loader

Gerald Kuehr este noul CCO Unilever, iar Henry Schirmer este noul SVP Finance Unilever Europe

Gerald Kuehr, care in prezent conduce divizia Customer Development pentru Unilever, in Europa, a fost numit CCO (Chief Customer Officer) si ii va succeda in functie lui Alex von Behr, care se va pensiona pe 30 iunie 2016.

Gerald Kuehr isi va pastra si functia de EVP Europe Customer Development Unilever.


Gerald Kuehr a jucat un rol important in lansarea programului Net Revenue Management (NRM), unul dintre pilonii de crestere ai Unilever, iar acum isi va demonstra talentul din noul sau rol. Kuehr va face parte atat din echipa europeana, cat si din echipa globala de conducere, ceea ce ii va oferi posibilitatea de a crea structuri, procese si metode de lucru mai rapide, simple si integrate.


„In piata plina de provocari in care operam este nevoie sa fim din ce in ce mai orientati catre consumatori si sa fim pregatiti pentru o lume conectata. Ma intereseaza simplificarea modului de lucru din organizatie si modul prin care putem integra componenta de e-commerce in interactiunea dintre consumatori si canale de distributie,” a declarat Gerald Kuehr.


Gerald Kuehr s-a nascut in Austria si are un doctorat in Business Administration, specializarea Marketing and Controlling la universitatea din Linz, Austria. Gerald face parte din echipa Unilever din 2010, cand s-a angajat cu functia de EVP Europe Customer Development pe care o detine in prezent.

 

Din aceasta pozitie este responsabil pentru cresterea business-ului Unilever din Europa si strategia de vanzari. De asemenea, coordoneaza divizia globala de inghetata pentru canalele Out-of-Home si echipele de Global Customer pentru Carrefour, Tesco, Casino, Auchan, Metro, Ahold si Lidl Europe.


Inainte de a lucra la Unilever, Gerald a fost Principal la Bain & Company Strategy Consulting (Germania) pentru doi ani. Din aceasta functie, a fost membru al diviziei europene de FMCG & Retail cu accent pe vanzari, marketing si organizatie. Gerald si-a inceput cariera ca Brand Manager la Procter & Gamble in Austria in 1994. S-a mutat in Germania in 1996 pentru a-si continua cariera in marketing inainte de a fi numit Senior Account Manager. In 2002, a devenit membru al echipei de vanzari pentru D-A-CH (Germania, Austria si Elvetia), responsabil pentru canelele de discount si retaileri independenti.

 

Din 2004, Gerarld a fost promovat in functia de Managing Director P&G Austria si membru in board-ul D-A-CH.
Gerald este membru al European Brands Association (AIM).


Henry Schirmer a fost numit Vice-Presedinte Financiar al Unilever Europa (EVP Finance Unilever Europe). El o inlocuieste pe Gijsbert de Zoeten, care va fi responsabila de programul global al Unilever, Zero Based Budgeting. Schirmer si-a inceput cariera in 1990, ca management trainee pentru Unilever, avand ulterior diferite roluri, atat in Unilever, cat si in afara companiei. Ultima pozitie pe care a detinut-o a fost cea de Vice-Presedinte Financiar al Unilever pentru regiunea Americii de Nord intre 2012 si 2016.


Henry Schirmer si-a inceput cariera la Unilever in 1990, in Germania, apoi s-a mutat la Elida Gibbs in 1992, unde a avut atributii in domeniile Financiar si IT. In 1996 s-a relocat in Olanda, unde a lucrat pentru o companie chimica din Maastricht, numita Crosfield. In 1998 s-a intors in Unilever ca Director al Departamentului de Servicii Operationale si Control al Langnese Iglo (Algida), Germania.

 

A detinut ulterior mai multe pozitii in cadrul companiei, precum cea de Director al Departamentului de Preluari si Achizitii la sediul central al Unilever (2001). In 2005 a preluat functia de Vice-Presedinte Financiar pentru Walls & Birds Eye UK si a devenit Chief Financial Officer si membru executiv al board-ului pentru Birds Eye Iglo Group in 2006.

 

S-a intors in compania Unilever pentru a prelua functia de Vice-Presedinte Financiar pentru regiunea DACH: „M-am intors in Unilever datorita scopului puternic si misiunii pentru o viata sustenabila. Aceste lucruri ma motiveaza si ma inspira. Sunt extrem de determinat contribui la acest succes.”
 

Autori

foto
UNILEVER SOUTH CENTRAL EUROPE SA