loader

Microsoft Summit 2015: Transformarea digitala accelereaza cresterea mediului de business in Romania si in Europa Centrala si de Est

Transformarea digitala sustine dezvoltarea inovatiei in Romania, ofera companiilor cresterea productivitatii si eficientei si stimuleaza crearea de noi locuri de munca.

Microsoft Summit 2015, cel mai important eveniment anual de business si tehnologie din Romania, la care au participat peste 1800 de manageri si profesionisti din domeniul IT&C, a debutat astazi la Palatul Parlamentului. Transformarea digitala si dezvoltarea unei culturi de crestere prin tehnologie sunt elementul central al evenimentului, regasindu-se atat in prezentarile celor peste 50 de experti din Romania, cat si din Europa Centrala si de Est.


“Tehnologia este o adevarata forta care sprijina oamenii si organizatiile din Romania sa realizeze mai mult”, asa cum a spus Kostas Loukas, directorul general al Microsoft Romania in deschiderea Microsoft Summit 2015, si, in acelasi timp, “un catalizator al cresterii economice care imbunatateste colaborarea, creste productivitatea si inspira idei noi care alimenteaza inovatia si competitivitatea”, potrivit lui Don Grantham, presedintele Microsoft Central and Eastern Europe.


Transformarea digitala inseamna mai mult decat digitalizare, “o afacere digitala este mai mult decat digitalizare, un guvern digital este mai mult decat e-government digital, esenta consta in inovatia digitala sau combinatia dintre informatie, analytics, aplicatii, API, dispozitive, senzori, retele”, a mentionat Oldrich Priklenk, reprezentant Gartner Czech Republic, Slovakia si Romania. Mai mult, conform unui studiu realizat de Gartner, in viitorul apropiat, peste 80% din mediul de afaceri va fi digitalizat, ceea ce inseamna mobilitate, cloudsourcing, big data sau Internet of Things. Inovatiile si transformarile tehnologice continue din sectorul IT ofera utilizatorilor si organizatiilor beneficii majore de crestere a productivitatii si imbunatatirii activitatilor desfasurate prin aplicatii de ultima generatie, solutii de mobilitate si business intelligence (BI).


Microsoft Romania reprezinta al doilea centru de operatiuni din Europa de Est, compania avand in prezent peste 700 de angajati la nivel local si estimeaza o crestere de pana la 1000 de specialisti in urmatorii 3 ani. La nivel global, compania ofera solutii de productivitate la peste 600.000 de companii si institutii publice si are o comunitate de peste 1000 de romani angajati. In 2007, Bill Gates a inaugurat in Romania Global Business Support Center, divizie care are acum peste 500 de profesionisti in Bucuresti si Timisoara.


Conform raportului Cyberspace realizat pentru Microsoft, pana in 2025, 4,7 miliarde de persoane vor fi in mediul online, iar 50 de miliarde vor fi utilizatori de dispozitive mobile. In urmatorii 10 ani, 80% dintre conexiunile la internet vor fi initiate de pe dispozitive mobile si cea mai mare parte din volumul de date, la nivel global, va fi mutat sau stocat in cloud.


Cu o retea de peste 3000 de parteneri la nivel local, Microsoft se implica activ in activitatea antreprenorilor din Romania, investind peste 600,000 de dolari pentru dezvoltarea a peste 450 de start-upuri, pana in prezent. In Romania, angajatii companiilor mici si mijlocii folosesc in proportie de 52% solutii mobile pentru a-si desfasura activitatea, iar in opinia a 55% dintre respondenti digitalizarea prin solutii mobile a proceselor de lucru din cadrul organizatiilor are o contributie importanta la eficientizarea timpul si maximizarea productivitatii.

 

Microsoft Summit 2015, in cifre
Cea de-a treia editie a Microsoft Summit din Romania, desfasurata pe 4 si 5 noiembrie 2015, este organizata pe trei piloni principali, pentru oamenii de business, profesionistii din domeniul IT si dezvoltatorii de solutii.


Peste 50 de speakeri din Romania si din alte colturi ale lumii vor sustine 45 de sesiuni de prezentare in care vor vorbi despre viitorul tehnologiei si despre modul in care aceasta transforma societatea, despre cloud, securitate sau Internet of Things. Printre speakeri se numara Kostas Loukas - General Manager, Microsoft Romania; Don Grantham – President, Microsoft Central and Eastern Europe; Violeta Luca - Marketing & Operations Director, Microsoft Romania; Jean-Francois Fallacher - CEO, Orange Romania; Nicolas Arpagian - Strategy & Public Affairs Director, Orange Cyberdefense; Vlad Biristeica - Systems Engineer, Cisco; Andrei Ignat - Technical Director, EA Romania si multi altii.


Peste 1.800 de participanti din care aproape jumatate sunt executivi C-level si manageri, iar restul profesionisti din domeniul IT si dezvoltatori.


Peste 20 de parteneri si expozanti.


Temele de discutie de la Microsoft Summit 2015, ziua 1
9:30 – 10:15 - Kostas Loukas, director general Microsoft Romania, si Don Grantham, presedinte Microsoft Central and Eastern Europe: “Driving business growth through digital transformation in Romania and Central and Eastern Europe”


10:15 – 11:00 - Oldrich Priklenk, CEO KPC-Group, s.r.o. si reprezentant independent Gartner pentru Cehia, Slovacia si Romania: “Flipping to Digital Leadership in South-East Europe: The 2015 CIO Agenda”


11:30 – 12:15 - Rob Khazzam, director general Uber Central Europe: “Digital is the new normal – Uber: Technology, Vision, Execution”


12:15 – 12:45 - Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer Orange Romania: “Performance. It's all about what matters to business”


14:00 – 15:00 - John Stockdale, Senior Partner al Stockdale & Associates: “Unleash Your Success Mindset”


15:30 – 16:30 - Florin Popa, Business to Business Director, Orange Romania: “The workspace of the future delivered today”


17:00 – 18:00 - Sergiu Negut, Associate Dean of Entrepreneurial Growth, Maastricht School of Management Romania: “The Beauty of Business Growth”

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL