loader

Raport economic zilnic - 5 februarie

Ministerul de Finante - imprumuturi mai mari decat cele estimate; Fondul Proprietatea - crestere usoara a capitalului social varsat

Ministerul de Finante - imprumuturi mai mari decat cele estimate

Ieri, Ministerul de Finante a imprumutat 500 mil. RON prin emisiunea de certificate de trezorerie la un an, atat cat isi propusese initial. Randamentul mediu acceptat a fost de 5,51%, usor mai bun comparativ cu 5,85% platit la ultima licitatie similara de acum trei saptamani cand Ministerul a imprumutat 1,4 mld. RON. Aditional, Ministerul a imprumutat 737 mil. RON prin emisiunea de obligatiuni la trei ani, peste suma propusa initial de 500 mil. RON. Randamentul mediu acceptat a fost de 5,69%, favorabil comparativ cu 5,95% platit la ultima licitatie similara de la mijlocul lui ianuarie, atunci cand a imprumutat 1,5 mld. RON. Emisiunea pe trei ani facea parte din categoria obligatiunilor care vor fi introduse in indicele JP Morgan, astfel ca cererea a fost usor mai ridicata.

 

Fondul Proprietatea - crestere usoara a capitalului social varsat

Administratorul Fondului Proprietatea a anuntat ca incepand cu data de 1 Februarie 2013, capitalul social varsat al Fondului Proprietatea a crescut cu 23.500 RON la valoarea de 13.412.803.666 RON, in timp ce capitalul social subscris a ramas nemodificat, la valoarea de 13,78 mld. RON. Majorarea capitalului social varsat a intervenit ca urmare a faptului ca Fondul a primit 2.350 actiuni gratuite de la Romgaz in suma de 23.500 RON, ca urmare a majorarii capitalului social cu contravaloarea terenurilor pentru care Romgaz a primit dreptul de proprietate, compensate cu o parte din capitalul Fondului neplatit de catre Statul Roman. Ca urmare a acestei operatiuni, Administratorul Fondului a deblocat 23.500 actiuni din cele 365,6 mil. actiuni considerate anterior neplatite de catre Statul Roman.

Autori

foto
RAIFFEISEN BANK SA