loader
Pana la 1 milion de euro investiti in start-up-urile din a treia runda de accelerare a Techcelerator, prin partenerul strategic GapMinder.VC

Pana la 1 milion de euro investiti in start-up-urile din a treia runda de accelerare a Techcelerator, prin partenerul strategic GapMinder.VC

Incepand de azi, 22 ianuarie 2019, start-up-urile pot aplica pentru a se inscrie la cea de-a treia runda de accelerare a Techcelerator, primul program de acest tip din Romania, cu ajutorul partenerului strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinantat prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020.

Incepand de azi, 22 ianuarie 2019, start-up-urile pot aplica aici pentru a se inscrie la cea de-a treia runda de accelerare a Techcelerator, primul program de acest tip din Romania care sustine si financiar companiile de tehnologie aflate la inceput de drum, cu ajutorul partenerului strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinantat prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020.

Techcelerator vizeaza companii aflate in faza Minimum Viable Product (MVP) din domenii precum FinTech, securitate cibernetica, MedTech, solutii pentru transformare digitala, inclusiv aplicatii din zonele blockchain, inteligenta artificiala (AI) sau machine learning (ML). Structura echipei, impactul pe piata, impreuna cu tehnologia utilizata si gradul de maturitate al produsului reprezinta alti factori importanti in procesul de evaluare.

Companiile selectate pentru noua runda de accelerare vor beneficia si de implicarea unor parteneri din mediul corporate, care se vor concentra in mod special pe trei directii specifice: FinTech, PropertyTech si Digital Transformation (& Automatizare). Banca Transilvania va oferi asistenta si mentorat pentru start-up-urile care dezvolta servicii financiare pentru IMM-uri. Un alt nou partener este Globalworth, liderul pietei de birouri din Romania, cu sprijinul caruia va fi lansata o noua categorie la care start-up-urile pot aplica, respectiv cea de PropertyTech. Solutiile din zonele smart buildings si smart city, mobilitate si energie, automatizarea proprietatilor sau software imobiliar vor beneficia de sprijin din partea Globalworth, obtinand acces la know-how din acest sector si isi vor putea testa produsele si valida prototipurile in cladiri de birouri premium, care integreaza elemente ale oraselor viitorului. La randul sau, in calitate de partener, EY Romania va oferi asistenta in ceea ce priveste adaptarea produselor la piata si expansiunea startup-urilor, prin prezenta sa globala, pe fondul focusului strategic al companiei de sustinere a antreprenorilor si ideilor de valoare. In reteaua de centre de crestere si inovare ale partenerului, startup-urile care dezvolta produse din domeniul serviciilor digitale vor beneficia de cunostinte si acces la clienti relevanti si piete complexe.

Aplicatiile pot fi trimise pana pe 25 februarie 2019. Programul de accelerare va incepe pe 15 aprilie si va avea o durata de 10 saptamani, desfasurandu-se atat in Bucuresti, cat si in Cluj-Napoca, cu sprijinul companiilor partenere si a aproximativ 60 de mentori romani si straini.

Start-up-urile din a treia runda a Techcelerator vor avea acces la sesiuni intensive de business coaching, mentorat, know-how specific in functie de industria startup-ului si servicii de marketing. De asemenea, start-up-urile vor avea acces la comunitati internationale pentru crestere si expunere pe piata globala. La finalul programului de accelerare, start-up-urile respective isi vor prezenta public business-urile in cadrul unui eveniment de tip Demo Day, putand astfel sa atraga fonduri suplimentare din partea altor investitori. 

Mai mult, start-up-urile selectate vor beneficia de o prima runda de investitii de 50.000 de euro din partea GapMinder Venture Partners BV, in schimbul unei cote de 7% din compania lor. Start-up-urile care au inregistrat un progres semnificativ au sansa de a fi invitate la o a doua runda de investitii de pana la 50.000 de euro, suma convertibila in actiuni.

"Suntem atenti in permanenta la dinamica pietei locale de start-up-uri si suntem siguri ca, si de data aceasta, vom atrage unele dintre cele mai promitatoare proiecte. Incurajam toti membrii ecosistemului sa aplice pentru milionul de euro rezervat pentru finalistii celei de-a treia runde de accelerare. In acelasi timp, suntem foarte selectivi deoarece cautam echipe puternice care au o imagine clara asupra afacerii lor si a felului in care vor sa o dezvolte si care, de asemenea, au solutii cu potential de crestere mare pentru piata globala. Noi nu oferim doar fonduri generoase pentru accelerarea lor, ci si uneltele si resursele de care au nevoie proiectele lor pentru a si le valida si a le creste accelerat", spuse Cristian Dascalu, Partener GapMinder Venture BV si liaison intre Techcelerator si ecosistemul local de start-up-uri de tehnologie.

12 startup-uri au incheiat cu succes prima runda de accelerare in iunie 2018, iar in prezent, alte 8 urmeaza sa isi prezinte proiectele in cadrul unui eveniment de tip Demo Day pe 31 ianuarie, la finalul celei de a doua runde de accelerare.

    

Autori

foto
GAPMINDER VENTURE PARTNERS