loader
FRANK-STEFFEN WALLISER DEVINE NOUL CEO AL BENTLEY

FRANK-STEFFEN WALLISER DEVINE NOUL CEO AL BENTLEY

Anii de experienta si cunostintele lui Frank-Steffen Walliser pe segmentul de lux vor fi de nepretuit pentru Bentley, pentru indeplinirea obiectivului sau de a deveni lider al acestei piete

Frank-Steffen Walliser se muta de la Porsche la Bentley pentru a prelua postul de presedinte si CEO incepand din 1 iulie.

In Frank-Steffen Walliser, Bentley primeste un inginer cu experienta, atat in materie de produse si tehnologie, cat si experienta antreprenoriala si care a adus pe sosele modele definitorii pentru marca Porsche, inclusiv Porsche 918 Spyder. Anii de experienta si cunostintele lui Frank-Steffen Walliser pe segmentul de lux vor fi de nepretuit pentru Bentley, pentru indeplinirea obiectivului sau de a deveni lider al acestei piete”, a declarat Gernot Dollner, Presedintele Consiliului de Administratie al AUDI AG, care este responsabil pentru Brand Group Progressive care include marcile Audi, Lamborghini, Bentley si Ducati din portofoliul Grupului Volkswagen.

Abordez aceasta pozitie cu mare respect si astept cu nerabdare sa lucrez cu echipa din Crewe, care a demonstrat o performanta impresionanta in ultimii ani. Transformarea continua a industriei auto va fi o sarcina majora si pentru Bentley, o sarcina pe care sunt bucuros sa mi-o asum impreuna cu echipa. Sunt convins ca Bentley va continua sa stabileasca in continuare noi standarde in segmentul de lux”, a spus Frank-Steffen Walliser.

Dupa ce a studiat inginerie mecanica cu accent pe motoarele cu combustie si managementul tehnologiei, Frank-Steffen Walliser s-a alaturat Porsche in 1995 si a ramas de atunci loial marcii.

Originar din Stuttgart, el a devenit, in 2010, liderul general de proiect responsabil pentru dezvoltarea modelului super sportiv 918 Spyder. Incepand din 2014, si-a facut un nume ca sef al diviziei motorsport, inainte de a prelua conducerea liniilor de produse 911 si 718, la inceputul anului 2019. Din 2022, el este responsabil de dezvoltarea generala a automobilelor (arhitectura si caracteristicile vehiculelor) la Porsche.

 

                                                                                                               ###

Bentley Motors este cel mai cautata marca de masini de lux din lume. Sediul companiei din Crewe gazduieste toate operatiunile sale, inclusiv proiectare, cercetare si dezvoltare, inginerie si productia celor cinci linii de modele ale companiei, Continental GT, Continental GTC, Flying Spur. Bentayga si Bentayga EWB. Combinatia dintre maiestria fina, utilizarea abilitatilor care au fost transmise de-a lungul generatiilor, alaturi de expertiza in inginerie si tehnologia de ultima ora este unica pentru marcile de masini de lux din Marea Britanie, cum ar fi Bentley. Este, de asemenea, un exemplu de productie britanica de exceptie. Bentley are aproximativ 4.000 de angajati la Crewe.

Autori