loader
Proleasing Motors, companie integral romaneasca, estimeaza depasirea tuturor obiectivelor pentru 2019 si prevede noi investitii pentru dezvoltarea business-ului in urmatorii 3 ani

Proleasing Motors, companie integral romaneasca, estimeaza depasirea tuturor obiectivelor pentru 2019 si prevede noi investitii pentru dezvoltarea business-ului in urmatorii 3 ani

La acest rezultat au contribuit cresterile inviduale pe toate liniile de business ale Proleasing Motors, de vanzari auto noi si rulate pana la servicii post-vanzare

Proleasing Motors va incheia anul 2019 cu o cifra de afaceri de 43.6 milioane euro, fara precedent in istoria de 18 ani a companiei, dealer autorizat pentru marcile Ford – din 2001, BMW si Hyundai. Acest rezultat istoric marcheaza o crestere de 17% fata de anul anterior, dar si depasirea cu 0,5 milioane euro a obiectivelor setate de companie pentru acest an.

La acest rezultat au contribuit cresterile inviduale pe toate liniile de business Proleasing Motors – de vanzari auto noi si rulate, dar si de servicii post-vanzare – dintre care cea mai dinamica a fost divizia de vanzari auto Hyundai. Aceasta a intrat in portofoliul companiei la inceputul anului 2018, a incheiat primul an de activitate cu 133 unitati livrate si estimeaza sa il incheie pe al doilea cu 240 de unitati.

A doua cea mai performanta divizie este vanzari automobile BMW care, dupa un an 2018 stagnant, va incheia 2019 cu o crestere de 25%, rezultat al perfectionarii proceselor pe intregul sales funnel: pornind de la consolidarea reputatiei in ceea ce priveste satisfactia clientilor – Proleasing Motors este singurul dealer BMW care a primit de 2 ori distinctia Best BMW Dealer in Customer Care – continuand cu accelerarea reactiilor companiei la dinamica pietei, pana la automatizarea pe parte de gestionare, monitorizare si follow up a oportunitatilor de vanzare si, nu in ultimul rand, analiza detaliata a trendurilor. Ca urmare a acestor procese, Proleasing Motors a reusit in 2019 corelarea organica a stocurilor de automobile noi cu trendul de scadere a cererii pentru autovehicule cu motorizare Diesel, fara blocaje interne.

 Automatizarea proceselor de business a reprezentat, de altfel, o prioritate pentru companie, care estimeaza ca va incheia anul 2019 cu acelasi nivel al costurilor administrative ca in anul anterior, pe fondul unei cresteri de 17% a businessului. Automatizarea proceselor ramane o prioritate si pentru anul 2020, pentru a doua faza a investitiilor fiind vizate in principal departamentele de suport: financiar-contabil, respectiv logistic.

Un obiectiv important pentru companie este dezvoltarea serviciilor post-vanzare, cu concentrarea eforturilor de crestere pe divizia de tinchigerie-vopsitorie. In acest sens, primul pas a fost realizat tot in 2019, cand – prin achizitia unei noi capacitati de service in Prahova – Proleasing Motors si-a creat premisele pentru dublarea volumului de activitate pe acest segment in urmatorii  3 ani.

Pentru 2020, principala provocare va fi pastrarea trendului pozitiv al business-ului, cu o crestere consecventa de 10% pe toate segmentele de activitate. „Ne propunem sa fim printre primii 15 distribuitori auto din Romania si facem acest lucru atat prin crestere pe fiecare brand in parte, sales si after-sales, cat si prin fructificarea unor oportunitati de completare a portofoliului. Cresterea pietei auto din ultimii 4-5 ani a fost constanta, iar Proleasing a crescut in fiecare an mai mult decat media pietei. Ne propunem sa pastram trendul iar, pentru aceasta, viteza de adaptare la schimbarile din piata auto va fi esentiala. Suntem pregatiti sa ne concentram atentia pe mediul digital ca platforma pentru vanzarea auto, pe tendinta de crestere a vanzarilor prin leasing operational, dar si pe cresterea ponderii modelelor electrice sau electrificate in structura cererii” declara Lucian Alexe, Director General Proleasing Motors.

Despre Proleasing Motors

Infiintata in 2001, Proleasing Motors este compania antreprenoriala cu capital exclusiv romanesc care se numara in prezent printre cei mai importanti dealeri auto regionali din Romania, dealer si service autorizat pentru marcile Ford, BMW si Hyundai. In prezent, Proleasing Motors deruleaza activitati de vanzare si reparatie in 3 centre autorizate Ford – in Ploiesti, Buzau si Targoviste, 1 centru BMW – in Ploiesti si 1 centru Hyundai – in Ploiesti. In 2016, Proleasing Motors si-a lansat propria platforma online pentru comert cu automobile rulate, cu un showroom de prezentare localizat tot in Ploiesti, urmata de mai multe platforme online pentru comert cu  piese de schimb, roti si accesorii originale.

Pe parcursul a 18 ani de activitate, Proleasing a castigat de 4 ori titlul de Chairman Award – cea mai inalta distinctie pentru dealerii din reteaua Ford, a fost desemnat dealerul anului 2016 si 2017 in Customer Care – in reteaua nationala BMW, a fost numit Campion in Business al anului 2016, cat si de 12 ori Laureat al Topului Firmelor Prahovene, unde a fost distins cu Prima Pozitie in categoria companiilor medii.

Autori

foto
PROLEASING MOTORS SRL