loader
ElectroPutere Parc devine cel mai mare hub de inovatie si tehnologie din Oltenia la nivel de suprafata ocupata si cerere din partea companiilor IT

ElectroPutere Parc devine cel mai mare hub de inovatie si tehnologie din Oltenia la nivel de suprafata ocupata si cerere din partea companiilor IT

Pozitionarea cladirii reprezinta un avantaj considerabil, deoarece se afla atat in imediata apropiere a universitatilor, cat si in apropierea EP Mall

Forta de munca bine calificata, infrastructura buna si amplasarea in apropierea Universitatii din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul Romaniei, precum si a EP Mall, care ofera diverse optiuni de divertisment, au consolidat pozitia ElectroPutere Parc ca principal centru de inovatie si tehnologie din regiune. Companii precum Hella, Ubisoft, Operative si Endava au semnat contracte de inchiriere cu grupul imobiliar francez Catinvest, care detine si administreaza ElectroPutere Parc.

Decizia de a inchiria o suprafata de peste 6.500 de metri patrati in ElectroPutere Parc, care gazduieste peste 500 de angajati, a fost influentata de reusita Catinvest de a dezvolta o cladire adaptata la cerintele si nevoile Hella. Pozitionarea cladirii reprezinta un avantaj considerabil, deoarece se afla atat in imediata apropiere a universitatilor, cat si in apropierea EP Mall. Designul modern si atractiv, spatiile de lucru inedite, cum ar fi terasa interioara, contribuie in mare masura la atragerea si pastrarea talentelor”, spune Nicolae Neagu, Location Manager la Hella, liderul german specializat in sisteme de iluminat si electronice pentru industria auto cu activitati multinationale.

De asemenea, angajatii au acces la parcarea subterana prevazuta cu statii de incarcare pentru masinile electrice, bucatarii complet echipate, spatii speciale pentru hobby-uri de ordin tehnic, relaxare si comunicare informala. In Romania, Hella este prezenta de 17 ani, cu trei centre de proiectare si dezvoltare, un centru administrativ si trei unitati de productie, situate in Timisoara, Arad, Lugoj, Craiova, avand peste 4.500 de angajati.

Mai mult, Ubisoft, liderul francez din industria jocurilor video, care a inchiriat 2.000 de metri patrati pentru sediul din Craiova, era in cautarea unui spatiu care sa ofere toate resursele necesare pentru ca cei 150 de angajati din studioul din Craiova sa poata dezvolta noi experiente de divertisment cu impact global.

Amenajarea birourilor in regim open-space, care incurajeaza creativitatea si colaborarea, zonele de relaxare care permit momente de respiro, elementele de design care reflecta pasiunea noastra pentru jocurile video si amplasarea biroului in apropierea diferitelor puncte de interes pentru angajati au contribuit semnificativ la decizia noastra de a inchiria. Avem o infrastructura IT care corespunde nevoilor noastre, precum si echipamente complete, astfel incat angajatii nostri sa isi poata desfasura activitatea in cele mai bune conditii. Ne-am dorit un birou modern, spatios, cu o gama larga de facilitati care sa corespunda ambitiilor noastre de a crea cele mai bune experiente de joc. Printre facilitati putem enumera parcarea pentru biciclete, parcarea subterana si o terasa generoasa”, spune Cristian Pana, Managing Director Ubisoft Romania si Serbia.

Un spatiu de birouri ultramodern de 850 de metri patrati, cu facilitati de ultima generatie si echipamente performante, situat in ElectroPutere Parc, a fost inchiriat si de Operative, care se concentreaza pe furnizarea de solutii tehnologice inovatoare pentru cele mai mari companii media din lume.

In acest moment suntem in masura sa ne extindem numarul de angajati din Craiova, beneficiind de acest nou spatiu modern de birouri. In cea mai mare parte a deciziei de a inchiria spatiul din ElectroPutere Parc a cantarit locatia, fiind in cadrul unui parc tehnologic modern cu trafic si interes crescut, arhitectura full open space, dar si restul facilitatilor. Spatiul deschis principal este in conformitate cu standardele IT, incluzand design specific industriei, tehnologie Zoom Rooms, echipamente de lucru de inalta tehnologie si alte facilitati care atrag si motiveaza angajatii, cum ar fi cafeneaua cu cele mai bune produse, zona de divertisment si de relaxare, activitati de echipa si festivitati periodice. In plus, ne aflam aproape de centrele universitare si de centrul comercial ElectroPutere. Pe masura ce din ce in ce mai multi angajati se intorc la birou in urmatoarele luni, suntem incantati sa le oferim facilitati in cel mai atractiv mediu de lucru, la cele mai inalte standarde, intr-o zona accesibila a orasului”, spune Danut Mocanu, director general la Operative.

Prin sosirea Endava, compania britanica de IT, gradul de ocupare a cladirii A din complexul ElectroPutere Parc depaseste acum 95%, Catinvest investind continuu in crearea unor medii de lucru productive si colaborative pentru angajati, oferind facilitati la cele mai inalte standarde, punand accentul pe siguranta si flexibilitate.

Craiova devine un centru din ce in ce mai important pentru proiectele de dezvoltare IT. Principalul atu al Capitalei Olteniei este forta de munca bine pregatita in domeniul IT si software, la care se adauga prezenta unui mediu de afaceri competitiv si stabil si existenta unui aeroport international.

La Catinvest, obiectivul nostru este sa dezvoltam permanent ElectroPutere Parc, oferind locuitorilor din zona si business-urilor locale un hub extrem de bine pozitionat si foarte accesibil pentru activitati profesionale si de shopping, restaurante si agrement. Suntem foarte mandri ca firme internationale de IT precum Hella, UbiSoft, Operative si acum Endava au ales ElectroPutere Parc pentru a-si amplasa sediul central in Craiova. Sunt convins ca potentialul ElectroPutere Parc ca principal hub IT al regiunii Oltenia va creste in viitorul apropiat si de aceea lucram deja la o noua cladire mixta, care va aduce inca 17.000 de metri patrati de spatii de birouri clasa A", a declarat Bertrand Catteau, presedintele Catinvest Group.

Mai departe, planurile de dezvoltare includ spatii de retail, birouri si alte servicii precum spatii de co-working sau de tip aparthotel, cu un buget total de investitii de aproape 60 de milioane de euro in urmatorii 2-3 ani, contribuind la dezvoltarea regiunii.

Grupul francez de real estate Catinvest care detine si administreaza ElectroPutere Parc mai detine si administreaza alte cateva centre comerciale din Romania - galeriile comerciale Carrefour Orhideea si Cora Pantelimon din Bucuresti si Carrefour TOM din Constanta - precum si din Europa de Est - Auchan Savoya Park din Budapesta si Tesco Borska Pole din Plzen. Catinvest activeaza, totodata, pe piata rezidentiala si comerciala din Franta. In total, Catinvest detine si administreaza peste 525.000 de metri patrati de spatii in Franta si in Europa de Est.

Autori

foto
ELECTROPUTERE PARC SRL