loader
Flanco anunta primele sale investitii de tip greenfield

Flanco anunta primele sale investitii de tip greenfield

Retailerul isi propune constructia unor magazine sub un nou concept, optimizate operational si energetic

Flanco a anuntat achizitia primelor sale doua proiecte de real estate destinate unor noi magazine de tip greenfield. Acestea sunt amplasate in zone comerciale din Botosani si Brasov si au fost achizitionate in ultimele sase luni, fiecare avand o suprafata de 5.000 mp.

Incepand din acest an, suntem interesati si de zona achizitiilor imobiliare, pentru a construi magazine Flanco de la zero, adaptate necesitatilor noastre si ale clientilor care ne viziteaza, dar si cerintelor de sustenabilitate”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. “Proiectele din Botosani si Brasov sunt doar primele din aceasta serie. Cautam, in continuare, oportunitati similare – fie terenuri, fie structuri comerciale existente, care pot fi modificate sau extinse.

Retailerul isi propune constructia unor magazine sub un nou concept, optimizate operational si energetic. Spatiile comerciale pe care le vizeaza vor avea o suprafata de 1.500 mp, care sa poata gazdui zone de depozitare, de prezentare a unor game variate de produse si zone dedicate pentru testarea tehnologiei.

Constructiile vor avea la baza materiale durabile, cu scopul reducerii consumului de energie si a emisiilor de dioxid de carbon. Magazinele vor fi completate de parcari, spatii verzi ample, dar si de locuri special amenajate pentru colectarea si reciclarea deseurilor electrocasnice.

Vizam achizitii similare de terenuri sau constructii cu destinatie comerciala in 20 de orase medii si mari din tara. Prospectam piata in cautare de proiecte imobiliare cu potential. In paralel, ne continuam strategia de extindere a retelei in intreaga tara, urmarind sa deschidem magazine noi in centrele comerciale care se renoveaza sau cele in curs de dezvoltare, in parcurile de retail si in zonele stradale cu potential”, adauga Dragos Sirbu.

In 2023, Flanco a alocat cel mai mare buget de investitii din istoria companiei, in valoare de peste 30,5 milioane de lei, 70% din suma fiind investita in reteaua de magazine. Compania are si anul acesta un buget de investitii, pe care il va aloca in functie de oportunitatile oferite de piata si de modul in care acestea se incadreaza in planurile generale de dezvoltare si sustenabilitate.

 

                                                                                                         # # #

Despre Flanco

Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Cu un numar de peste 1.500 de angajati, compania detine o retea de 157 de magazine, aflate in cele mai importante zone comerciale din 113 orase ale Romaniei. De asemenea, magazinul online al retailerului, flanco.ro, se afla in continua dezvoltare si ofera tehnologie de ultima generatie, cele mai cautate branduri si solutii inovatoare de plata. Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.flanco.ro sau paginile de Facebook si de LinkedIn.

Autori

foto
FLANCO RETAIL SA