loader
Lidl ii trimite pe liceenii romani la studii in Germania

Lidl ii trimite pe liceenii romani la studii in Germania

Lidl Romania lanseaza o noua editie a programului Lidl Duales Studium, prin care le ofera tinerilor absolventi de liceu oportunitatea de a studia in Germania.

Prin programul oferit de Lidl, elevii romani vor urma cursurile Facultatii de Comert din Heilbronn, si, in acelasi timp, vor acumula experienta profesionala practica pentru un post de management in vanzari.


Lidl Duales Studium este un proiect international, implementat in toate tarile in care Lidl activeaza, inclusiv in Romania. Programul se desfasoara pe durata a 3 ani si este dedicat absolventilor de liceu sau viitorilor absolventi din anul scolar curent, care au cunostinte avansate de limba germana.


Elevii selectati vor urma cursurile Facultatii de Comert din Heilbronn, Germania, cu posibilitatea de a invata un semestru in anul II la o universitate partenera din alta tara, in functie de rezultatele obtinute in primul an. Fiecare an de studiu cuprinde o serie de module teoretice si un semestru de practica desfasurat in magazinele Lidl, in care studentii urmeaza toti pasii de scolarizare necesari pentru o experienta profesionala solida in vanzari.


Pe parcursul programului de practica, Lidl asigura cazarea studentilor. In plus, fiecare semestru de practica este remunerat astfel: tinerii din primul an vor primi un salariu net de 1400 euro/luna, cei din anul doi 1600 euro/luna, iar cei din an terminal 1800 euro/luna. La finalul programului, studentii obtin o diploma recunoscuta la nivel international si au posibilitatea de a se angaja ca Sef de Vanzari in cadrul companiei Lidl.


„Este important sa contribuim direct la dezvoltarea practica a viitorilor nostri profesionisti, si, de aceea, ne bucuram ca le putem oferi tinerilor o rampa de lansare in cariera prin acest program. Dupa absolvirea cu succes a facultatii, acestia au sansa de a ocupa un post de management – Sef de Vanzari, chiar in cadrul echipei noastre, ce presupune coordonarea catorva magazine din reteaua Lidl, atat din punctul de vedere al indicatorilor de business, cat si al managementului resurselor umane. Programul Lidl Duales Studium face parte din strategia noastra de a dezvolta o relatie cu tinerii si cu mediul educational si, in acelasi timp, dintr-un cadru mai amplu de programe si parteneriate ale companiei noastre in acest domeniu”, a spus Mihaela Anca, Manager al Departamentului de Resurse Umane, Lidl Romania.


Cerintele programului Lidl Duales Studium


Diploma de bacalaureat si cunostintele foarte bune de limba germana (certificat nivel B2.2) sunt primele cerinte pentru tinerii absolventi de liceu care isi doresc sa se inscrie in programul Duales Studium. Pe langa acestea, pentru a fi selectati in program, elevii trebuie sa aiba abilitati de comunicare, spirit de echipa, flexibilitate si mobilitate la nivel national si international, sa fie increzatori in fortele proprii si motivati.


Pana pe 28 februarie 2018, viitori studenti isi pot depune candidatura pe recrutare@lidl.ro, urmand ca in faza de preselectie sa sustina un interviu telefonic in limba germana si mai apoi sa realizeze un test online. In cursul lunii martie, elevii vor participa la Assessment Center, in urma caruia se realizeaza selectia finala a participantilor.
 

Autori

foto
LIDL DISCOUNT SRL