loader

Prin programul Mobile Kids, Mercedes-Benz a invatat copiii sa devina eroi in trafic

Echipa GolinHarris, impreuna cu Mercedes-Benz si Organizatia Salvati Copiii, au implementat programul international Mobile Kids, ce cuprinde o serie de actiuni educationale menite sa ii invete pe copiii intre sase si zece ani regulile corecte de circulatie in trafic, pentru a preveni si reduce numarul accidentelor rutiere din randul copiilor

Proiectul, derulat in Romania in perioada 28 octombrie – 22 noiembrie 2013, a fost initiat la nivel international de Daimler, iar GolinHarris s-a ocupat de implementarea ?i promovarea acestuia pe plan local.

 

Astfel, echipa GolinHarris, cu sprijinul voluntarilor Organizatiei Salvatii Copiii, au pregatit o serie de sesiuni speciale de educatie rutiera, pornind de la ideea de interactivitate cu micutii, pentru a le capta atentia si a-i face sa retina informatii importante intr-un mod atractiv. MOKI, simpatica mascota a programului, i-a distrat pe copii ?i a asigurat un cadru relaxat ?i amuzant al lectiilor. MOKI a mers in salile de clasa ale unor ?coli selectate din Bucure?ti ?i a incurajat prin jocuri instructive si materiale educative in jur de 3.000 de copii sa adopte o conduita responsabila atunci cand participa la trafic.

 

Andi Moisescu, realizatorul emisiunii ApropoTv, dar ?i presedinte al Organizatiei Salvati Copiii Romania, a sustinut cu mult entuziasm proiectul, participand la o lectie deschisa ce a avut loc la Scoala Centrala.

 

GolinHarris a dezvoltat ?i componenta online a acestui program - trei lectii de circulatie rutiera in format video pentru copii, parinti si cadre didactice au sintetizat cele mai importante reguli de circulatie. Lectiile de circulatie rutiera, prezentate de Andi Moisescu cu sprijinul simpaticului MOKI, se regasesc pe site-ul Mercedes-Benz Romania, aici.

 

Daimler a deschis la nivel international aceasta traditie, a initierii copiilor in educatia rutiera inca de acum 12 ani, iar noi continuam aceasta actiune, alaturi de Organizatia Salvati Copiii ?i GolinHarris. A fost un program implementat cu succes, iar asta cred ca s-a vazut cel mai bine din reactia copiilor: s-au bucurat, s-au amuzat, au pus intrebari. Cu siguranta, anul urmator programul Mobile Kids se va desfasura intr-o formula extinsa, astfel incat din ce in mai multi copii sa invete cum sa fie eroi in trafic“, spune Gabriel Craciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz Romania.

 

Mobile Kids este un proiect de suflet pentru echipa GolinHarris, mai ales pentru ca sintetizeaza, la nivel simbolic, o dorinta fundamentala pentru noi: aceea ca prin proiectele la care lucram cu pasiune sa ajutam societatea civila, oamenii de langa noi. Copiii, pe care i-am vizitat, s-au indragostit iremediabil de MOKI ?i au participat activ in cadrul lectiilor de circulatie rutiera, intervenind cu intrebari delicioase, a?a cum numai copiii ?tiu sa gaseasca. Iar pentru toti copiii care nu avut ocazia sa-l cunosca in direct pe MOKI, am pregatit versiuni online si audio pentru cele mai importante reguli de circulatie“, spune Alina Popa, Senior Manager, Consumer Division.

 

Mobile Kids este o initiativa globala Daimler, cu o abordare unica asupra educatiei rutiere pentru copiii din intreaga lume. Factorul comun al campaniilor Mobile Kids este, de fiecare data, formatul distractiv al lectiilor de siguranta rutiera, potrivit varstei copiilor, pentru asigurarea unei instructii cu impact practic, vizibil apoi in conduita lor rutiera.

Autori

foto
MERCEDES-BENZ ROMANIA SRL