loader

Ionut Simion va fi noul Country Managing Partner al PwC Romania

Incepand cu 1 iulie 2015, Ionut Simion va prelua functia de Country Managing Partner al PwC Romania detinuta timp de unsprezece ani de Vasile Iuga, care va continua in pozitia de Cluster Leader al PwC in Europa de Sud-Est.

„Ma bucura desemnarea lui Ionut Simion in aceasta pozitie foarte importanta in domeniul consultantei. Este o recunoastere a succeselor sale si a unei evolutii profesionale de exceptie, pe care am sprijinit-o si la care am avut placerea sa contribui. Ionut, impreuna cu Mihaela Mitroi (Liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica), Kenneth Spiteri (Liderul Departamentului de Audit) si Radu Stoicoviciu (Liderul Departamentului de Consultanta pentru Afaceri si Management), formeaza o echipa de conducere extrem de performanta. Sunt increzator ca, in aceasta formula, ei au toate atu-urile pentru a valorifica oportunitatile din piata si pentru a duce firma la un nou nivel. Ii doresc mult succes in noua postura lui Ionut Simion!”, a declarat Vasile Iuga.

 

„Sunt deosebit de onorat, dar si perfect constient de marea responsabilitate care vine o data cu functia de Country Managing Partner al PwC Romania. As vrea sa le multumesc colegilor pentru incredere si sprijin si, in special lui Vasile Iuga, care in mandatul sau a reusit sa construiasca o echipa de consultanti foarte puternica si prestigioasa, si a contribuit in mod fundamental la dezvoltarea acestei profesii in tara noastra. Incep aceasta noua etapa intr-un moment in care economia globala si consultanta se schimba in mod fundamental si cu viteza internetului. Principalul obiectiv pe care mi-l propun este legat de leadership in piata, pentru firma, dar si pentru clientii nostri, atat din sectorul privat, cat si din cel public. Vom continua sa fim alaturi de clientii nostri in dezvoltarea afacerilor lor si in rezolvarea problemelor cu care se confrunta, contribuind in acelasi timp la consolidarea unui climat de incredere in mediul de afaceri. Sunt bucuros sa am alaturi de mine in acest demers o echipa de profesionisti care si-au dovedit valoarea in numeroase proiecte importante.”, a declarat Ionut Simion.

 

Ionut Simion s-a alaturat PwC Romania in 2000 si a devenit Partener in cadrul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica al PwC Romania in anul 2007. De-a lungul timpului a acumulat o experienta vasta in domeniul preturilor de transfer, in structurarea fiscala internationala, precum si in proiecte de fuziuni si achizitii. Ionut a fondat si a coordonat echipa specializata in analiza Preturilor de Transfer a PwC Romania, acordand consultanta unora dintre cele mai mari companii romanesti si internationale. Ionut Simion a facut o specializare in domeniul preturilor de transfer timp de 6 luni la biroul PwC din New York. Incepand cu anul 2012, a coordonat departamentul de taxe al PwC de la Chisnau, Republica Moldova.

 

Doctor in Economie, Ionut preda in prezent la Academia de Studii Economice din Bucuresti in cadrul unui program de masterat in fiscalitate. Este membru al Asociatiei Internationale de Fiscalitate (IFA), membru asistent in cadrul Forumului mixt al Uniunii Europene privind preturile de transfer si al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania.

 

Ionut Simion a fost ales in mai multe randuri membru in Board-ul Director al Camerei de Comert Americane din Romania (AmCham), iar in actualul mandat este Vice-Presedinte. De-a lungul timpului, a fost implicat in proiecte importante cu administratia centrala si institutii internationale, in scopul imbunatatirii mediului de afaceri din Romania, legislatiei fiscale si modernizarii sistemului fiscal.

 

Este totodata un pasionat alergator, fiind sustinatorul echipei PwC run4fun, dar si al echipei de fotbal a PwC Romania.

 

Vasile Iuga s-a alaturat PwC Romania la momentul infiintarii firmei, in anul 1991. A devenit Partener in 1997 si a fost Country Managing Partner al PwC Romania incepand cu 2004, coordonand peste 650 de angajati in cinci birouri. Din 2005 este membru al Consiliului Director al PwC pentru Europa Centrala si de Est (CEE - regiune care include 30 de tari, cu peste 7.500 angajati). In 2008, Vasile Iuga a fost numit Managing Partner al PwC pentru Europa de Sud-Est (SEE - regiune care acopera 11 tari, cu peste 1.100 de angajati).Este unul dintre cei mai respectati consultanti din Romania, avand o experienta complexa, pe mii de proiecte, derulate de-a lungul a peste 24 de ani in domeniul implementarii standardelor internationale de raportare financiara a auditului financiar, evaluarii si restructurarii afacerilor, in preluari, fuziuni, achizitii de business, privatizari si consultanta strategica.

 

Autor a numeroase articole in special pe teme de energie, servicii financiare si geopolitica, Vasile Iuga este de asemenea co-autor al primei carti romanesti despre strategii in management – Formule de succes pentru urmatorul deceniu - publicata in 2011, si coordonator al lucrarii Sapte teme fundamentale pentru Romania , publicata in 2014. In 2012 a primit titlul de Profesor Honoris Causa al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.
 

Autori

foto
PRICEWATERHOUSECOOPERS AUDIT SRL