loader
Horváth & Partners a lansat in Romania Steering Lab, un centru de excelenta care foloseste solutii de Inteligenta Artificiala

Horváth & Partners a lansat in Romania Steering Lab, un centru de excelenta care foloseste solutii de Inteligenta Artificiala

Horváth & Partners, unul dintre cei mai importanti jucatori locali si internationali din domeniul consultantei in management, a lansat pe piata locala, in luna iunie, un centru de excelenta, Steering Lab.

In cadrul acestuia sunt folosite solutii de ultima generatie de Big Data si Machine Learning, disponibile prin intermediul unor sisteme de Inteligenta Artificiala. In centrul de excelenta Steering Lab lucreaza 150 de experti, care isi desfasoara activitatea in Budapesta si München si implementeaza proiecte pentru clienti aflati in orice zona a lumii. Pe baza analizei datelor digitale ale unei companii, Steering Lab creeaza modele calitative si cantitative si ofera solutii pentru diferite provocari de business: de la cresterea vanzarilor, la dezvoltare de produs, cresterea productivitatii, reducerea costurilor, elaborarea si implementarea unor strategii de cross-selling etc.

Valoarea unui proiect de consultanta, care include solutiile din Steering Lab, se incadreaza, in medie, intre 100.000 si 200.000 euro, iar durata lui poate varia de la trei la sase luni, in functie de complexitatea, tematica si cantitatea datelor ce trebuie analizate.

Steering Lab utilizeaza baze de date care contin informatii digitale despre companie, precum: numarul de tranzactii, vanzari si clienti, valoarea achizitiilor si a profitului, cifre referitoare la industria din care face parte clientul.

„Prin intermediul Steering Lab, punem la dispozitia clientilor nostri toate cunostintele si instrumentele necesare, in vederea transformarii datelor in modele de predictie, decizie, optimizare si invatare. Am dezvoltat centrul de excelenta Steering Lab in aproximativ doi ani, realizand proiecte de succes pentru clienti importanti din domenii ca industria farmaceutica, petroliera, bancara, FMCG ori pentru companii din sectorul energetic. Am considerat ca, in contextul nevoii acute de crestere a digitalizarii, este momentul optim sa aplicam solutiile Steering Lab si in Romania!”, a declarat Kurt Weber, Director General al Horváth & Partners Romania.

Reprezentantii Horváth & Partners au decis sa promoveze mai intens pe piata autohtona serviciile pe care le ofera acest centru de excelenta si in contextul evolutiei lente a Romaniei, la capitolul indicelui de digitalizare a afacerilor.

Potrivit statisticilor Comisiei Europene (CE), Romania s-a aflat pe ultimul loc in ceea ce priveste digitalizarea companiilor, iar in 2019 a avansat doar doua pozitii. Tara noastra are, insa, un mare potential in ce priveste procentul firmelor care folosesc strict Big Data. Astfel, 11% dintre companiile active pe piata locala, utilizeaza solutii Big Data, in timp ce procentul mediu in Uniunea Europeana este de 12%.

Specialistii Horváth & Partners sustin ca 2019 poate fi inceputul unei cresteri accelerate a Romaniei pe segmentul digitalizarii si integrarii unor solutii ce folosesc Inteligenta Artificiala in imbunatatirea performantelor companiilor si a dezvoltarii economice per ansamblu, la nivel local.

Etapele derularii unui proiect in cadrul Steering Lab includ definirea provocarii sau a nevoii clientului, colectarea si prelucrarea datelor digitale referitoare la companie, evaluarea statistica si determinarea algoritmului precum si extragerea concluziilor. Principalele instrumente de care se foloseste Steering Lab sunt: Business Radar, prin care companiile beneficiaza, in timp real si intr-un mod personalizat, de o privire asupra intregului mediu de afaceri; Modele de Pret Dinamic si Management al Cererii, prin care se optimizeaza preturile, sunt realizate strategii de vanzare incrucisata si up-selling, sunt gandite campanii promotionale si reactii adecvate la produsele si serviciile noi ale concurentilor; Modele de Risc, prin care pot fi detectate rapid eventuale fraude, iar o companie poate evita sau se poate pregati mai bine pentru potentiale crize; Optimizarea Sistemului si a Proceselor, care foloseste sisteme de planificare in timp real, cu raspuns de exceptie pentru toate procesele de logistica, productie si servicii; Analiza Predictiva, prin care sunt prelucrate baze de date ce pot depasi 100 milioane de documente text si se realizeaza prognoze pe baza acestora; Sisteme de Inteligenta Artificiala.

Printre beneficiile majore pe care utilizarea Steering Lab le poate aduce unei afaceri, se afla:

  • Propunerea de solutii adecvate, in forma corecta si la momentul oportun, cu o precizie de doua ori mai mare in comparatie cu cele oferite de echipe de experti in domeniu;
  • Realizarea de previziuni in timp real, cu privire la vanzari, costuri si preturi cu o acuratete foarte mare; un exemplu in acest sens este reducerea erorilor de predictie de la 17% la 13%, intr-un interval de 6 luni, pentru un client din industria farmaceutica;
  • Analizarea cosului de cumparaturi si determinarea, in functie de valoarea bonurilor, a modalitatilor de atragere de noi clienti;
  • Designul si implementarea de platforme de recunoastere faciala si gestuala.

“Steering Lab se potriveste perfect oricarei companii care doreste sa isi creasca performantele sau sa identifice si corecteze anumite erori de strategie, apeland la un sistem care poate face lucruri pe care nicio echipa de specialisti, oricat de buni ar fi, nu le poate realiza in aceeasi perioada de timp si cu aceleasi rezultate”, a mai punctat Kurt Weber.

Autori

foto
HORVATH & PARTNERS MANAGEMENT CONSULTING SRL