loader
Familia Moldoveanu preia actionariatul Nordic Food si Nordic Logistic

Familia Moldoveanu preia actionariatul Nordic Food si Nordic Logistic

Nordic Group se va concentra in continuare pe dezvoltarea segmentului de produse alimentare premium.

Schimbari de actionariat in cadrul Nordic Group, dupa ce familia Moldoveanu preia pachetul majoritar al Nordic Food si Nordic Logistic, companii romanesti specializate in import, marketing si distributie de produse alimentare premium. Tranzactia a fost autorizata de Consiliul Concurentei.

In urma schimbarilor, familia Moldoveanu, respectiv Ciprian Moldoveanu, general manager Nordic Food si tatal sau,Valentin Moldoveanu, unul dintre cei trei fondatori Nordic Group, detin 94% din actiuni, Sara Pufan, asociat, ramane cu un pachet minoritar, in timp ce Iulia Stana a decis sa se retraga din business.

Tranzactia reprezinta un pas firesc in procesul de dezvoltare a celor doua companii, odata cu schimbarea strategiei de business si a generatiilor de antreprenori. Ciprian Moldoveanu va pastra atributiile de management in cadrul grupului, fiind direct responsabil de planul de dezvoltare strategica a acestuia.

„Am preluat managementul Nordic Food si Nordic Logistic cu mare responsabilitate si mi-am propus sa duc aceste companii la urmatorul nivel. In ultimul an am trecut printr-un amplu proces de schimbari care au ajutat la conturarea noii viziuni a grupului. Credem ca noua structura de actionariat ne va sustine strategia si ne va permite sa ne concentram asupra obiectivelor pe care ni le-am propus, accelerand astfel implementarea noii viziuni. Multumesc partenerilor pentru viziune si dedicare”, a declarat Ciprian Moldoveanu, General Manager Nordic Food.

Tranzactia reconfigureaza profilul Nordic Group, consolidandu-i pozitia in zona de import, distributie si transport de produse alimentare premium. Fondat in anul 1991 de trei antreprenori romani, Nordic Group cuprindea patru companii distincte: Nordic Food, cu 70% din cifra de afaceri a intregului grup, Nordic Logistic, Nordic PetFood Production si Nordic Petfood Distribution. La inceputul lunii august, Nordic PetFood Production si Nordic Petfood Distribution au fost preluate de compania belgiana United Petfood Group.

Specializate in importul, distributia si transportul de produse alimentare premium, Nordic Food si Nordic Logistic sunt in topul celor mai mari jucatori din piata de profil, cu un portofoliu de aprox. 2.500 de produse alimentare, distribuite catre segmentul Retail, HoReCa si Cofetarii. In prezent, Nordic Group are o echipa de 460 de angajati, un portofoliu de 4.000 de clienti si detine o suprafata de depozitare de peste 8.000 de metri patrati.

„Pentru Nordic Food si Nordic Logistic, 2018 este un an al oportunitatilor si al dezvoltarii. Am dat startul prin achizitia Dupont Ingredient, unul dintre principalii nostri competitori pe zona de produse dedicate profesionistilor din cofetarii si HoReCa. A urmat o investitie de 150.000 de euro in noul sistem de Warehouse Management System, programul de dezvoltare a echipei care a presupus o investitie de peste 100.000 de euro si inaugurarea depozitului din comuna Floresti. Credem ca putem duce grupul la urmatorul nivel, iar schimbarile sunt parte a acestui proces”, a explicat Ciprian Moldoveanu, General Manager Nordic Food.

Autori

foto
NORDIC PETFOOD DISTRIBUTION SRL