loader
“Impreuna putem ajuta”

“Impreuna putem ajuta”

O initiativa umanitara a METRO Romania desfasurata impreuna cu Crucea Rosie Romana

Pentru a veni in ajutorul refugiatilor ucraineni care au fost nevoiti sa isi paraseasca tara, METRO Romania lanseaza campania umanitara ”IMPREUNA PUTEM AJUTA”, donand cate 2 lei la fiecare factura de cumparaturi a clientilor, catre crucea rosie romana – intre 28 martie si 16 aprilie 2022.

Razboiul din Ucraina continua sa escaladeze, milioane de oameni fiind nevoiti sa isi paraseasca tara incercand sa se puna la adapost. METRO Romania a raspuns activ crizei umanitare inca de la inceputul situatiei dramatice din Ucraina, venind in sprijinul refugiatilor ucraineni, prin donatii de produse alimentare (apa, conserve, dulciuri, paste fainoase) si nealimentare (detergenti, cosmetice, produse de igiena si de ingrijire personala de stricta necesitate) catre parteneri de traditie din domeniul organismelor de binefacere care, la randul lor, prin infrastructura organizationala din teren, au distribuit ajutoarele in zonele fierbinti.

Razboiul din Ucraina ne-a adus fata in fata cu o criza umanitara la care nu putem ramane indiferenti. Ca si METRO Romania, am intins o mana de ajutor acestor oameni care fug din calea razboiului si lasa totul in urma pentru a-si salva viata lor si a copiilor lor. Geografic suntem intr-o zona care a primit refugiati din primele clipe ale razboiului, iar proximitatea magazinelor noastre din Suceava, Baia Mare si Galati, precum si specificul activitatii de comert alimentar ne-a permis sa fim printre primii care am dat o mana de ajutor. In continuarea actiunilor cotidiene de ajutor umanitar prin donatii de produse alimentare si nealimentare, am luat hotararea sa actionam direct prin donatie financiara catre Crucea Rosie Romana, un partener cu o istorie si experienta bogate in actiuni umanitare,” a declarat Adrian Ariciu, CEO METRO Romania.

Incepand cu 28 aprilie, pentru trei saptamani, METRO Romania lanseaza initiativa „Impreuna Putem Ajuta” care consta in donatia de catre METRO Romania a cate 2 lei pentru fiecare achizitie facuta din magazinele fizice sau platforma de livrare online MSHOP, in perioada 28 martie – 16 aprilie 2022. Sumele astfel obtinute vor fi donate catre Crucea Rosie Romana care le va folosi pentru ajutorarea refugiatilor ucraineni prin infrastructura de care dispune.

In cadrul acestei initiative, fiecare client METRO care va face cumparaturi in aceasta perioada in magazinele METRO va deveni un suporter activ al strangerii de fonduri de ajutor umanitar pentru refugiatii ucraineni. Sumele stranse prin aceasta initiativa a METRO Romania vor fi donate direct catre Crucea Rosie Romana, care va ajuta refugiatii din Ucraina, aflati pe teritoriul tarii noastre.

“Ne bucuram ca avem alaturi de noi un partener stabil si de incredere, precum METRO Romania. Initiativa lor „Impreuna putem ajuta” vine in continuarea raspunsului prompt la apelul lansat de Crucea Rosie Romana catre toate entitatile din Romania care pot ajuta aceasta cauza umanitara. Inca de la inceputul crizei, am colaborat cu METRO Romania prin strangerea de alimente si produse de prima necesitate, ei aratand deschidere, proactivitate dar si, mai presus de orice, umanitate. Toate acestea sunt valori profunde, de baza, pe care Crucea Rosie Romana si METRO Romania le impartasesc si suntem deopotriva incantati si recunoscatori sa vedem cum punerea lor in practica si transformarea in planuri si actiuni de ajutorare concrete reprezinta o caramida in plus la fundatia rezilientei necesare in aceasta perioada tulbure pe care o traversam” a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Rosie Romana.

Despre Crucea Rosie Romana

Cruce Rosie Romana, infiintata in 1876, este o organizatie umanitara membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, auxiliara autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, impartial si neutru. Organizatia contribuie, prin programele desfasurate, la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, promoveaza respectul fata de demnitatea umana, fara nicio discriminare bazata pe nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta sociala sau politica. Crucea Rosie Romana este prezenta la nivel national cu 47 de filiale si peste 6.000 de voluntari care se implica activ in activitatile umanitare.

Despre METRO

METRO este o companie internationala de top cu sortimente alimentare si nealimentare, specializata in deservirea nevoilor hotelurilor, restaurantelor si cateringului (HoReCa), precum si ale comerciantilor independenti. In intreaga lume, METRO are aproximativ 17 milioane de clienti care pot alege daca sa faca cumparaturi intr-unul dintre magazinele de format mare, sa comande online si sa-si ridice achizitiile de la magazin sau sa le livreze. De asemenea, METRO sprijina competitivitatea antreprenorilor si a intreprinderilor independente cu solutii digitale si prin urmare, contribuie la diversitatea culturala in comert si industria ospitalitatii. Sustenabilitatea este un pilon cheie al afacerii METRO. METRO a fost listata in Dow Jones Sustainability Index timp de 8 ani consecutiv. Compania opereaza in peste 30 de tari si are peste 95.000 de angajati in intreaga lume. In anul financiar 2020/21, METRO a generat vanzari de 24,8 miliarde EUR. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati www.metroag.de 

Autori

foto
METRO CASH & CARRY ROMANIA SRL
foto
CRUCEA ROSIE ROMANA