loader
Peste 30 de companii franceze se reunesc cu partenerii romanii in cadrul celei de-a patra editii a Intalnirilor de afaceri din sectorul auto

Peste 30 de companii franceze se reunesc cu partenerii romanii in cadrul celei de-a patra editii a Intalnirilor de afaceri din sectorul auto

Cea de-a patra editie a Intalnirilor de afaceri din sectorul auto, un eveniment business to business care are ca scop crearea de noi relatii intre companiile franceze si cele romanesti, va avea loc marti, 30 mai

Evenimentul este organizat de biroul Business France din Romania, Ambasada Frantei in Romania, in parteneriat cu Grup Renault Romania, Asociatia Constructorilor de automobile din Romania (ACAROM), Camera de comert si industrie franceza din Romania (CCIFER) si Camera de comert si industrie germana din Romania (AHK).

 

O sesiune plenara va deschide evenimentul la care vor lua cuvantul domnul Yann Frollo de Kerlivio, director Business France Romania, consilier comercial al Ambasadei, doamna Catherine Suard, Prim-consilier al Ambasadei Frantei in Romania, domnul Francois Coste, presedinte al CCIFER, domnul Mihai Boldijar, Vice-presedinte al AHK, domnul Gabriel Sicoe, presedinte al  Acarom.

 

Sesiunea plenara va fi inchisa de domnul Alexandru Petrescu, Ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

 

O conferinta de presa dedicata acestui eveniment va fi organizata marti, 30 mai, de la ora 11.30, la Hotel Novotel, (sala alaturata salii Paris) in prezenta Excelentei sale domnul Francois Saint-Paul, Ambasadorul Frantei in Romania, a domnului Yves Caracatzanis, Presedinte Director General al Dacia si Director General Grup Renault Romania si a domnului Gabriel Sicoe, presedinte Acarom.

 

Jurnalistii care  doresc sa participe la conferinta sunt invitati sa se acrediteze la aceasta adresa pana pe 29 mai.

 

„La acest eveniment participa peste 30 de companii franceze din domeniul auto, dintre care mai multe au venit special din Franta pentru a prospecta piata, pentru a incerca sa se dezvolte pe aceasta piata, dar si in cautare de noi clienti sau parteneri. Mai multe domenii din industria auto sunt reprezentante, de la fabricarea de piese  si componente la solutiile informatice. Obiectivul acestui eveniment este de a explica companiilor franceze participante perspectivele pietii auto din Romania, debuseurile, dar si provocarile importante in termeni de crestere a valorii adaugate si de dezvoltare”, a declarat François Saint-Paul, Ambasadorul Frantei in Romania.

 

Evenimentul va include prezentari ale pietei locale si a principalilor actori, precum si sesiuni de intalniri intre companiile franceze participante si specialistii romani din industria auto.  De asemenea, intalnirile de afaceri din sectorul auto reprezinta o ocazie pentru societatile franceze de a prezenta noi produse si noi tehnologii inovatoare pentru industria automobilelor din Romania.

 

Industria auto reprezinta primul sector exportator pentru Romania, care este al patrulea cel mai mare constructor de automobile din regiune, cu o contributie de aproape 10% din PIB si o contributie ce reprezinta aproape 50%  din valoarea totala a exporturilor romanesti. De asemenea, acest sector reprezinta 200 000 de locuri de munca directe. in 2016, in Romania, s-a inregistrat o crestere cu 17,8% a vanzarilor de automobile noi, comparativ cu anul precedent, ceea ce inseamna aproape 142.000 de vehicule noi vandute.

 

Schimburile comerciale dintre Franta si Romania si-au pastrat dinamica si in 2016 cand au inregistrat o valoare de 7,42 miliarde de euro,  insemnand o crestere cu 9% prin comparatie cu 2015.  Franta este in prezent al cincilea cel mai mare investitor strain in Romania, majoritatea companiilor franceze implantate in Romania fiind puternic specializate in industrie (sector care reprezinta peste 46% din investitiile franceze din Romania).