loader

PwC Romania lanseaza ExperTax, prima sa aplicatie mobila de consultanta fiscala

PwC Romania lanseaza prima sa aplicatie mobila numita ExperTax, care ofera consultanta pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent.

Aplicatia contine uan calculator de taxe si impozite, sub forma unui algoritm care calculeaza taxele si impozitele datorate de persoana fizica.  Acest calculator este cea mai complexa functie a aplicatiei si contine campuri pe care utilizatorul le poate completa cu detaliile specifice situatiei sale, algoritmul urmand a calcula rezultatul final.  Acest algoritm permite calculul venitului de la brut la net si invers.

 

“Pe masura ce utilizarea smartphone-urilor devine tot mai raspandita, acest lucru are un impact asupra fiecarui sector economic, inclusiv asupra consultantei fiscale. Clientii nostri sunt oameni de afaceri sofisticati care solicita produse inovatoare pentru a fi informati din punct de vedere legislativ, dar si pentru a-si calcula cat mai usor si rapid taxele pe care trebuie sa le plateasca. ExperTax este instrumentul perfect pentru astfel de sarcini si sunt sigur ca va deveni una dintre aplicatiile mobile preferate de catre cei din profesiile liberale din Romania. Lansarea acestei aplicatii mobile arata cum PwC Romania intelege sa fie in fruntea inovatiei de pe piata de consultanta fiscala, intocmai precum lansarea TaxOnline.ro a reprezentat primul portal online care a oferit solutii personalizate de consultanta fiscala”, a declarat Peter de Ruiter, Liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica, PwC Romania. 

 

Aplicatia contine de asemenea urmatoarele rubrici:

 

·               Noutati -  cuprinde noutati legislative in materie fiscala, relevante pentru persoanele fizice;

·               Calendar  –  cuprinde un calendar al taxelor si impozitelor datorate de persoanele fizice;

·               Prevederi legislative - include informatii detaliate privind obligatiile fiscale ale persoanelor fizice conform legislatiei actuale: taxe si impozite, contributii, cote de impunere, conditii si exceptii, dobanzi si penalitati, termene, informatii privind declaratiile de depus, termene de depunere, informatii despre declaratii rectificative si alte informatii utile;

·               Linkuri utile - contine o colectie de website-uri utile ale autoritatilor fiscale, legislatie europeana si alte surse de informare de interes;

·               Informatii despre PwC -  cuprinde datele de contact ale consultantilor nostri, harta birourilor  PwC in Romania si alte informatii despre firma.

 

Aplicatia a fost dezvoltata in limba romana si este accesabila in mod gratuit.

 

Actualmente varianta iOS este disponibila pentru descarcare in Apple Store pentru iPhone si iPad.

 

In curand, vor fi lansate si platformele pentru Android si  BlackBerry, atat pentru telefoane, cat si pentru tablete.

 

Despre PwC

 

Firmele din reteaua PwC ajuta organizatiile si indivizii sa creeze valoarea de care au nevoie. Suntem o retea de firme prezenta in 158 de tari cu aproape 180.000 de specialisti determinati sa ofere servicii de calitate de audit, consultanta fiscala si consultanta pentru afaceri. Spuneti-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastra si descoperiti mai multe informatii despre noi vizitand site-ul www.pwc.com/ro

 

PwC se refera la reteaua de firme PwC si/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridica separata. Va rugam sa accesati pagina de internet www.pwc.com/structure pentru mai multe detalii."

 

Pentru mai multe informatii despre raportul Paying Taxes, va rugam accesati:www.pwc.com/payingtaxes.

Autori

foto
PRICEWATERHOUSECOOPERS AUDIT SRL