loader
Electrogrup dezvolta un proiect de mobilitate urbana inteligenta in Campia Turzii, in valoare de 22,5 mil lei

Electrogrup dezvolta un proiect de mobilitate urbana inteligenta in Campia Turzii, in valoare de 22,5 mil lei

Electrogrup, in asociere cu Urban Scope si cu sprijinul subcontractantului Next Bike, va moderniza infrastructura stradala

Electrogrup, companie membra a grupului E-INFRA, in asociere cu Urban Scope, anunta astazi ca va proiecta si executa lucrari de modernizare a infrastructurii de mobilitate urbana in Campia Turzii, cu o semnificativa componenta Smart City, in cadrul unui contract in valoare de 22,5 milioane de lei, parte din cea mai valoroasa finantare europeana semnata de municipalitatea locala.

Electrogrup, in asociere cu Urban Scope si cu sprijinul subcontractantului Next Bike, va moderniza infrastructura stradala, ce implica proiectare si executie a carosabilului si a trotuarelor, va sprijini mobilitatea inteligenta prin realizarea pistelor de biciclete si implementarea unui sistem Smart de tip bike sharing si va integra si statiile inteligente de autobuz in peisajul urban.

"Continuam sa implementam conceptele Smart City in orasele din Romania si, dupa ce, la inceputul acestui an, am anuntat primul proiect din Romania ce prevede integrarea mai multor solutii de tip Smart City, mergem mai departe in cursa oraselor inteligente, alaturi de Primaria Campia Turzii. Tinta noastra este cresterea calitatii vietii, obiectivul esential al dezvoltarilor urbane durabile, iar de acum orice proiect de modernizare urbana din Romania trebuie sa integreze, pe langa componenta principala de constructii civile la standarde europene, si componente Smart City care sa asigure evolutia catre digitalizare”, a declarat Dragos Nedelea, Smart City Development Director, Electrogrup.

Conform contractului, semnat in data de 8 aprilie 2020, perioada de proiectare si executie a lucrarilor este de 20 de luni.

"Indiferent de situatia globala, de pandemie, de orice alte vicisitudini, Campia Turzii se dezvolta si viata in orasul nostru merge mai departe. Cel mai elocvent exemplu este contractul semnat, prin care vor demara o serie de lucrari de reabilitare a carosabilului si trotuarelor pe un numar important de strazi. Vom avea artere moderne, piste de biciclisti si va urma achizitia de autobuze, statii de bike-sharing si tot ceea ce este prevazut in contractul de finantare. Le multumesc colegilor din Primarie si partenerilor din proiect pentru pasii facuti pana acum si ii asigur pe cetateni ca dezvoltarea orasului nostru este prioritara", a declarat Dorin Nicolae Lojigan, primarul municipiului.

La inceputul acestui an, Electrogrup a anuntat si startul implementarii primului proiect Smart City integrat din Romania - modernizarea statiilor de asteptare a mijloacelor de transport public din Piatra Neamt, in cadrul unui contract in valoare de peste 21.1 milioane de lei.

Electrogrup a dezvoltat, ca Antreprenor General, proiecte complexe in mai multe sectoare de constructii, in Romania si in afara granitelor, in tari precum Germania, Polonia, Belgia sau Olanda. Electrogrup este si unul dintre cei mai activi furnizori de solutii Smart City la cheie pentru administratii publice si companii private. Recent, compania a inceput dezvoltarea unui parcari supraetajate, dotata cu solutii smart, in Oradea, precum si amenajarea pistei si balizajului pentru Aeroportul Ghimbav-Brasov.

Despre Electrogrup

Incepand cu 1997, Electrogrup ofera si sprijina parteneriate pe termen lung pentru proiecte de constructii in diverse domenii. Compania ofera servicii de infrastructura energetica, de telecomunicatii, constructii civile si smart city, fiind un sustinator activ al evolutiei si cresterii calitatii vietii printr-o infrastructura moderna si de calitate.

Electrogrup SA face parte E-INFRA, grup de cinci companii active in domeniul infrastructurii de energie si telecomunicatii, alaturi de Netcity Telecom SRL, Direct One SA, Nova Power & Gas SRL si WESEE SRL, care reunesc, in prezent, peste 600 de angajati si au generat o cifra de afaceri consolidata, la nivelul anului 2018, de peste 110 milioane de euro. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.electrogrup.ro si www.e-infra.ro.

Autori

foto
ELECTROGRUP SA