loader
Primul concurs national Edu Minecraft si-a desemnat castigatorii

Primul concurs national Edu Minecraft si-a desemnat castigatorii

Prima editie a Concursului National Minecraft pentru Educatie (Edu Minecraft) a provocat 89 de echipe de elevi de gimnaziu si liceu din toata tara sa conceapa structura exterioara si interioara a cetatii Alba Carolina, din Alba Iulia.

Concurentii au pus in joc, la propriu competentele Minecraft, folosind Microsoft MakeCode si algoritmi de constructie repetitiva pentru a reconstitui virtual cetatea. Aceasta are de acum o viziune proaspata pentru viitorul centenar: galerii subterane cu podele personalizate, unele transparente, care pun in valoare situl arheologic, centre ale copiilor talentati, machete futuriste ale unor cladiri pentru anul 2118, inclusiv un zgarie nori de pe acoperisul caruia care poate fi admirata structura stelara a cetatii. Echipele castigatoare, pe categorii, sunt:

- clasele a V-a si a VI-a – echipa Liceului Teoretic Nicolae Titulescu, Olt,  formata din  Roberto Cristian Dumitrescu si Alexandru Marian Calin, profesor coordonator Elena Vladescu

- clasele a VII-a si a VIII-a – echipa Scolii Generale Brancusi, Cluj, formata din Catalin Lazar si Radu Morar, profesor coordonator Mariana Camelia Tantau

- clasele a IX-a si a X-a – echipa CN Mihai Eminescu, Petrosani, Hunedoara, formata din Florin Rades si Bogdan Ichim, profesor coordonator Rolland Szedlacsek

- clasele a XI-a si a XII-a – echipa CN Mircea cel Batran, Rm. Valcea, formata din Toma Nathaniel Dragusin si Radu Calomfirescu, profesori coordonatori Antonia Haller si Ovidiu Dumitrescu

”Ca profesor al materiilor ”Fizica” si ” Informatica si TIC” la gimnaziu,  am vazut oportunitatea de a preda interdisciplinar. Notiunile despre arii si volume sunt uneori dificil de inteles la clasa a VI-a. Folosesc Minecraft pentru Educatie ca sa predau, iar copiii sunt incantati de aceasta metoda. Incerc sa gasesc modalitati cat mai inovative de predare, sa ies din rutina si sa fac lucruri atractive la clasa, iar sarbatoarea Marii Uniri mi s-a parut o provocare frumoasa. Jocul ii atrage pe copii si in afara orelor de curs, iar mie imi place sa lucrez cu ei in acest fel.”, sustine Elena Vladescu, profesoara de fizica, TIC si Informatica, la Liceul Teoretic Nicolae Titulescu, Slatina, Olt.

Concursul a fost organizat de Fundatia EOS, implementatorul proiectului Informatica365. Proiectul este amplu. In 2018 si-a asumat formarea unui numar de aproximativ 3.000 de profesori de informatica, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, prin Casele Corpului Didactic. Instruirea s-a adresat cu precadere profesorilor care au inceput sa predea noua materie Informatica si TIC la gimnaziu si este derulat cu sprijinul financiar al programului filantropic Microsoft YouthSpark.

“Am fost placut surprinsi sa vedem ca aceasta prima editie a concursului national Minecraft pentru Educatie, pe care noi am botezat-o cu numele de cod ”Edu Minecraft”, a geneat atat de mult entuziasm. Elevii au fost incurajati din toate partile sa participe, in special de profesorii instruiti in cadrul programului Informatica365, care au indemnat elevii sa se inscrie, in echipe, in numar cat mai mare. Pasiunea pentru informatica ne-a unit, iar noi ne bucuram de acest sprijin si le multumim tuturor celor care s-au alaturat efortului nostru.”, declara Gabriela Barna, directorul Fundatiei EOS.

Prima editie a Concursului National Minecraft pentru Educatie (Edu Minecraft) a fost dedicata comemorarii Centenarului Romaniei si s-a derulat sub egida Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, care a salutat initiativa propusa de Fundatia EOS.

Autori

foto
EOS KSI ROMANIA SRL