loader
Echipa integrata KPMG Legal – Toncescu si Asociatii, KPMG Advisory si KPMG Tax, consultant al Paval Holding in achizitia unui pachet minoritar in Farmacia Tei si Bebe Tei

Echipa integrata KPMG Legal – Toncescu si Asociatii, KPMG Advisory si KPMG Tax, consultant al Paval Holding in achizitia unui pachet minoritar in Farmacia Tei si Bebe Tei

Tranzactia este in curs de derulare, dupa semnare fiind necesara indeplinirea unor conditii pana la implementarea efectiva a tranzactiei

Echipa integrata de avocati si consultanti din cadrul KPMG Legal – Toncescu si Asociatii, KPMG Advisory si KPMG Tax, condusa de Laura Toncescu, Bogdan Vaduva si Rene Schob, a asistat Paval Holding in achizitia a 30% din actionariatul Farmacia Tei si Bebe Tei. 

     

Tranzactia este in curs de derulare, dupa semnare fiind necesara indeplinirea unor conditii (inclusiv aprobarea Consiliului Concurentei) pana la implementarea efectiva a tranzactiei, echipele formate din expertii KPMG Legal, KPMG Advisory si KPMG Tax acordand asistenta juridica, financiara si fiscala atat in cadrul procesului de analiza juridica, financiara si fiscala, cat si consultanta juridica si financiara pe intreg parcursul procesului de redactare, negociere si semnare a documentelor tranzactiei si, mai departe, pana la implementarea efectiva a tranzactiei.

Infiintata in anul 1992, Farmacia Tei este specializata in vanzarea cu amanuntul a produselor farmaceutice, fiind un etalon in acest domeniu datorita modelului sau de business orientat spre client. Politica de produs, consultanta oferita clientilor, precum si extinderea in noi locatii, au ajutat la pozitionarea brandului Tei pe un nivel ce a permis dezvoltarea uneia din cele mai cunoscute farmacii din Romania.

Magazinul Bebe Tei a luat nastere in 2011 ca inovatie a Farmaciei Tei si opereaza ca entitate separata din anul 2014. Misiunea pe care a urmat-o Bebe Tei inca de la deschidere a fost sa aduca parintilor un concept original de magazine care sa raspunda nevoilor intregii familii, adaptand sortimentele si oferind o gama variata de peste 60.000 de produse.

Paval Holding este vehiculul de investitii al familiei Paval, cel mai mare grup antreprenorial local, care detine Dedeman si multiple alte investitii de mare profil in Romania.

Partile implicate isi propun ca, in urma acestui parteneriat, Farmacia Tei si Bebe Tei sa se adreseze in viitor unui numar de clienti exponential mai mare, concentrandu-se in continuare pe calitatea serviciilor oferite atat in locatii fizice, cat si prin magazinele on-line.

Laura Toncescu, Avocat Coordonator KPMG Legal – Toncescu si Asociatii: „Dorim sa multumim Paval Holding si Karinei Paval pentru increderea acordata in furnizarea de servicii complexe pentru o tranzactie atat de importanta si de referinta pentru piata locala de retail de produse farmaceutice si pentru copii. Pentru mine, pentru Dragos si pentru intreaga echipa a fost o reala placere si o implinire profesionala importanta sa asistam in aceasta tranzactie, care reprezinta momentul de inceput al unui parteneriat transformational al Farmaciei Tei si Bebe Tei, cu efecte pozitive pentru intreaga piata.”

Bogdan Vaduva, Partener KPMG Romania, Liderul Departamentului de Consultanta in Tranzactii: „Suntem onorati ca am asistat Paval Holding si ca am lucrat indeaproape cu Karina Paval pentru finalizarea cu succes a acestei tranzactii. Aceasta investitie confirma increderea Paval Holding in economia locala, in antreprenori puternici si in potentialul Farmaciei Tei si Bebe Tei de a remodela modelul traditional de retail. Mult succes Roxanei Maftei si Irinei Ciubotaru, care vor continua sa conduca ambele companii, beneficiind de sprijinul semnificativ al unui partener de renume. Multumim echipei noastre integrate pentru furnizarea continua de servicii de calitate in tranzactii complexe.”

Karina Paval, reprezentant Paval Holding: „Suntem bucurosi sa avem ocazia sa ne unim fortele cu Roxana si Irina. Vom oferi sprijinul nostru deplin pentru consolidarea in continuare a pozitiei Farmaciei Tei si Bebe Tei in piata. Dorim sa multumim KPMG si KPMG Legal – Toncescu si Asociatii pentru sprijinul acordat si pentru coordonarea unui proces fara probleme pana la semnare.”

Despre KPMG

KPMG este o organizatie globala de firme independente de servicii profesionale care furnizeaza servicii de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor. Ne desfasuram activitatea in 145 de tari si aveam la finalul anului financiar 2021 aproape 236.000 de angajati in firmele membre din intreaga lume. Fiecare firma KPMG este din punct de vedere legal o entitate separata si distincta si se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privata engleza cu raspundere limitata la garantii. KPMG International Limited si entitatile sale nu ofera servicii pentru clienti.

In Romania si Republica Moldova, KPMG isi desfasoara activitatea in cadrul celor sase birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si Chisinau. In prezent dispunem de un numar de peste 1000 de profesionisti, atat cetateni romani, cat si straini.

Autori

foto
KPMG ROMANIA SRL