loader
Grupul Roche a inregistrat vanzari in crestere pentru anul 2016

Grupul Roche a inregistrat vanzari in crestere pentru anul 2016

Grupul Roche a inregistrat o crestere de 4% a vanzarilor globale in anul recent incheiat, pana la 50,6 miliarde franci elvetieni, la o rata de schimb constanta.

„Ma bucur ca ne-am atins si de aceasta data obiectivele financiare, in timp ce portofoliul nostru de produse a progresat semnificativ. Am introdus pe piata patru noi medicamente, in mai putin de un an, inclusiv primul nostru produs de imuno-oncologie. Pentru acest an, ne pregatim pentru parcugerea unor noi etape de reglementare, pentru produse din portofoliul nostru de cercetare, extins si inovator”, a declarat Severin Schwan, CEO al Grupului Roche.


Rezultatele Diviziei de Farmaceutice


Vanzarile Diviziei de Farmaceutice au crescut cu 3% in 2016, cumuland 39,1 miliarde de franci elvetieni, pe baza cererii crescute pentru medicamente destinate tratamentului cancerului de san si poliartritei reumatoide. In Europa, vanzarile Diviziei de Farmaceutice a Grupului Roche au inregistrat o crestere de 4%, fiind impulsionate de medicamentele destinate afectiunilor oncologice si reumatologice. In Statele Unite, vanzarile companiei au crescut cu 3%, in timp ce in Japonia, vanzarile au fost relativ stabile (1%).


Vanzarile Diviziei de Diagnostic


In ceea ce priveste performantele Diviziei de Diagnostic, vanzarile au crescut cu 7%, peste cresterea pietei, pana la 11,5 miliarde de franci elvetieni. Principalul contributor la aceasta crestere a fost divizia Centralised and Point of Care Solutions , in special segmentul de imuno-diagnostice. Aceasta divizie este a adus o crestere a vanzarilor in regiunile EMEA (+2%) si America de Nord (+3%). Mediul de piata neprielnic a afectat insa negativ produsele Diabetes Care.


Noi medicamente lansate in 2016


In 2016, Grupul Roche a lansat cu succes patru noi medicamente, pentru tratarea melanomului in stadiu avansat, cancerului pulmonar, leucemiei limfatice cronice si cancerului de vezica urinara. In acest ultim caz, medicamentul Roche este singurul tratament aprobat de Food and Drug Administration din Statele Unite in ultimii 30 de ani, pentru pacientii cu o forma specifica a cancerului de vezica urinara.


Evolutii in linie de Cercetare si Dezvoltare


Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, iar in anul 2016 a investit aproape 10 miliarde de franci elvetieni in cercetarea si dezvoltarea de noi produse. In 2016, compania a facut progrese semnificative in cercetarea, dezvoltarea si inregistrarea unor noi molecule. De asemenea, unele combinatii terapeutice deja inregistrate au fost omologate si pentru tratamentul unor alte maladii, primind aprobarea pentru indicatii aditionale.


La finalul lunii ianuarie a acestui an, 8 noi molecule erau in faze avansate de cercetare si dezvoltare, alaturi de alte 33 de indicatii suplimentare ale unor molecule existente, spre exemplu pentru tratamentul afectiunilor oncologice, boli neurologice, boli infectioase, hemofilie, boala Alzheimer si altele.


Perspective pentru 2017


In anul 2017, Roche estimeaza o crestere a vanzarilor de pana la 5%, la o rata de schimb constanta.
 

Autori

foto
ROCHE ROMANIA SRL