loader
Permacriza, subiect de dezbateri intense la cea de-a 21-a editie a conferintei ”CEO Conference – Shaping the Future” de la Cluj-Napoca

Permacriza, subiect de dezbateri intense la cea de-a 21-a editie a conferintei ”CEO Conference – Shaping the Future” de la Cluj-Napoca

Cum va raspunde mediul de afaceri provocarilor complexe ale anului 2024? Prognoze si preocupari de actualitate pe agenda liderilor de business

Cea de-a 21-a editie a prestigioasei conferinte ”CEO Conference – Shaping the Future” a avut loc la finalul lunii noiembrie 2023, la Cluj-Napoca.

Un eveniment premium, care este un forum de dezbateri pentru liderii de business

Evenimentul a reunit peste 100 de lideri de afaceri, directori executivi, membri ai consiliilor de administratie, investitori si antreprenori din intreaga tara pentru a discuta si impartasi idei despre provocarile si oportunitatile in contextul actualului climat economic, social, tehnologic si legislativ.

Tema principala a conferintei, Mastering the New Reality, a fost abordata in contextul provocarilor permacrizei, iar vorbitorii au oferit perspective si solutii pentru a naviga cu succes in aceasta realitate in schimbare rapida.

Dezbaterile conferintei s-au concentrat pe provocarile cu care se confrunta companiile romanesti in actualul climat economic, social, tehnologic si legislativ.

Mesajele vorbitorilor din primul panel de la CEO Conference, Cluj-Napoca

Moderatorul evenimentului, Marius Persinaru, CEO, Antreprenor si Consultant Organizational Strategic, a deschis conferinta subliniind importanta adaptabilitatii si a invatarii continue in fata schimbarilor bruste din mediul de afaceri.

Apoi primul panel al conferintei i-a adus in prim-plan pe urmatorii lideri de business:

• Aurel Bernat, Executive Director Financial Institutions and Investor Relations, Banca Transilvania

• Florin Frunza, Chief Executive Office, MET Romania Energy

• Gabriel Biris, Co-Managing Partner, Biris Goran SPARL

• Anda Daniela Marian, Head of Organizational Strategy, Korn Ferry EMEA

Acestia au impartasit lectii si perspective din propriile experiente, subliniind nevoia de reinventare si adaptabilitate in fata instabilitatii si a lipsei de predictibilitate.

Aurel Bernat, Executive Director Financial Institutions and Investor Relations, Banca Transilvania a observat ca in fiecare an oamenii de afaceri au avut ceva de invatat si cele mai sigure lucruri sunt cele mai nesigure. Si nu trebuie sa ne bazam prea mult pe ceea ce credem ca este cert si bun. Pentru Aurel Bernat cea mai mare provocare a anului 2024 este ”sa lasam la o parte lucrurile negative si sa gasim solutii”. De asemenea, el a punctat ca ”ESG va deveni un element cheie in orice activitate, pentru orice finantare, pentru orice finantator”.

 

Florin Frunza, Chief Executive Office, MET Romania Energy a spus ca vremea antreprenorilor si a managerilor care-si conduc compania dupa instinct s-a cam dus: „Traim vremuri in care, daca nu poti si daca nu stii sa-ti masori riscul la care iti este expus business-ul, si nu stii care sunt masurile pe care trebuie sa le iei, pentru a controla cat poti de mult acel risc, ai toate sansele sa te trezesti fara business-ul pe care-l conduci intr-un timp extrem de scurt”.

Gabriel Biris, Co-Managing Partner, Biris Goran SPARL a mentionat ca, in contextul aplicarilor masurilor fiscale adoptate in ultima vreme, de la 1 ianuarie 2024, Romania va fi inchisa si nu vom auzi de noi investitii mari in Romania si nici de extinderea celor actuale. „Trebuie sa fim atenti si sa nu ne asumam riscuri care ne pot distruge. Prudenta este cel mai important sfat pe care pot sa-l dau”, a precizat Gabriel Biris.

Anda Marian, Head of Organizational Strategy, Korn Ferry EMEA a vorbit despre dinamica fortei de munca, despre skill-urile angajatilor si joburile viitorului. „Un macro-trend pe care-l vad este investitia in development, in development de talent”, a mai spus liderul Korn Ferry EMEA. „Liderul viitorului, din perspectiva mea, este optimist, dar un element pe care nu trebuie sa-l pierdem din vedere este costul de oportunitate”, a concluzionat Anda Marian.

