loader

Mercedes inchiriaza 3.000 mp in Swan Office & Technology Park

Fondul de investitii londonez Chayton Capital a mai castigat un chirias cu renume international in cladirea SWAN Office and Technology Park, dezvoltata in zona de nord a Bucurestiului

Mercedes-Benz Romania, importatorul oficial al producatorului german de masini Daimler AG in Romania, a inchiriat o suprafata de 3.000 mp in SWAN Office & Technology Park.

 

In urma unui proces riguros de selectie, Mercedes-Benz Romania a decis sa isi relocheze operatiunile intr-un spatiu modern, generos, amplasat la etajele 3, 4 si 5 ale cladirii Henley din Swan Office & Technology Park.

 

 ”Suntem foarte incantati sa ii avem in cladire pe Mercedes, un producator de automobile de talie internationala, care a setat standardele de tehnologie in intreaga lume. Speram ca reperul puternic pe care Mercedes il reprezinta in industria automobilistica mondiala sa fie demonstrat in viitor si de proiectul Swan Office & Technology Parkpe piata imobiliara. Suntem foarte increzatori in toate atributele unice ale acestei cladiri – specificatii tehnice excelente, suprafete verzi, suprafete pietonale si facilitati pentru angajati. In plus, spatiul de birouri foarte eficient va oferi angajatilor Mercedes-Benz Romania cel mai bun mediu de lucru in care sa isi desfasoare activitatea”, a declarat David Allen, Head of Real Estate in cadrulChayton Capital.

 

Tranzactia Mercedes-Benz a fost intermediata de compania de consultanta Jones Lang LaSalle si confirma pozitonarea SWAN Office & Technology Park drept cea mai activa cladire de birouri din nordul capitalei. 

 

In ultimul trimestru al anului 2012, patru companii si-au relocat operatiunile in SWAN Office & Technology Park, ceea ce creste gradul de ocupare pana la 35%. Printre acestea, trei companii din domeniul tehnologiei s-au alaturat Swan, prin intermediul companiei de consultanta Colliers International: compania austriaca de constructii si inginerie Bilfinger Berger (640 m2), compania olandeza de consultanta si inginerie Tebodin B.V. (350 m2) si, compania de constructii de origine romaneasca Tecnoservice (750 m2). Alegerea acestor jucatori reflecta calitatea exceptionala a cladirii Swan, care s-a potrivit si cu imaginea lor corporativa. O alta tranzactie de notorietate este relocarea branch-ului ING din Pipera la parterul cladirii Swan, pe fondul unei vizibilitati crescute si a traficului generat de utilizatorii cladirii.

 

Insumate, tranzactiile incheiate in Swan in 2012 au reprezentat aproape 60% din cererea neta totala inregistrata in Pipera-Voluntari. Astfel, SWAN Office & Technology Park se claseaza pe primul loc in topul celor mai active cladiri de birouri din nordul Bucurestiului. Reprezentantii Swan mizeaza pe o rata de ocupare de peste 50% pana la sfarsitul celui de-al doilea semestru al anului 2013.  

 

 

SWAN Office & Technology Park reprezinta o investitie de peste 50 milioane de euro a companiei londoneze Chayton Capital LLP, inaugurata in cel de-al doilea trimestru al anului 2011. SWAN este primul proiect de birouri din Romania care a obtinut certificarea verde Post-Constructie, in conformitate cu reglementarile BREEAM Europe 2009 (calificativul “Foarte Bine”). Cu o suprafata totala de 29,124 mp, SWAN Office & Technology Park este recunoscut drept unul dintre proiectele de top la nivelul Europei Centrale si de Est, fiind una dintre cele mai mari cladiri cu certificare verde din Romania. Proiectul a fost recunoscut recent drept „Cladirea de Birouri a Anului“ si „Proiectul Imobiliar al Anului“ in cadrul galei de premiere EuropaProperty SEE Awards.

Autori

foto
COLLIERS INTERNATIONAL SRL