loader
Incep inscrierile pentru cea de-a opta editie a Maratonului DHL Stafeta Carpatilor

Incep inscrierile pentru cea de-a opta editie a Maratonului DHL Stafeta Carpatilor

Pe 15 februarie incep inscrierile pentru cea de-a opta editie a Maratonului DHL Stafeta Carpatilor.

Astazi incep inscrierile pentru cea de-a opta editie a Maratonului DHL Stafeta Carpatilor, care va avea loc anul acesta sambata, 17 iunie! Inscrierile pentru oricare dintre cele trei categorii de probe – Stafeta (7km x 6 persoane), Semimaraton (21km) si Maraton (42,195 km) – se fac pe http://maratondhl.ro, sectiunea Inscrieri.


Cei care decid sa se inscrie in primele trei zile, 15-18 februarie, vor beneficia de un pret special de 50 lei / persoana pentru oricare dintre categorii. Taxele de participare, in functie de perioada de inscriere, sunt:


- 19 februarie – 27 martie: 80 lei / membru de echipa, pentru companii si persoane fizice
- 28 martie – 5 mai: 125 lei / membru de echipa, pentru companii si 90 lei / participant pentru persoane fizice
- 6 – 31 mai: 155 lei / membru de echipa pentru companii si 115 lei / participant pentru persoane fizice.


Maratonul DHL Stafeta Carpatilor incurajeaza practicarea sportului in aer liber in randul tinerilor, de aceea ei se pot inscrie gratuit in competitia de stafeta (limita de varsta 14 ani) sau semimaraton (limita de varsta 16 ani). Crosul copiilor este, de asemenea, o competitie unde participarea este gratuita si se adreseaza celor mici, cu varste intre 5 si 13 ani, fiind o categorie de concurs separata, cu distante mai mici de alergare.


Mesajul acestei editii a Maratonului DHL este ”Daca vrei sa misti lumea, incepe cu tine! Participa!”, fiind un indemn de participare pentru toti cei care iubesc alergarea, natura si care, in acelasi timp, isi doresc sa aduca contributia in societate prin gesturile lor si initiativele pe care decid sa le sustina. De asemenea, acest mesaj are o puternica legatura emotionala cu cauza pe care o sustinem, sprijinirea sportivilor paralimpici, cei care zilnic lupta pentru a demonstra ca nimic nu este imposibil.


Si editia din acest an sustine sportivii paralimpici romani, toate fondurile stranse din taxa de inscriere la Maratonul DHL Stafeta Carpatilor fiind donate Comitetului National Paralimpic.


Contributia participantilor la editiile din 2015 si 2016, in valoarea totala de 24,000 euro, a facut posibila participarea Comitetului National Paralimpic la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro de anul trecut cu cea mai numeroasa echipa din istoria sa, la mai multe categorii sportive. Echipa noastra s-a intors cu prima medalie paralimpica, medalia de bronz castigata de Alexandru Bologa la judo, dar si cu alte rezultate spectaculoase, precum locul 4 la caiac, locul 6 si 9 la ciclism, locul 5 la tenis de masa.


”Obiectivul Maratonului DHL este de a reusi sa creasca numarul de alergatori, suporteri si parteneri implicati de la o editie la alta, pentru ca doar asa vom reusi sa crestem notorietatea despre performantele deosebite ale sportivilor romani paralimpici si vom strange impreuna mai multi bani pentru a-i sustine. De asemenea, promovam practicarea unui sport si alergarea ca parte a unui stil de viata sanatos. Nu trebuie sa fii sportiv de performanta pentru a te inscrie la Maratonul DHL Stafeta Carpatilor, ci doar sa crezi ca: Daca vrei sa misti lumea, trebuie sa incepi cu tine! Pe 17 iunie ii asteptam la linia de start pe toti cei care isi doresc sa participe la un eveniment de alergare montana pe un traseu unic, contribuind astfel la performanta sportivilor care se lupta in fiecare zi cu imposibilul!” a declarat Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express Romania.

 


”Fara sprijinul oferit prin intermediul Maratonului DHL Stafeta Carpatilor ne-ar fi fost greu sa atingem performanta inregistrata in ultimii doi ani si sa ne propunem noi obiective ambitioase, oferind sportivilor nostri cele mai bune conditii si un viitor in sport. Pentru inceperea fazei de patru ani de pregatire pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo ne-am propus obiective importante: recrutarea de noi sportivi pentru toate disciplinele paralimpice si oferirea conditiilor optime pentru a-si atinge adevaratul potential. In noiembrie 2016 am initiat o serie de zile Paralimpice, cu opt sporturi, in doua orase - Bucuresti si Cluj, care au atras 15 noi sportivi juniori in echipa. In 2017, calendarul competitional international a fost largit cu noi competitii paralimpice adresate juniorilor: IBSA Campionatul Mondial de Goalball, in iunie, Campionatul Mondial de Para-Atletism, in august, si Jocurile Paralimpice Europene pentru Tineret din luna octombrie a acestui an, la care Romania va fi prezenta cu sportivi care vor participa la cinci discipline sportive – atletism, goalball, judo, inot si tenis de masa. Continuarea parteneriatului cu Maratonul DHL si contributia anuala adusa de toti participantii ne ajuta sa reprezentam Romania cu succes si mai departe in sporturile paralimpice internationale!” a declarat Sally Wood-Lamont, presedintele Comitetului Paralimpic Roman.


Despre Maratonul DHL Stafeta Carpatilor


Maratonul DHL Stafeta Carpatilor este un eveniment aflat la a opta editte, devenind unul dintre cele mai populare evenimente de acest gen din Romania, cu un numar de participanti in continua crestere. Prima editie a avut loc in 2005, iar de atunci Maratonul DHL Stafeta Carpatilor s-a impus ca un eveniment de notorietate, numarul alergatorilor fiind de peste 5,200, in timp ce mai mult de 420 de companii importante si-au aliniat echipe proprii la start. Maratonul DHL este considerat cel mai bun eveniment de acest gen, datorita elementelor specifice, precum: traseu, detalii de organizare, componenta de caritate si de promovare a sportului in randul tinerilor. Fondurile stranse depasesc 112,000 de euro si au fost donate de-a lungul timpului mai multor ONG-uri: Fundatia Hospice Casa Sperantei, Asociatia Noi Orizonturi - Familia, Fundatia Light Into Europe, Salvati Copiii Romania si Comitetul National Paralimpic.


Multumim partenerilor editiei 2016: Aqua Carpatica, Bucharest Running Club, BUFF & Rosignol, Ford, Easy Plast, Futuro, Generali, Medlife, Red Bull, RoClubMaraton, Smile Experts, Terapie prin miscare, Tymbark, WorldClass.


 

Autori

foto
DHL INTERNATIONAL ROMANIA SRL