loader

Raport economic zilnic - 11 aprilie

Inflatia anuala a scazut usor in martie la 5,25%; Fondul Proprietatea - Incepe al doilea program de rascumparare de actiuni

Inflatia anuala a scazut usor in martie la 5,25%

Indicele preturilor de consum a urcat usor cu 0,04% din februarie. Totusi, efectul de baza negativ referitor la preturile volatile ale legumelor si fructelor este de asteptat sa se mentina pana in iunie. Ulterior, conform estimarilor Raiffeisen RESEARCH, rata inflatiei ar trebui sa scada catre 4% spre finalul anului.

 

Fondul Proprietatea - Incepe al doilea program de rascumparare de actiuni

Fondul Proprietatea (FP) a anuntat ca decizia AGA privind cel de-al doilea program de rascumparare pentru aprox. 8% din actiuni a fost publicata ieri in Monitorul Oficial. Astfel programul de rascumparare ar trebui sa inceapa in cateva zile. Programul de rascumparare se va desfasura pe urmatoarele 18 luni incepand cu data publicarii in MO. Actiunile pot fi cumparate la un pret minim de 0,2 RON si un pret maxim de 1,5 RON. In conformitate cu legislatia in vigoare, FP poate rascumpara un volum zilnic de actiuni de pana la 25% din volumul mediu zilnic de actiuni care sunt tranzactionate pe piata reglementata pe care se efectueaza achizitia. In ciuda faptului ca se astepta aceasta stire dupa ce FP a castigat un proces important impotriva dnei Sfiraiala la inceputul lui martie, vedem stirea drept pozitiva.

Autori

foto
RAIFFEISEN BANK SA