loader

IMM-urile care utilizeaza solutii in cloud pot inregistra venituri cu pana la 10% mai mari fata de cele care prefera solutiile implementate la locatie

Potrivit unui studiu recent, realizat de compania americana de consultanta IDC la cererea SAP SE (NYSE: SAP), liderul mondial pe piata de solutii software de business si tehnologie, companiile mici si mijlocii (IMM) care utilizeaza solutii software in cloud pot inregistra venituri cu pana la 10% mai mari fata de cele care prefera soluti implementate la locatie, astfel ca in urmatorii doi ani gradul de adoptie a acestei tehnologii va continua sa creasca in randul companiilor din acest sector

In plus, acelasi studiu arata ca, in 2016, 80% dintre cele mai mari companii publice ale lumii vor avea jumatate din infrastructura IT in cloud, iar 51% din bugetele pentru IT vor fi dedicate proiectelor si serviciilor cloud.

 

Asadar, companiile mici si mijlocii tin pasul cu tendintele din industrie, iar odata cu cresterea gradului de familiaritate a resurselor online si a imbunatatirii sistemelor de securitate in cloud, din ce in ce mai multe astfel de companii aleg sa isi mute infrastructura IT in cloud.

 

De altfel, aproape jumatate din cheltuielile cu infrastructura IT realizate de companiile mici si mijlocii in urmatorii patru ani vor fi destinate solutiilor in cloud si solutiilor de mobilitate, acestea sporind productivitatea IMM-urilor si crescand gradul de eficienta in cadrul acestora.

 

In ceea ce priveste motivele pentru care IMM-urile aleg sa adopte tehnologia cloud, in afara de cresterea veniturilor, acestea iau in considerare si posibilitatea de a plati doar pentru functionalitatile de care au nevoie, faptul ca pot adauga noi utilizatori si resurse simplu si rapid si ca pot administra solutiile de la distanta, simplificand astfel munca echipei de IT.

 

Dintre tarile din Europa in care companiile mici si mijlocii utilizeaza tehnologia cloud inca din 2013, studiul evidentiaza Marea Britanie, unde 18% dintre IMM-uri au adoptat solutiile in cloud, precum si Germania, unde aceste solutii sunt utilizate de 16% dintre companiile din acest sector.

 

„Cloud-ul nu reprezinta un substitut al investitiilor in IT, ci este o modalitate de a imbunatati resursele IT actuale. Aceasta tendinta de utilizare a solutiilor in cloud in randul companiilor mici si mijlocii va fi adoptata rapid si pe plan local, odata cu cresterea gradului de digitalizare”, a declarat Valentin Tomsa, Director General al SAP Romania.

 

In plus, in urmatorii ani, din ce in ce mai multe IMM-uri vor intelege nevoia de a utiliza un mix de tehnologii pentru a putea atinge urmatorul nivel de dezvoltare a afacerilor, iar companiile precum SAP, cu experienta in oferirea de solutii inovatoare, pot oferi consultanta in vederea obtinerii unui avantaj competitiv mai mare.

Autori

foto
SAP ROMANIA SRL