loader
IMM-uri eficiente cu solutii de infrastructura  integrate si securizate

IMM-uri eficiente cu solutii de infrastructura integrate si securizate

Dezvoltarea si extinderea constituie definitia succesului in mediul de afaceri, unde scopul fiecarei companii este satisfacerea clientilor, alaturi de propria sa crestere.

Iar o astfel de evolutie este cu atat mai importanta pentru IMM-uri, cu cat sectorul economic pe care il formeaza este caracterizat de un dinamism accentuat. Pentru IMM-uri, o crestere sanatoasa inseamna o dezvoltare omogena la toate nivelurile, de la personal si active pana la parteneri, oferta de produse si servicii, precum si portofoliu de clienti. Dar intr-o era a informatiei, a comunicatiilor si a digitalizarii, aceste obiective nu pot fi atinse decat prin intermediul unei infrastructuri IT adecvate, care evolueaza la randul sau odata cu compania.

 

Provocarea care apare din punct de vedere al IT-ului din cadrul unui IMM este ca, de cele mai multe ori, se obtine prin adaugarea unor echipamente si solutii noi celor deja existente, atunci cand devin necesare. Desi o astfel de abordare pare potrivita din punct de vedere al investitiei initiale, ea se dovedeste intotdeauna a fi paguboasa pe termen lung, atat din punct de vedere al exploatarii, cat si al mentenantei. Rezultatele sunt intotdeauna un acces dificil la informatie, consum ridicat de energie, mentenanta costisitoare sau nesatisfacatoare si securitate slaba.

 

Toate acestea se traduc printr-o eficienta redusa la nivel de companie si, in plus, orice dezvoltare ulterioara va urma acelasi model, care nu face decat sa adanceasca problemele pana la nivel de risc. Un bun exemplu in acest sens il constituie companiile de asigurari cu crestere constanta, unde majorarea numarului de clienti si extinderea ofertei genereaza printre altele o extindere a infrastructurii IT, care, in absenta unei solutii de optimizare, devine greu de gestionat, de monitorizat sau de securizat. Accesul la informatie nu poate fi controlat astfel in mod corespunzator si devine dificil, putand genera oricand erori in operatiunile IT, iar datele cu caracter sensibil nu primesc gradul de protectie necesar.

 

Solutia corecta pentru rezolvarea tuturor problemelor enumerate este implementarea unui data center de baza, care sa integreze in mod eficient toate echipamentele hardware si solutiile de control si securitate necesare. De cele mai multe ori insa, IMM-urile nu dispun de un spatiu dedicat pentru acestea, ceea ce inseamna ca nu numai aspectul practic, ci si cel estetic trebuie luat in considerare in etapa de proiectare a unei astfel de solutii.

 

De aceea, propunem adoptarea unui micro data center SmartBunker CX 24U, care poate reprezenta rezolvarea neajunsurilor legate de infrastructura IT pe care le poate intalni o companie in crestere din zona IMM-urilor. Construit ca solutie „plug-and-play”, acesta integreaza toate echipamentele hardware necesare intr-un sistem prefabricat, ce poate fi proiectat si instalat rapid, bazandu-se totodata pe un aspect modular, care simplifica dezvoltarea ulterioara. La baza sistemului este rack-ul NetShelter CX 24U (AR4024IA), cunoscut sub denumirea de „Server Room in a Box”; rack-ul este construit sub forma unei incinte acoperite cu furnir de culoarea stejarului pentru a se incadra discret in orice birou. In plus, integreaza si solutii moderne de antifonare, care reduc semnificativ nivelul de zgomot produs. De aceea, el reprezinta alegerea ideala pentru orice birou, chiar si pentru cele in care se lucreaza direct cu clientii. Dispune de sine pentru instalarea echipamentelor ajustabile in functie de adancime, orientare sau spatiu necesar de la usa frontala, iar portul pentru cabluri amplasat dorsal asigura o capacitate de pana la 400 cabluri. In plus, NetShelter CX 24U este prevazut cu propriul sistem integrat de racire si cu o solutie de distributie a alimentarii cu energie. Pentru acces rapid si usor la echipamentele instalate, panourile laterale sunt detasabile, iar pentru restrictionarea accesului, usile frontale pot fi incuiate.

 

Solutia de control al accesului NetBotz 125KHz (NBACS125) adaugata rack-ului aduce un plus de securitate si monitorizare, in tandem cu un pachet de 10 cartele de proximitate NetBotz (AP9370-10). Astfel, se poate restrictiona accesul la echipamentul IT in functie de persoana si interval orar, obtinandu-se totodata un sistem de alarma in cazul accesului neautorizat. De asemenea, solutia poate fi folosita si pentru a declansa inregistrari video in cazul deschiderii neautorizate a rack-ului, pastrand in acelasi timp si un jurnal cronologic al evenimentelor.

 

SmartBunker CX 24U include un UPS inteligent APC Smart-UPS X 3000VA Rack/Tower LCD 200-240V with Network Card (SMX3000RMHV2UNC) care asigura continuitatea alimentarii cu energie si protectia electrica a echipamentelor instalate. Este o solutie UPS line-interactive pentru protectia eficienta si dispune de baterii hot-swappable, usor de inlocuit de catre utilizator. De asemenea, integreaza mecanisme de auto-testare si predictie a defectiunilor, care ii permit sa notifice administratorul de sistem pentru a lua masuri, inainte ca acestea sa apara.

 

Administrarea poate fi realizata atat prin intermediul conectivitatii Serial sau USB, cat si de la distanta, prin intermediul conexiunii la retea. Datorita sistemului inteligent de incarcare ajustat dinamic in functie de temperatura, bateriile au o durata de viata cuprinsa intre 3 si 5 ani, ceea ce garanteaza costuri de operare scazute, transformand echipamentul intr-o solutie ideala pentru segmentul IMM.

 

Totodata, pentru controlul alimentarii cu energie, solutia poate include si un Switched PDU de 16A cu 8 iesiri AP7921B. Acesta se poate accesa de la distanta via Web, SNMP sau Telnet, oferind informatii despre consumul de energie si posibilitatea de a opri sau porni anumite echipamente. De asemenea, se poate configura o anumita ordine de restaurare a alimentarii cu energie dupa o eventuala repornire a intregului sistem informatic.

 

„SmartBunker CX reprezinta tot ce este necesar pentru a crea o infrastructura IT in spatii nespecializate, acolo unde nu exista spatiu, timp sau resurse financiare pentru a construi o zona dedicata IT. Este o solutie standardizata, dar customizabila si este unul dintre raspunsurile venite de la APC by Schneider Electric ca urmare a transformarilor recente din mediul IT”,a declarat Lavinia Ioana, Product Manager Power Backup Solutions in cadrul companiei ELKO.

 

Ca solutie integrata, SmartBunker CX 24U este sistemul perfect pentru instalarea tuturor echipamentelor de stocare, procesare si de retea necesare unei companii, asigurand convergenta perfecta intre solutiile de securitate, monitorizare si de control.

Autori

foto
ELKOTECH ROMANIA SRL