loader
Informatic@365  - Un proiect dedicat elevilor care doresc sa urmeze cariere in domeniul IT

Informatic@365 - Un proiect dedicat elevilor care doresc sa urmeze cariere in domeniul IT

Microsoft Romania, in parteneriat cu Fundatia EOS si Certipro Education, anunta debutul proiectului Informatic@365, un proiect care propune o solutie de educatie si instruire in domeniul IT adresata elevilor de liceu, prin care sa conecteze scoala, cadrele didactice si elevii la competentele necesare industriei IT.

Acest proiect ofera unui numar de 1.000 de elevi din intreaga tara acces la instruire profesionala in informatica (computer science) prin acces la portalul Microsoft Imagine Academy. Suita de cursuri Microsoft Technology Associate disponibile in portalul Microsoft Imagine Academy ofera sesiuni de invatare structurate pe trei categorii: Programare (dezvoltarea de software, HTML5, JavaScript, CSS), Infrastructura IT (retele, mobile, cloud, servicii server) si Baze de date. Elevii vor avea ocazia sa acceseze si resurse de instruire Microsoft Office Specialist (Word, Excel, PowerPoint, etc). Dupa perioada de instruire acesti elevi isi vor valida competentele dobandite prin sustinerea unui examen profesional de certificare din suita de examene Microsoft Technology Associate.


Astazi, 20 noiembrie, la sediul Microsoft Romania din Bucuresti, a avut loc cursul de instruire pentru cadrele didactice care vor coordona proiectul Informatic@365 la nivelul judetului lor si care vor sprijini elevii in demersul lor de a isi dezvolta competente IT actualizate, necesare atat pentru continuarea studiilor universitare cat si pentru piata fortei de munca. Evenimentul s-a bucurat de prezenta doamnei Gabriela Matei, Director General Microsoft Romania si a doamnei Nusa Dumitriu-Lupan, Inspector General in cadrul Ministerului Educatiei Nationale.


„Prezenta Microsoft si a altor jucatori importanti in domeniul tehnologiei cu adevarate hub-uri de expertiza in Romania demonstreaza o data in plus ca tara noastra face lucruri bune in acest domeniu si scoala are desigur un rol cheie. Faptul ca exista deschidere din partea sistemului formal de educatie catre proiecte propuse de mediul privat, cum este cazul de fata, este inca o baza buna pentru a construi impreuna. Tehnologia este teritoriul unde invatarea nu poate inceta niciodata si ma bucur sincer sa observ ca este asumata de catre dumneavoastra, profesorii. Invatarea pe tot parcursul vietii (Life Long Learning) este un concept de baza promovat de Uniunea Europeana pentru a ridica competenta fortei de munca pe termen lung. Va multumesc pentru votul de incredere pe care ni-l acordati prin participarea in acest program,” a declarat Gabriela Matei, Director General Microsoft Romania.


„Suntem deschisi sa aliniem curriculumul nostru nevoilor actuale si acest proces este deja demarat. Incepand din acest an scolar avem o disciplina noua la gimnaziu numita <> si se analizeaza procedurile privind dezvoltarea curriculara si pentru nivelul liceal. Informatica este motorul inovatiei in intreaga lume si dorim sa o dezvoltam si la nivel educational pentru a facilita accesul generatiilor actuale si viitoare la oportunitatile de cariera pe care acest domeniu le ofera, in directa corelare cu cerintele pietei muncii.


Proiectul Informatic@365 a fost apreciat inca de la lansare din perspectiva resurselor pe care le ofera gratuit unitatilor de invatamant, profesorilor si elevilor si a oportunitatilor de dezvoltare si certificare oferite atat elevilor cat si profesorilor,” a declarat Nusa Dumitriu-Lupan, Inspector General in cadrul Ministerului Educatiei Nationale.

 

Cadrele didactice care au participat la acest eveniment au fost nominalizate de catre Inspectorii de Specialitatea Informatica din judetele tarii si ISMB, selectia facandu-se pe baza interesului indicat de institutiile de invatamant, luand de asemenea in considerare si alocarea acestor resurse de invatare si certificare catre acei elevi cu acces redus la astfel de oportunitati.


In cadrul acestei sesiuni de instruire, profesorii au avut oportunitatea de a explora resursele disponibile in portalul Microsoft Imagine Academy si de a se familiariza cu certificarile oferite, fiind indrumati in procesul de inscriere si accesare a portalului de training pentru cei 1.000 de elevi.


Proiectul Informatic@365 este un proiect dezvoltat si implementat de Fundatia EOS cu sprijinul Microsoft Romania prin programul Youth Spark. Proiectul a fost lansat si prezentat in luna septembrie la consfatuirile inspectorilor de informatica din tara – selectia cadrelor didactice coordonatoare din fiecare judet realizandu-se in cursul lunii octombrie.


In desfasurarea proiectului Informatic@365, dupa incheierea sesiunii de instruire a cadrelor didactice, etapa urmatoarea presupune inregistrarea elevilor selectionati pe platforma Microsoft Imagine Academy, instruirea efectiva a acestora si apoi sustinerea examenelor de certificare Microsoft Technology Associate. Investitia totala in certificarea elevilor se ridica la peste 50.000 USD.

 

Portalul Microsoft Imagine Academy numara peste 8,5 milioane de elevi si studenti inregistrati anual si peste 16.000 de profesori certificati, din peste 140 de tari, numai in ultimul an fiind obtinute de catre elevi si studenti din intreaga lume peste 1,4 milioane de certificari Microsoft.
 

Autori

foto
MICROSOFT ROMANIA SRL