loader

Enel continua sa incurajeze un consum eficient de energie in comunitatile romsnesti

Tortoman, judetul Constanta, se alatura comunitatilor din Romania iluminate cu becuri economice, datorita unui proiect de responsabilitate sociala al Enel Romania, ce se concentreaza pe utilizarea inteligenta a energiei in gospodarii

Enel isi continua proiectul de promovare a unui consum eficient de energie, ce a fost lansat in noiembrie 2011, cand comuna Izvoarele din judetul Giurgiu a devenit prima localitate din Romania ce utilizeaza exclusiv becuri economice. Anul urmator, Valea Ciorii, din judetul Ialomita, a fost a doua comunitate care a beneficiat de acest program, numarul gospodariilor iluminate cu becuri economice ajungand la peste 3,500. Proiectul face parte din platforma de responsabilitate sociala a Enel, al carei scop este crearea unei lumi sustenabile pentru generatiile viitoare.

 

Enel Romania a lansat acest proiect ambitios pentru a imbunatati cu adevarat viata de zi cu zi a comunitatilor locale, creand conditiile necesare unui consum redus de energie, din care rezulta costuri mai mici. Programul include si o campanie educationala, astfel incat clientii sa fie informati in legatura cu beneficiile unui consum eficient de energie”, a declarat Radu Cosarca, Director Relatii Externe al Enel Romania.

 

Enel Romania a inlocuit becurile incandescente din 550 de gospodarii din Tortoman cu unele economice, ceea ce va ajuta intreaga comunitate sa economiseasca aproximativ 55.000 lei pe an. Astfel, prin acest proiect, Enel va imbunatati vietile a peste 1.800  de oameni, care vor putea beneficia de avantajele unui consum responsabil de energie.

 

„Initiativa Enel este binevenita de catre locuitorii din Tortoman, iar pentru noi este o onoare sa fim iluminati cu becuri economice. Suntem recunoscatori ca am fost implicati intr-o astfel de initiativa care arata respect pentru mediu. Dorim sa multumim Enel pentru implicare si pentru importanta acordata localitatii noastre”, a spusLucian Chitic, primarul din Tortoman.

 

 

Despre Enel

Enel este cea mai mare companie italiana in domeniul energiei electrice si cea de-a doua companie europeana de utilitati in functie de capacitatea instalata. Este un jucator integrat, comercializand electricitate si gaze naturale catre peste 61 milioane de clienti. Enel activeaza in 40 de tari din intreaga lume, avand o capacitate instalata neta de circa 98.000 MW si aproximativ 74.000 de angajati.

Prezenta pe piata din Romania inca din 2005, Enel este, in acest moment, cel mai mare investitor privat in domeniul energetic, cu operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, dar si al productiei de energie electrica din surse regenerabile.Compania are peste 4.000 de angajati pe plan local si ofera servicii unui numar de 2,7 milioane de clienti din trei zone importante ale tarii: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea, totalizand aproape o treime din piata locala de distributie. Enel continua dezvoltarea unui program semnificativ de investitii pentru imbunatatirea calitatii serviciilor, modernizarea retelei si implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Autori

foto
ENEL ENERGIE SA