loader
Instant Factoring incheie 2018 cu 2,7 milioane Euro facturi finantate si isi propune sa devina lider regional in 2019

Instant Factoring incheie 2018 cu 2,7 milioane Euro facturi finantate si isi propune sa devina lider regional in 2019

Instant Factoring, fintech-ul romanesc activ pe piata locala din aprilie 2018, a incheiat anul cu un volum de peste 1.500 de finantari acordate, la o valoare totala de 2,7 milioane Euro.

Valoarea medie de finantare a unei facturi a fost de 10.000 RON (aproximativ 2.100 Euro), dublu fata de valoarea estimata la momentul lansarii pe piata. Compania previzioneaza sa atinga breakeven-ul operational in prima jumatate a anului 2019.

In numai 9 luni de activitate, Instant Factoring a reusit sa-si popularizeze produsul de micro-finantare online in randul antreprenorilor romani aflati in cautarea unor alternative viabile si eficiente la finantarea clasica acordata de banci sau institutiile de factoring traditionale.

Cifrele realizate arata un apetit crescut al companiilor mici si microintreprinderilor de a-si sustine afacerea in momentele in care au nevoie de cash imediat, fara sa-si ingreuneze activitatea zilnica prin documentatii si procese birocratice.

Companiile cele mai active in platforma de micro-factoring online www.instantfactoring.com au provenit din: consultanta fiscala si servicii dedicate afacerilor (contabilitate, audit, servicii de marketing publicitar), servicii de turism de afaceri, producatori din alimentatia publica si distribuitori de echipamente pentru spitale si instalatii.

2019 este un an in care fintech-ul romanesc isi propune sa treaca de la nivelul de startup la cel de afacere in crestere accelerata: „Ne propunem pentru 2019 sa crestem cu 300% volumul de finantari si sa depasim 1.000 de clienti unici. Beneficiem deja de sprijinul unui fond de investitii extern si planificam sa atragem in continuare si alte investitii. O directie strategica de dezvoltare in 2019 include diversificarea produselor financiare oferite, precum si intrarea pe noi piete in regiunea Europei Centrale si de Est”, a declarat Cristian Ionescu, Presedinte al Consiliului de Administratie si co-fondator Instant Factoring.

„Primul an de activitate ne-a aratat ca Romania este o piata tanara la nivel de antreprenoriat, insa si foarte dinamica. Provocarea vine din faptul ca antreprenorii romani nu au avut pana acum acces la solutii prietenoase de finantare si au o oarecare retinere initiala in a le accesa, iar in acest caz rolul nostru este unul educational. Incercam sa popularizam un produs financiar in aparenta sofisticat, pe intelesul tuturor, astfel incat sa fie usor de implementat in cursul firesc de dezvoltare a afacerii. Suntem incantati sa observam tineri antreprenori care sunt foarte deschisi la solutii noi care sa le efientizeze fluxul de numerar.”

Instant Factoring isi propune extinderea regionala prin deschiderea de noi filiale in zona Europei Centrale si de Est, tintind pentru 2019 cel putin doua tari: „Vom incepe extinderea noastra regionala cu Croatia, deschizand un nou birou pana in prima jumatate a anului si vom intari cu cel de-al doilea intr-o alta tara din regiune in semestrul II. Ne propunem sa devenim liderul regional in finantarea micro-companiilor si a companiilor mici”, a completat Cristian Ionescu.

Instant Factoring faciliteaza dezvoltarea afacerilor mici furnizandu-le solutii flexibilie si inovatoare de finantare, prin transformarea in lichiditati a facturilor aflate in termenul de plata.

Decizia de finantare este luata intr-un interval de 2 ore, gratie tehnologiei avansate de care platforma dispune, iar in maximum 24 de ore clientul primeste banii in cont. Intregul proces este automatizat si complet online, totul desfasurandu-se cu rapiditate si transparenta si fara solicitarea de acte suplimentare pentru sume de pana la 50.000 RON.

Per ansamblu, Instant Factoring finateaza online facturi cu valori individuale de pana la 100.000 EUR.