loader
ENEL anunta schimbari la conducerea operatiunilor din Romania

ENEL anunta schimbari la conducerea operatiunilor din Romania

Carlo Pignoloni devine noul Country Manager al Enel in Romania

Enel S.p.A. (“Enel”) anunta ca, incepand de astazi, Carlo Pignoloni, manager al operatiunilor Enel Green Power in Italia, va prelua functia de Country Manager al Enel Romania, inlocuindu-l pe Georgios Stassis, care a parasit Grupul Enel pentru a prelua conducerea companiei de utilitati Power Public Corporation din Grecia. 

Simone Mori, Head of Europe and Euro-Mediterranean Affairs in cadrul Grupului Enel, a declarat: „Ne bucuram sa il avem pe Carlo Pignoloni in functia de Country Manager al operatiunilor Enel din Romania. Cunostintele lui despre ariile traditionale de business, impreuna cu experienta sa din domeniul energiei regenerabile arata ca este candidatul ideal pentru aceasta functie. Atat in numele meu, cat si in numele intregului Grup Enel, doresc sa ii transmit lui Georgios Stassis multumiri si aprecieri pentru activitatea excelenta pe care a desfasurat-o de-a lungul anilor. Ii dorim toate cele bune in noul si provocatorul sau rol.”  

Carlo Pignoloni a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanica la Universitatea Politehnica din Milano si s-a alaturat Grupului Enel in 1990, ocupand de-a lungul anilor mai multe pozitii in arii diferite de business ale Grupului. Carlo nu este la prima experienta in Romania, intrucat a condus in perioada 2008-2011 operatiunile locale ale Enel Green Power

Georgios Stassis, care a condus operatiunile Enel in Romania incepand cu anul 2016, a fost numit recent CEO si Chairman al companiei Power Public Corporation (PPC), cea mai mare companie de utilitati din Grecia, detinuta de stat. 

Enel Romania este unul dintre cei mai mari investitori privati in domeniul energetic, cu operatiuni in sectorul distributiei si furnizarii de electricitate, dar si al productiei de energie electrica din surse regenerabile, prezent pe piata din Romania din 2005. Enel Energie si Enel Energie Muntenia sunt importanti furnizori de energie la nivel national, avand in oferta atat energie electrica si gaze naturale, cat si servicii cu valoare adaugata, pentru circa 3,1 milioane de clienti. Companiile E-Distributie ofera servicii unui numar de 2.9 milioane de clienti in trei zone importante ale tarii: Muntenia Sud (inclusiv Bucuresti), Banat si Dobrogea, acoperind o treime din piata locala de distributie. In domeniul energiei regenerabile, Enel Green Power Romania opereaza capacitati de productie de 534 MW, prin tehnologii eoliene si solare. Enel are peste 3.100 de angajati in Romania.

Autori

foto
ENEL ROMANIA SA