loader
Microsoft Teams, cel mai nou spatiu de lucru virtual bazat pe chat, disponibil la nivel global pentru clientii Office 365

Microsoft Teams, cel mai nou spatiu de lucru virtual bazat pe chat, disponibil la nivel global pentru clientii Office 365

Microsoft Corp. a anuntat astazi disponibilitatea globala a Microsoft Teams, noul spatiu de lucru virtual bazat pe chat din Office 365.

Noul instrument dedicat colaborarii este disponibil acum companiilor ce folosesc suita Office 365 in 19 limbi si 181 de tari.
Clientii din intreaga lume aleg Microsoft Teams pentru a facilita colaborarea din cadrul organizatiilor lor. De la lansarea versiunii de preview, in luna noiembrie, peste 50.000 de organizatii au inceput sa utilizeze Microsoft Teams, printre acestea numarandu-se Alaska Airlines, ConocoPhillips, Deloitte, Expedia, J.B. Hunt, J. Walter Thompson, Hendrick Motorsports, Sage, Trek Bicycle si Three UK.


“Intr-o lume care abunda in informatii, dar in care timpul si atentia oamenilor devin o resursa limitata, scopul nostru este sa ajutam oamenii sa fie mai productivi oriunde s-ar afla, fie ca este vorba de efort individual sau de echipa.” a declarat Satya Nadella, CEO al Microsoft.

 

“Office 365 este cea mai cuprinzatoare platforma de productivitate si un set de instrumente multifunctionale pentru creatie, colaborare si comunicare. Cu Microsoft Teams adaugam astazi un nou instrument la Office 365, un spatiu virtual de lucru bazat pe chat menit sa dezvolte „arta” lucrului in echipa.”


Office 365 se adapteaza stilului de lucru unic al fiecarei echipe, prin aplicatii integrate, create pentru scopuri specifice: Outlook, un client de email pregatit pentru cele mai stringente standarde organizationale, SharePoint pentru gestionarea inteligenta a continutului, Yammer pentru networking in cadrul echipei, Skype for Business ca infrastructura de comunicare voce si video la nivelul organizatiei, iar acum, Microsoft Teams.


Conform spuselor lui Laurie Koch, vice-presedinte global pentru relatia cu clientii la Trek Bicycle, Microsoft Teams eficientizeaza deja activitatile companiei prin furnizarea de context suplimentar atunci cand vine vorba de resurse si sarcini: “In cadrul echipelor Trek la nivel global, suita integrata de aplicatii Office 365 creaza un set de instrumente comun pentru a stimula cresterea companiei prin colaborare. Noi folosim Microsoft Teams drept nucleu central al proiectelor noastre in Office 365, unde toata lumea are la indemana cele mai recente documente, informatii si sarcini, toate integrate cu conversatiile echipei, creand un context complet al proiectului. Teams a devenit rapid un element cheie al culturii Trek in materie de rezolvare prompta a lucrurilor.”


Din noiembrie, Microsoft a imbunatatit Teams cu peste 100 de functii noi, incluzand: un management imbunatatit al intalnirilor, cu functii suplimentare de planificare, apeluri audio pe mobil, cu posibilitatea de conversatii video pe Android si, in curand, pe iOS si Windows Phone, integrare cu serviciile de email si capacitati imbunatatite de securitate si conformitate. O atentie deosebita a primit si zona de accesibilitate a Microsoft Teams – a fost adaugata compatibilitatea cu softurile ce „citesc” ecranul pentru utilizatorii cu dificultati de vedere, moduri cu contrast ridicat si functionarea utilizand exclusiv tastatura. Functiile de acces neconditionat sau temporar („Guest Access Mode”), integrarea mai stransa cu Outlook, precum si o platforma ce ofera posibilitati mai largi pentru crearea de functii aditionale de catre dezvoltatori sunt asteptate in luna iunie a acestui an.

 

Pentru mai multe detalii despre noile functii, vizitati Office Blog.
 

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL