatori din lume, Vestas si Ikea, intr-un demers care marcheaza revigorarea, dupa multi ani de stagnare, a tranzactiilor pe piata de energie regenerabila din Romania", a declarat Diana Fejer, Senior Managing Associate la Reff & Asociatii si coordonatorul echipei juridice care a lucrat la acest proiect.

Echipa Reff & Asociatii a fost implicata in procesul de structurare si negociere a tranzactiei, inclusiv in pregatirea si negocierea contractului de vanzare-cumparare si a acordului intre asociati si a oferit asistenta in legatura cu indeplinirea conditiilor necesare pentru finalizarea tranzactiei. Diana Fejer, Senior Managing Associate, a coordonat echipa, cu sprijinul Ilincai Iliescu, Senior Associate, si al lui Alexandru Ulici, Associate, si cu implicarea specialistilor in domenii de drept specifice: Anca Melinte, Managing Associate, si Cristiana Baltag, Senior Associate.

Practica de servicii fiscale a Deloitte Romania a fost, de asemenea, implicata in tranzactie, oferind asistenta in legatura cu exercitiul de due diligence fiscal si cu structurarea tranzactiei. Echipa de taxe fost coordonata de Raluca Baldea, Director, si Ana Sabiescu, Senior Manager, echipa completa incluzand si pe Elena Geageac, Senior Manager, si Iulia Bica, Manager.

„Aceasta este una dintre tranzactiile din domeniul energiei regenerabile care va ramane in istorie prin prisma valorii si complexitatii sale, precum si a dimensiunii globale a partilor implicate. Pentru noi a fost o mare oportunitate si o adevarata placere sa fim parte din acest proiect si sa asiguram un proces lin de finalizare a tranzactiei pentru clientul nostru”, a declarat Georgiana Singurel, Partener la Reff & Asociatii, coordonator al practicii de Corporate M&A.

Vestas Wind Systems produce, instaleaza si ofera mentenanta pentru turbine eoliene in toata lumea si detine turbine in 80 de tari. Compania fost infiintata in 1945 si, din 2013, este cel mai mare jucator din lume in domeniul sau. Vestas Wind Systems opereaza parcuri eoliene in Danemarca, Germania, India, Italia, Romania, Marea Britanie, Spania, Suedia, Norvegia, Australia, China si Statele Unite si are peste 21.000 de angajati la nivel global.

Cu o echipa de peste 70 de avocati, Reff & Asociatii este una dintre cele mai mari societati de avocati din Romania, recunoscuta pentru calitatea serviciilor si abilitatea de a oferi solutii in chestiuni juridice complexe. Tipurile de servicii oferite acopera domeniile financiar-bancar, concurenta, dreptul muncii, energie si mediu, insolventa, litigii, fuziuni si achizitii, sectorul public, drept imobiliar. Reff & Asociatii reprezinta Romania in reteaua globala Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocati in 85 de tari.

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta, servicii juridice, consultanta financiara si managementul riscului, servicii de consultanta fiscala si alte servicii adiacente catre clienti din sectorul public si privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente in topul Fortune Global 500® sunt clienti Deloitte, prin intermediul retelei sale globale de firme membre care activeaza in peste 150 de tari si teritorii, oferind resurse internationale, perspective locale si servicii de cea mai inalta calitate pentru a aborda provocari de business complexe. Obiectivul Deloitte este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor peste 312.000 de profesionisti ai sai.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii SCA, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta in management si consultanta financiara, servicii de managementul riscului, solutii de servicii si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 1.700 de profesionisti.

Autori

foto
SOCIETATEA CIVILA DE AVOCATI REF SI ASOCIATII