loader
KPMG Legal Romania - dezvoltare strategica in aria serviciilor de consultanta in Tehnologie, IP si Protectia datelor prin preluarea casei de avocatura Fernbach & Partners

KPMG Legal Romania - dezvoltare strategica in aria serviciilor de consultanta in Tehnologie, IP si Protectia datelor prin preluarea casei de avocatura Fernbach & Partners

Cristiana Fernbach s-a alaturat echipei de management in calitate de Partener coordonator al biroului pentru Tehnologie, IP si Protectia datelor

KPMG Legal Romania, o firma membra a KPMG Global Legal Services (GLS) Network, si Fernbach & Partners, casa de avocatura dedicata dreptului tehnologiei, canalelor media digitale, IP si protectiei datelor, au decis sa isi uneasca resursele printr-o mutare strategica de creare a unui lider in Dreptul tehnologiei in Romania.

Ca parte a strategiei noastre de extindere globala, cautam in mod constant cei mai talentati si promitatori avocati, care au dovedit excelenta profesionala, implicare in dezvoltarea firmei si aptitudini manageriale. In mai putin de un an de cand a infiintat propria casa de avocatura, Cristiana a desfasurat o activitate impresionanta si a reusit sa creeze o afacere cu renume international in cea mai dinamica si mai putin exploatata arie a profesiei noastre”, a spus Laura Toncescu, Partener KPMG, Head of KPMG Legal. 

Cunostintele sale specializate si reputatia internationala sunt aspecte valoroase pentru orice echipa juridica. Suntem incantati ca a decis sa se alature echipei noastre si sa duca aceasta practica la urmatorul nivel”, a completat Laura Toncescu.

Cristiana Fernbach adauga: „Tehnologia este globala. Oportunitatile de business, provocarile legale, sinergiile revolutionare se realizeaza la nivel global pentru clientii nostri si acesta este piata pe care trebuie sa ne pozitionam ca si consultanti juridici. In ultimul an, am construit o firma puternica, reprezentativa pe piata romaneasca, intr-una dintre cele mai dinamice si de impact industrii. 30% din business-ul nostru implica antreprenori entuziasti care vizeaza alte jurisdictii europene. Alaturarea la reteaua globala KPMG Legal este un pas firesc in dezvoltarea noastra. Astept cu nerabdare sa lucrez cu aceasta echipa tanara, dinamica si entuziasta de avocati, pentru a pozitiona practica Dreptului tehnologiei la cel mai inalt nivel din regiune.”

Fernbach & Partners s-a pozitionat drept consultantul juridic 4.0, oferind solutii adaptate fiecarui proiect in functie de nevoile de afaceri ale clientului si avand in vedere particularitatile industriei sale. In portofoliul casei sunt incluse proiecte importante in domeniul fintech, analizei AML si KYC, tehnologiei blockchain, precum si in domeniul implementarii reglementarilor GDPR, avand clienti din industria Financiar – Bancara, Publicitara, IT si servicii  din Bucuresti si alte orase mari din tara. Mai mult, casa de avocatura are deja conexiuni profunde cu ecosistemul de firme start-up, oferind consultanta specializata pentru aspecte legale si surse finantare.

Ne bucuram ca Fernbach si Partenerii ni se alatura, mai ales avand in vedere dezvoltarea rapida a ecosistemului de firme start-up, dar si a industriei tehnologiei. Cristiana Fernbach are deja o reputatie solida in aceste zone de servicii legale. Acest nou parteneriat se integreaza in strategia celor mai recente initiative ale KPMG in Romania, precum dezvoltarea serviciilor de Consultanta pentru transformare digitala si programul KPMG Startup Grow Pad, care se concentreaza pe sustinerea si dezvoltarea firmelor de tehnologie locale si regionale”, a afirmat René Schöb, Head of Tax & Legal, KPMG in Romania.

Timp de 16 ani, Cristana Fernbach a activat in cadrul unor societati de avocatura din Germania si Romania, unde a coordonat departamentul IP & Technology in biroul local al unei firme germane de avocatura, precum si in calitate de Partener si coordonator al practicii Tehnologie – Media - Telecom din cadrul unei societati locale de avocatura.

Portofoliul ei international de clienti include proiecte de anvergura in industria regionala de IT si Telecom; Cristiana a oferit consultanta juridica in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, al proprietatii intelectuale si marcilor comerciale, al dezvoltarii si licentierii produselor software, precum si cu privire la implementarea platformelor de comert electronic. Ea a coordonat unele dintre cele mai importante proiecte de implementare GDPR din Romania, oferind consultanta juridica  liderilor de piata din industria Financiar – Bancara, precum si unor companii de top din industria Farmaceutica si Publicitara.

Cristiana a fost mentor al echipei care a castigat premiul Special Product Focus la prima editie a Global Legal Hackathon, in 2018.

KPMG Legal pozitioneaza increderea, profesionalismul si excelenta juridica in topul prioritatilor. Unul dintre principalele beneficii aduse clientilor nostri vizeaza capacitatea noastra de a lucra in echipe integrate cu specialisti din domeniul financiar, fiscal, IT sau din alte domenii. Abordarea noastra multidisciplinara si abilitatea noastra de a colabora cu experti din afara retelei KPMG ne permit sa realizam proiecte la un nivel ridicat si mult mai eficient, precum si sa anticipam si sa adresam problemele legale si de business chiar inainte de a deveni prioritati pentru clientii nostri.

Despre KPMG

 KPMG este o retea internationala de firme membre care furnizeaza servicii de Audit, Consultanta fiscala si Consultanta in afaceri in 153 de tari, avand 207.000 de profesionisti in toata lumea. Firmele membre independente din reteaua KPMG sunt afiliate la KPMG International Cooperative („KPMG International”), o entitate elvetiana. Fiecare firma membra a retelei KPMG reprezinta o entitate distincta si separata din punct de vedere juridic.

 In Romania si Moldova, KPMG are 6 birouri localizate in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si Chisinau.

Autori

foto
KPMG ROMANIA SRL