Mesajele vorbitorilor din al doilea panel de la CEO Conference, Cluj-Napoca

Cel de-al doilea panel a fost sustinut de lideri de business care au discutat despre transformarile aplicate in afacerile lor, cu accent pe utilizarea inteligenta a resurselor si tehnologii noi.

• Florin Popa, Director, Orange Business Romania

• Gabriel Pavel, Regional Director, Balkans, Hungary, Czech & Slovakia, Fujitsu

• Alin Ioanes, Chief Executive Officer, ROMBAT

• Noemi Karacsonyi, Chief Executive Officer, SIMACEK Romania

Florin Popa, Director, Orange Business Romania a spus ca nu crede ca azi o companie, indiferent de domeniul de activitate, mai poate sa functioneze fara digitalizarea interactiunii cu clientul. La fel, el a mentionat ca securitatea cibernetica este astazi o chestiune primordiala, deoarece nici o companie nu isi permite sa neglijeze acest aspect cand numarul atacurilor cibernetice a crescut atat de mult in ultimii ani.

Daca ar fi sa aleg un singur cuvant cu privire la anul viitor, acesta ar fi: oportunitate. Eu vin dintr-o industrie care dincolo de transformare, de schimbare, este in acest moment in mijlocul unei furtuni pozitive, care aduce foarte multe oportunitati”, a declarat Florin Popa, Director, Orange Business Romania.

Gabriel Pavel, Regional Director, Balkans, Hungary, Czech & Slovakia, Fujitsu a spus ca este nevoie de organizatii care sa fie mai reziliente, puternice, sustenabile si in acelasi timp eficiente. Rezilienta se obtine printr-o analiza foarte clara a riscurilor, a costurilor si a valorii pe care compania are nevoie sa o obtina, deoarece factorul de cost este de 1 la 10, adica trebuie sa se cheltuiasca de 10 ori mai mult pentru a avea un astfel de sistem.

 

Pentru a putea obtine eficienta, in aceste conditii, este nevoie ca departamentul IT sa fie mult mai aproape de business ca sa isi aduca contributia in mod relevant”, a mai spus Gabriel Pavel, Regional Director, Balkans, Hungary, Czech & Slovakia, Fujitsu.

Alin Ioanes, Chief Executive Officer, ROMBAT este de parere ca sustenabilitatea trebuie sa devina o parte integranta a ADN-ului unei companii, lucru care trebuie sa se vada clar in strategie. De asemenea transformarea pe care o parcurg acum numeroase industrii trebuie sa fie punctul prioritar pe agenda liderilor din acele domenii, inclusiv cu privire la dezvoltarea capitalului uman.

Deoarece exista nevoia de trecere catre Net Zero si, pana in 2035 se va face trecerea spre electrificare, industria automotive face un efort fantastic pentru a tine pasul cu aceste tendinte. Automatizarea si utilizarea eficienta a resurselor, alaturi de partea de cercetare si dezvoltare sunt celelalte tendinte importante de care trebuie sa tinem cont in perioada urmatoare”, a explicat Alin Ioanes, Chief Executive Officer, ROMBAT.

Noemi Karacsonyi, Chief Executive Officer, Simacek Romania a subliniat faptul ca sustenabilitatea nu e un sprint, este un maraton pe parcursul caruia trebuie creata valoare atat pentru angajatii companiei, cat si pentru clientii si partenerii acesteia. Liderii de business trebuie sa se astepte la perioade cu instabilitate si volatilitate mai mari, ceea ce va conduce la riscuri mai ridicate, pe care vor trebui sa aiba instrumentele necesare pentru a le evalua.

Trebuie sa regandim strategiile noastre in asa fel incat informatiile pe care le detinem sa ne ajute la luarea deciziilor. Dupa ce reusim sa adunam datele, ce facem cu ele pentru a avea impact in business tine de lideri”, a subliniat Noemi Karacsonyi, CEO Simacek Romania.

Beneficiile participarii la CEO Conference: solutii, idei, leadership si inspiratie

Participarea la CEO Conference a oferit o oportunitate valoroasa directorilor generali si celorlalti membri din conducerea companiilor de a face schimb de idei, de a impartasi cele mai bune practici si de a asculta vorbitori cu experienta in conducerea unor companii de succes.

