loader
Hili Properties plc listeaza la bursa 185 de milioane de actiuni

Hili Properties plc listeaza la bursa 185 de milioane de actiuni

Aceasta emisiune de capitaluri proprii, in valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, are ca scop indeplinirea obiectivelor Hili Properties de a-si creste portofoliul de active prin investitii in imobiliare comerciale cu potential de apreciere pe termen lung

Pe 4 noiembrie, Hili Properties plc, divizia de imobiliare a grupului Hili Ventures din Malta, lanseaza o oferta publica initiala de peste 185 de milioane de actiuni comune, cu valoare nominala de 0,20 euro per actiune. Actiunile vor fi listate la Bursa de Valori din Malta.

Aceasta emisiune de capitaluri proprii, in valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, are ca scop indeplinirea obiectivelor Hili Properties de a-si creste portofoliul de active prin investitii in imobiliare comerciale cu potential de apreciere pe termen lung, de expansiune in alte tari europene si, totodata, de sporire a rentabilitatii pentru actionari.

Valoarea portofoliului Hili Properties este estimata in prezent la 115 milioane euro. Acesta cuprinde sase centre comerciale sub forma unor magazine alimentare in capitala Letoniei, Riga, un spital privat in Bucuresti - Romania, 11 proprietati care gazduiesc restaurante in cartiere comerciale cheie din Estonia, Letonia, Lituania, Malta si Romania si trei blocuri comerciale si de birouri in Sliema, Marsa si Floriana. Printre parteneri se numara Premier Restaurants, gigantul de supermarketuri suedez Rimi si lantul norvegian de chioscuri de ziare Narvesen. Compania este in discutii avansate pentru doua achizitii – o proprietate industriala construita recent in Lituania, inchiriata unui brand international, si o alta proprietate din Varsovia, care gazduieste un retailer de bricolaj.

Hili Properties plc ofera spre vanzare un total de 158.158.158 de actiuni ordinare. Pretul de emisiune este de 0,27 euro per actiune, ceea ce reprezinta o reducere de 7% la valoarea de 0,29 euro per actiune si se anticipeaza ca Hili Properties plc va distribui dividende nete de 4% pe baza pretului de oferta de 0,27 euro.

Informatiile si documentatia, inclusiv prospectul si formularele de cerere, sunt disponibile la adresa www.hiliproperties.com/ipo. Oferta este disponibila pana pe 26 noiembrie 2021, iar inceperea tranzactionarii actiunilor la Bursa de Valori din Malta este prevazuta pentru 16 decembrie 2021.

Portofoliul de 115 milioane de euro al Hili Properties se extinde in cinci tari europene si gazduieste supermarketuri, sali de sport, restaurante si un spital privat.

Disclaimer:

Valoarea investitiei poate sa creasca sau sa scada, iar performanta anterioara nu indica neaparat performanta viitoare. Investitia in actiuni ale emitentului poate duce la pierderea unei parti sau a intregului capital investit. Potentialii investitori vor citi prospectul inainte de a lua o decizie de investitie, pentru a intelege pe deplin riscurile si beneficiile potentiale asociate cu decizia de a investi in actiunile emitentului. Potentialii investitori sunt invitati sa-si consulte consilierul financiar independent cu privire la caracterul adecvat al investitiei in actiuni ale emitentului.

Autori

foto
HILI PROPERTIES PLC