loader
Intracom Telecom: Distinctie internationala la WITSA Global Innovation & Tech Excellence Awards

Intracom Telecom: Distinctie internationala la WITSA Global Innovation & Tech Excellence Awards

Compania a fost desemnata castigatoare a premiului pentru proiectul sau holistic de oras inteligent si durabil

Intracom Telecom, furnizor global de sisteme si solutii de telecomunicatii, anunta ca a primit distinctia la categoria "Sustainable Growth/Circular Economy Award" (Sector Public) pentru proiectul Smart & Sustainable City pe care il implementeaza in orasul Belgrad, Serbia. Ceremonia de decernare a premiului a avut loc miercuri, 14 septembrie, in Malaezia, in cadrul Conferintei mondiale de IT "WCIT 2022".

Mai exact, orasul Belgrad, a demarat un plan pe termen lung, in mai multe etape, pentru a beneficia de tehnologiile avansate - IoT si AI in construirea unui oras inteligent cu adevarat "holistic". Accentul si prioritatea au fost acordate mediului si sustenabilitatii orasului.

Ca un prim pas, orasul Belgrad a decis sa adopte noi tehnologii pentru a face fata poluarii fonice din oras. Mai departe, orasul a trecut la modernizarea iluminatului cu tehnologie LED pentru a obtine reduceri semnificative ale consumului, in timp ce, prin utilizarea contorizarii inteligente, orasul reuseste sa monitorizeze indeaproape consumurile relevante in timp real. In urmatoarea etapa, abordarea holistica a orasului inteligent include detectarea si masurarea in timp real a poluarii aerului, precum si prognozarea evolutiei poluantilor si a indicelui de calitate a aerului. Astfel, aceasta etapa a proiectului implica o solutie completa care se extinde de la furnizarea si instalarea de statii meteorologice complexe pana la aplicatiile IoT si AI necesare pentru lansarea la timp si orientata a actiunilor de combatere a poluarii aerului.

Intracom Telecom, in calitate de furnizor de tehnologie al acestui proiect, a acceptat provocarea si a livrat o solutie completa, care este perfect integrata cu platforma Smart City a companiei, uiTOP™, care monitorizeaza si analizeaza toti factorii critici ai unui oras modern, oferind informatii autoritatilor pentru a lua deciziile corecte, cu informatiile corecte, la momentul potrivit.

Dl. Anastasios Dimopoulos, vicepresedinte al Consiliului de Administratie in cadrul Intracom Telecom, a precizat: "Suntem mandri sa primim un astfel de premiu international din partea renumitei asociatii WITSA si ne simtim profund onorati pentru increderea pe care ne-a acordat-o orasul Belgrad. Acest proiect este un exemplu viu al unui oras inteligent care pune accentul pe protectia mediului si pe sustenabilitate, construind o solutie cuprinzatoare, in continua evolutie si pregatita pentru viitor, abordand probleme reale si avand un impact direct si pozitiv asupra vietii cetatenilor".

Autori

foto
INTRAROM SA