Conferinta le-a dat participantilor si oportunitatea de a relationa cu alti lideri de business pentru a obtine informatii despre cele mai recente tendinte si evolutii din diverse industrii.

„Dincolo de prognozele cenusii cu privire la evolutiile din mediul de afaceri in 2024, viziunea liderilor de business romani pentru transformarea viitorului aduce un nivel relevant de incredere. La CEO Conference solutiile impartasite de vorbitori si de participanti deschid calea pentru realizari pozitive in perioada urmatoare”, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro si Kompass Romania, organizatorul evenimentului.

Evenimentul este sustinut de importanti Parteneri: Orange Business Romania, Biris Goran SPARL, Strauss Romania, FUJITSU, Parapet, Met Romania Energy, Oscar Downstream, EnergoBit, Dent Estet.

Sustinatori ai CEO Conference sunt: Bandocracy, Ambasada Sustenabilitatii in Romania, Creative & Bright, DeLonghi, Kompass Romania, Asociatia Firmelor Bihorene, RMKT, WEASWEB, Wise Money, Valoria Business Solutions.

Partenerii media includ: Agerpress, Cluj.com, Radio Transilvania, Bucuresti Business, BZI, Jurnalul de Afaceri, Jurnal de Craiova, Financial Market, Prahova Business, spatiulconstruit.ro, spotmedia.ro, Transilvania Business.

Doingbusiness.ro sustine organizatiile care au grija de oameni, de comunitatile locale si care au dezvoltat proiecte cu impact. Astfel ne bucuram ca, impreuna cu partenerii si participantii la evenimente sa promovam si sa sustinem cauzele unor organizatii care au nevoie de suport: Ajungem mari, UIPath Foundation, Hospice Casa Sperantei.

Ca organizator, este de fiecare data foarte energizant sa vezi la finalul conferintei cum participantii pleaca cu idei de strategii si perspective clare, utile pentru a-si duce companiile la urmatorul nivel, precum si cu inspiratie si motivatie reinnoite”, a declarat Diana Dumitrascu, Director Executiv, Doingbusiness.ro.

Ce urmeaza in anul 2024?

Pe fundalul schimbarilor macroeconomice accelerate, cea de-a 21-a editie a CEO Conference a oferit o platforma de dezbateri valoroase liderilor autentici, reprezentantilor celor mai mari branduri romanesti si directorilor din industrii majore precum finante, banci, asigurari, auto, energie si utilitati, IT, constructii, farma si multe altele.

Urmatoarea editie a CEO Conference va avea loc in luna mai 2024 la Bucuresti, unde liderii de business ai companiilor din toata tara vor discuta rezultatele obtinute, tendintele observate si strategiile potrivite pentru a naviga provocarile si a profita de oportunitatile emergente.

Pentru mai multe informatii si noutati cu privire la editia viitoare, va rugam sa vizitati www.ceoconference.ro.

                                                                                                  * * *

Despre CEO Conference

CEO Conference este un eveniment premium care reuneste directori de top, investitori, antreprenori si specialisti in inovare pentru a discuta cele mai recente tendinte si evolutii din industrie. Conferinta ofera participantilor o platforma pentru a face schimb de idei, a impartasi cele mai bune practici si a interactiona cu experti de top in domeniu. Pentru mai multe informatii vizitati: www.ceoconference.ro.

Despre Doingbusiness.ro

Doingbusiness.ro este agentia premium de marketing, comunicare si dezvoltare a afacerilor B2B care ofera servicii multimedia integrate la cele mai inalte standarde de calitate. Portalul Doingbusiness.ro este una dintre cele mai cuprinzatoare platforme de afaceri online din Romania si ofera acces la: studii si perspective asupra evolutiilor economice, interviuri cu directori generali si lideri din industrie, cele mai importante stiri de afaceri zilnice, clasamentele celor mai mari companii romanesti, evenimente de afaceri importante, date financiare pe 5 ani pentru 800.000 de companii locale. Conferinta CEO – Shaping the Future este cel mai important eveniment pentru liderii de top din managementul afacerilor din Romania si este organizata de doua ori pe an de catre Doingbusiness.ro in parteneriat cu mari companii romanesti. Aflati mai multe pe: www.doingbusiness.ro

Autori

foto
DOINGBUSINESS.RO SRL