loader
Fabrica MASCHIO GASPARDO ROMANIA si-a marit capacitatea de productie cu 20%

Fabrica MASCHIO GASPARDO ROMANIA si-a marit capacitatea de productie cu 20%

Cresterea capacitatii de productie se datoreaza si unui acord semnat intre Maschio Gaspardo si New Holland Agriculture

Cel mai mare producator local de utilaje agricole, Maschio Gaspardo Romania, si-a marit cu 20% capacitatea de productie de la fabrica din Chisineu Cris (judetul Arad). Suprafata fabricii ajunge acum la aproximativ 26.000 metri patrati, personalul va depasi 400 de oameni, iar productia se va ridica la 5000 de echipamente pe an, cu precadere masini pentru prelucrarea minimala a solului, pluguri si prese pentru baloti rotunzi.

Investitia realizata cu ajutorul Finest S.p.A., care detine 25% din Maschio Gaspardo Romania, si cu contributia Exim Bank a permis extinderea suprafetei de productie cu 5700 de metri patrati si dotarea halei cu tehnologii de ultima generatie, ceea ce va permite productia de echipamente la cele mai inalte standarde, raspunzand unei cereri sporite pe piata agricola.

Acest proiect consolideaza capacitatea de productie a fabricii din Chisineu Cris si ii permite sa-si imbunatateasca oferta. Inovatiile si modernizarea echipamentelor de productie erau necesare pentru a putea fi prezenti pe piata cu produse tehnologice de ultima ora, conform solicitarilor clientilor din intreaga lume”, a declarat Andrea Maschio, vicepresedintele Grupului Maschio Gaspardo.

Cresterea capacitatii de productie se datoreaza si unui acord semnat intre Maschio Gaspardo si New Holland Agriculture. Acest parteneriat prevede comercializarea produselor de prelucrare minimala a solului, mai exact a grapelor cu discuri si a scarificatoarelor. Colaborarea a inceput in 2021 si se deruleaza exclusiv prin reprezentanti New  Holland. Recent a fost semnat un nou acord cu New Holland Agriculture pentru producerea in exclusivitate a gamei complete de cositori si greble pentru fan. Echipamentele vor fi fabricate de Maschio Gaspardo Romania datorita acestei investitii si vor fi comercializate de New Holland incepand cu sezonul 2022.

Suntem foarte mandri ca parteneriatul prestigios cu New Holland a fost dezvoltat in continuare, confirmand standardele inalte de calitate la care a ajuns Maschio Gaspardo prin produsele sale si prin service-ul pe care il ofera clientilor finali”, a comentat Mirco Maschio, presedinte al Maschio Gaspardo, la ceremonia de inaugurare a halei.

Grupul Maschio Gaspardo este un jucator mondial in productia de echipamente de cultivare, insamantare, fertilizare, tratare a culturilor, intretinere ecologica si echipamente pentru fan. Fondat in Campodarsego (PD) in 1964 de fratii Egidio si Giorgio Maschio, Grupul Maschio Gaspardo are 2000 de angajati in intreaga lume in 8 unitati de productie, (dintre care 3 in strainatate - China, India si Romania) si in 13 filiale comerciale (Italia, Franta, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, Africa de Sud, China, India si Romania). Maschio Holding este actionarul majoritar, impreuna cu Friulia Finanziaria FVG si Veneto Sviluppo S.p.A.

Autori

foto
MASCHIO GASPARDO ROMANIA