loader
Orange lanseaza o noua campanie nationala de constientizare a importantei accesului la tehnologia digitala

Orange lanseaza o noua campanie nationala de constientizare a importantei accesului la tehnologia digitala

Campania “Facem tehnologia digitala accesibila tuturor” vine in completarea eforturilor Orange si ale Fundatiei Orange de a facilita accesul la mediul digital din Romania, de la copii pana la varstnici

Prin acces la mediul online, putem sa transformam in realitate visuri care inainte pareau de neatins. Orange vine in sprijinul clientilor pentru ca acestia sa isi poata indeplini aceste visuri si lanseaza campania Facem tehnologia digitala accesibila tuturor, pentru a atrage atentia asupra importantei subiectului incluziunii digitale in Romania.

Accesul la oportunitatile oferite de lumea digitala ar trebui sa fie egal pentru toti, indiferent de mediu, varsta sau dizabilitati fizice. Prin urmare, campania este construita in jurul initiativelor Orange si ale Fundatiei Orange care contribuie la dezvoltarea sistemului educational si a comunitatilor vulnerabile din Romania. La acestea se adauga investitiile constante in extinderea retelei mobile prin facilitarea accesului la reteaua Orange 4G in mediul rural si la tehnologia 5G in cel urban. Pentru clienti, aceste investitii se traduc in beneficii directe prin cresterea gradului de digitalizare, un mai bun acces la informatii, sustinerea mediului educational, crearea de noi oportunitati pe piata muncii, precum si favorizarea dezvoltarii mediului de afaceri si a celui antreprenorial din Romania.

Campania Facem tehnologia digitala accesibila tuturor vine in completarea eforturilor Orange si ale Fundatiei Orange de a facilita accesul la mediul digital din Romania, de la copii pana la varstnici. Inca din 2012, am construit o serie de programe care ofera acces romanilor la oportunitatile pe care le aduce tehnologia si care schimba in bine mii de vieti. Pana in prezent, peste 710.000 de beneficiari au avut acces la programele noastre, iar aceasta campanie duce mai departe eforturile de digitalizare pentru un impact pe termen lung. In plus, imbunatatirea constanta a retelei ofera clientilor nostri cea mai rapida retea fixa si mobila, precum si cea mai mare acoperire mobila, fapt ce contribuie la obiectivele noastre de crestere gradului de acces la tehnologia digitala, a declarat Liudmila Climoc, CEO al Orange Romania.

Cum arata digitalizarea in Romania?

Digitalizarea este o componenta extrem de importanta pentru dobandirea unor abilitati noi, pentru sistemul educational sau intrarea pe piata muncii. Cele mai recente studii arata ca romanii se afla pe ultimele locuri in ceea ce priveste utilizarea zilnica a internetului comparativ cu celelalte regiuni din Uniunea Europeana. In plus, un raport de tara al Comisiei Europene din 2020 arata ca unul din cinci romani nu a utilizat niciodata internetul.

In ceea ce priveste competentele digitale, doar 10,1% din populatia adulta are abilitati peste medie, cel mai mic procent din Uniunea Europeana. Totodata, 39% dintre tinerii din Romania (cu varsta intre 16 si 19 ani) isi autoevalueaza competentele digitale ca fiind scazute, comparativ cu media europeana de 15%. Aceste cifre indica faptul ca integrarea tinerilor pe piata muncii poate fi o provocare.

Nivelul scazut al cunostintelor digitale inregistrate in randul romanilor poate fi o provocare in ceea ce priveste dezvoltarea generala a societatii. Ritmul accelerat de inovatie tehnologica in sectoare precum educatie, sanatate, servicii sociale, servicii publice sau chiar a diferitelor industrii presupune existenta unui nivel cel putin mediu de competente digitale la nivelul populatiei. In acest context, programele de incluziune digitala sunt un element cheie pentru a cresterea nivelului de alfabetizare digitala a populatiei si reducerea inegalitatii sociale, a declarat Claudia Petrescu, Cercetator - Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii.

Prin initiativele integrate in campania Facem tehnologia digitala accesibila tuturor, Orange reconfirma promisiunea de a oferi sprijin tuturor celor care vor si au nevoie sa-si imbunatateasca abilitatile digitale. Pentru ca uneori avem nevoie de putin ajutor ca sa ne atingem visurile, iar Orange este pregatit sa-l ofere in continuare.

Campania face parte din directia asumata de Grupul Orange inca de la finalul anului 2019, odata cu lansarea noii strategii Engage 2025, care plaseaza in centrul operatiunilor angajamente de mediu si de incluziune digitala. Mai multe informatii aici si in materialele atasate. Initiativele si programele de responsabilitate ale Orange in Romania se regasesc pe platforma #PentruMaine.

Autori

foto
ORANGE ROMANIA SA