loader
KPMG a asistat Electrica in tranzactia de 752 mil. lei cu Fondul Proprietatea

KPMG a asistat Electrica in tranzactia de 752 mil. lei cu Fondul Proprietatea

KPMG a asistat recent Electrica, liderul pietei de distributie si furnizare a energiei electrice din Romania, in procesul de achizitie a participatiei de 22% in filialele sale de la Fondul Proprietatea.

Tranzactia reprezinta cea mai atractiva oportunitate de investitie pe care Electrica a avut-o in ultimii trei ani si vine in sprijinul implementarii strategiei Grupului.

 

KPMG a oferit Electrica consultanta de M&A si reglementare pe parcursul tranzactiei. Echipa de Deal Advisory a KPMG in Romania specializata in Energie si Resurse Naturale, condusa de Bogdan Vaduva, Partener, si Mirela Ivanov, Director, a contribuit la succesul tranzactiei prin expertiza deja dovedita in acest sector, precum si in aspecte financiare si de reglementare.


Bogdan a comentat: “Suntem incantati ca am oferit asistenta pentru Electrica, unul dintre clientii nostri strategici, si ca, inca o data, echipa noastra dedicata si cu experienta vasta in sectorul energetic local a contribuit la succesul acestei tranzactii majore. Consideram ca pregatirea in cadrul sectorului energetic, angajamentul si abordarea noastra integrata, combinate cu eforturile exceptionale ale echipei de conducere a Electrica au servit la obtinerea beneficiilor tranzactiei, facilitand totodata transformarea si cresterea Grupului.”


KPMG continua sa fie liderul pe piata serviciilor de consultanta M&A si are o experienta indelungata in sectorul energetic din Romania. Asistenta acordata Electrica completeaza rolul proeminent al KPMG in fiecare transformare majora a sectorului inca din 2009 si continua sa intareasca expertiza departamentelor sale specializate in piata de M&A si din domeniul Energie si Resurse Naturale.

 

Tranzactia Electrica consolideaza pozitia KPMG de lider in consultanta in sectorul energetic si se adauga portofoliului KPMG de tranzactii majore de succes, alaturi de achizitia de catre Allianz Capital Partners a pachetului minoritar in E.ON Distributie Romania sau Oferta Publica Initiala a Electrica pe Bursa de Valori Bucuresti si Bursa de Valori Londra.
 

Autori

foto
KPMG ROMANIA SRL