loader
Intracom Telecom anunta lansarea unei solutii inovatoare dedicata centrelor de date Telco eficiente din punct de vedere energetic la MWC 2024

Intracom Telecom anunta lansarea unei solutii inovatoare dedicata centrelor de date Telco eficiente din punct de vedere energetic la MWC 2024

Lansarea va avea loc in cadrul evenimentului MWC Barcelona, care va avea loc in perioada 26-29 februarie 2024

Intracom Telecom, o companie globala de sisteme tehnologice si furnizor de solutii, urmeaza sa prezinte cea mai recenta inovatie a sa care se axeaza pe centrele de date telco eficiente din punct de vedere energetic, in cadrul evenimentului MWC Barcelona, care va avea loc in perioada 26-29 februarie 2024.  La standul 7B44 al companiei, din sala 7, va fi prezentata solutia Dynamic Datacenter Sizing (DDS), o functie esentiala a platformei NFV-RI ,de dimensionare dinamica a centrelor de date proiectata sa asigure un nivel ridicat de energie si eficienta energetica in centrele de date telco.

DDS marcheaza un progres semnificativ in ceea ce priveste realizarea de infrastructura de telecomunicatii sustenabila. Acesta se bazeaza pe succesul platformei NFV-RI™ in ceea ce priveste imbunatatirea consumului de energie si a eficientei energetice in diferite zone ale retelei de telecomunicatii, inclusiv in zona centrala a retelelor de telecomunicatii mobile. Ceea ce face ca DDS sa fie deosebit este utilizarea tehnologiilor AI de ultima generatie pentru a ajusta utilizarea resurselor in timp real, pe baza cererii preconizate. Acest lucru se intampla atat in cadrul implementarilor Kubernetes atat on-premise cat si in cloud, ceea ce duce la o reducere substantiala a consumului de energie si a costurilor centrelor de date de telecomunicatii.

In practica, DDS si-a dovedit eficienta in cadrul unor proiecte de evaluare la scara larga pentru doi mari furnizori de servicii cloud, reducand costurile cu pana la 30%.

Sotiris Bithas, Director de Marketing al Solutiilor Software de la Intracom Telecom, a declarat: "Pe masura ce industria de telecomunicatii continua sa evolueze, imperativul pentru solutii eficiente din punct de vedere energetic devine  din ce in ce mai important. DDS de la NFV-RI reprezinta angajamentul nostru de pionierat in domeniul inovatiilor sustenabile care sa conduca la eficienta operationala si responsabilitate fata de mediul inconjurator."

Autori

foto
INTRAROM SA