loader
Grupul DENT ESTET anunta achizitia pachetului majoritar de actiuni al clinicii KronDent din Brasov

Grupul DENT ESTET anunta achizitia pachetului majoritar de actiuni al clinicii KronDent din Brasov

DENT ESTET, parte din grupul MedLife, ajunge astfel la un portofoliu de 11 clinici

· DENT ESTET isi extinde portofoliul de clinici prin achizitia pachetului majoritar de actiuni al clinicii KronDent din Brasov, premiera in strategia de dezvoltare teritoriala a liderului pietei

· Grupul DENT ESTET ajunge la un portofoliu de 11 clinici in 4 orase importante din Romania

· Prin aceasta tranzactie, DENT ESTET, parte a grupului MedLife isi continua extinderea la nivel national

Grupul de clinici DENT ESTET, lider de piata in domeniul serviciilor de medicina dentara in Romania, anunta semnarea contractului de achizitie pentru pachetul majoritar de 60% din actiunile KronDent S.R.L, clinica de paradontologie-implantologie si medicina dentara cu sediul in Brasov.

DENT ESTET, parte din grupul MedLife, ajunge astfel la un portofoliu de 11 clinici, dintre care 7 clinici in Bucuresti (4 pentru adulti, 2 exclusiv pentru copii si o clinica dedicata adolescentilor), 2 in Sibiu (adulti si copii) si o clinica in Timisoara (copii si Divizia de Ortodontie, AOD). Portofoliul DENT ESTET este completat de 3 centre integrate de radiologie digitala, primul departament ATI dintr-o clinica dentara din Romania, 4 studiouri foto Future Smile Design, 4 cabinete de psihologie si un laborator dentar digital, Aspen.

KronDent S.R.L activeaza pe piata de servicii stomatologice din Brasov din anul 2008, clinica avand 5 unituri dentare si inregistrand in anul 2019 o cifra de afaceri de aproape 4,6 milioane de lei.

Pana in prezent, fiecare dintre clinicile DENT ESTET a fost construita de la zero, prin investitie proprie, de aceea tranzactia de preluare a pachetului majoritar de actiuni KronDent este o premiera pentru cel mai mare jucator din piata de servicii stomatologice din Romania, care isi continua astfel extinderea la nivel regional si national.

DENT ESTET a fost atras de reputatia si renumele clinicii KronDent, detinuta de dr. Codruta Ciurescu, medic specialist parodontologie, implantologie si chirurgie orala. Am planificat inca din 2019 preluarea clinicii din Brasov, ca parte a strategiei de dezvoltare teritoriala a grupului, insa situatia epidemiologica din tara a amanat momentul finalizarii tranzactiei. Suntem multumiti ca modelul nostru de business, deja recunoscut pe piata nationala, va putea fi aplicat si dezvoltat in cadrul clinicii din Brasov, pentru ca pacientii sa primeasca acelasi nivel de excelenta al serviciilor pe care il cunosc si il asteapta de la noi“, a declarat dr. Oana Taban, CEO & Fondator DENT ESTET.

Noua clinica DENT ESTET – KronDent va pune in aplicare modelul de business al grupului, oferind tratamente premium la standarde internationale realizate de o echipa de medici supraspecializata, un concept unic introdus de DENT ESTET pe piata serviciilor stomatologice din Romania, in 1999.

DENT ESTET – KronDent devine, astfel, o clinica All-in-one, cu o echipa de medici care vor oferi pacientilor toate tratamentele si investigatiile clinice de care au nevoie, sub acelasi acoperis.

In plus, noua echipa de medici va beneficia de cultura de sharing si de mentorat promovata in cadrul grupului, pentru ca pacientul sa beneficieze de expertiza unei echipe complete si de un plan de tratament corect.

Preluarea clinicii noastre de catre grupul DENT ESTET reprezinta un pas important in dezvoltarea KronDent, clinica specializata in paradontologie-implantologie si medicina dentara. In timp, am reusit sa formam o echipa de medici solida, performanta si unitara, cu cea mai mare experienta in lasere in medicina dentara din Romania, si suntem mandri ca aceste calitati au fost recunoscute de leadeshipul DENT ESTET care a considerat clinica KronDent un partener redutabil in zona centrala a Romaniei“, a declarat dr. Codruta Ciurescu, fondator KronDent si medic stomatolog cu competenta in parodontologie, implantologie si chirurgie orala, absolventa unui Master in stiinte laser in medicina dentara, la Universitatea RWTH din Aachen (Germania).

Pentru perioada urmatoare, grupul DENT ESTET vizeaza, de asemenea, deschiderea la Brasov a unei clinici DE 4 KIDS, destinata exclusiv copiilor, dupa modelul celor existente in Bucuresti si Sibiu.

Dezvoltarea teritoriala DENT ESTET este parte din strategia de extindere a MedLife, liderul serviciilor medicale private din Romania, care in ultimii ani si-a consolidat pozitia pe piata serviciilor medicale private, indeplinindu-si astfel angajamentului fata de actionari si parteneri.

“De la inceputul colaborarii noastre, in 2016, DENT ESTET s-a dezvoltat sustinut, atingand in acesti ani rezultate financiare foarte bune si marindu-si portofoliul de clinici detinute. Prin tranzactia de astazi, DENT ESTET continua sa se dezvolte in mod natural si eficient. Fiecare decizie strategica pe care o luam are obiectivul de a consolida imaginea pe care grupul de clinici si-a creat-o in cei aproape 22 de ani de existenta. Planurile MedLife si DENT ESTET pentru anul 2021 sunt optimiste si indraznete: avem incredere ca impreuna vom ajunge la o retea de clinici de stomatologie nationala“, a declarat Mihai Marcu, CEO si Presedinte MedLife Group.

Parteneriatul cu MedLife a oferit DENT ESTET o putere si o siguranta si mai mare si a consolidat increderea pacientilor, acestia fiind principalii beneficiari ai sinergiei dintre cele doua entitati.

Grupul DENT ESTET a fost infiintat in anul 1999, iar in prezent este lider de piata in domeniul serviciilor de medicina dentara din Romania. In cei 20 de ani de existenta, echipa s-a extins la un numar de 350 de specialisti, dintre care 115 sunt medici. Recunoscut pentru contributia la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din tara noastra, grupul de clinici DENT ESTET detine prima clinica dentara complet digitalizata din Romania si cel mai mare centru Planmeca Digital Academy.

Printre inovatiile majore aduse pe piata din Romania se numara DENT ESTET 4 KIDS (2008) si DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din Romania si din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor si, nu in ultimul rand, Asociatia Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela careia se desfasoara cursurile primei scoli de manageri dedicati clinicilor de medicina dentara. Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din tara noastra.

Autori

foto
DENT ESTET CLINIC SA