loader

Ministerul Energiei a inceput consultarile pe marginea noii strategii energetice

Oficialii Ministerului Energiei au inceput consultarile pe marginea strategiei energetice si au avut, miercuri, o prima runda de discutii cu 32 de asociatii din sector, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentantii ministerului.

"La intalnire au fost prezente 32 de asociatii si federatii din sectorul energetic, printre care ACUE — Asociatia Companiilor de Utilitati din Energie, Centrul Roman al Energiei (CRE), Federatia Patronala Petrol si Gaze, Asociatia Furnizorilor de Energie Electrica din Romania, Confederatia Patronala "Concordia", Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat, Asociatia Marilor Consumatori Industriali de Energie, Asociatia ROPEPCA", au spus sursele mentionate.


Ministerul Energiei si-a propus sa actualizeze pana la 15 februarie documentele publicate in 2014 privind Strategia Energetica a Romaniei pentru urmatorii 20 de ani, potrivit site-ului institutiei.


Strategia Energetica a Romaniei 2016-2035 a fost inceputa in 2014, cand au fost publicate doua documente preliminare: “Analiza stadiului actual” si “Obligatii nationale si international”.


Aceste documente sunt, in prezent, in proces de actualizare si restructurare.
Termenul-limita estimativ de finalizare a intregului document privind Strategia Energetica a Romaniei este 15 septembrie 2016, mai precizeaza oficialii din minister.


“Obiectivul este ca documentul final sa fie supus dezbaterii parlamentare si asumat de catre Parlamentul Romaniei prin act normativ, astfel incat sa-si poata realiza functia de ancora a legilor, reglementarilor si politicilor din domeniul energiei”, se mai arata pe site-ul ministerului.


AGERPRES/(AS — autor: Florentina Cernat, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)

www.agerpres.ro/economie
 

Autori

foto
AGENTIA NATIONALA DE PRESA AGERPRES