loader
Echipa Deloitte Corporate Finance a asistat actionarii Fabryo in vanzarea catre Akzo Nobel

Echipa Deloitte Corporate Finance a asistat actionarii Fabryo in vanzarea catre Akzo Nobel

Echipa Deloitte Corporate Finance a asistat actionarii Fabryo, cel mai mare jucator din industria producatorilor de vopsele decorative din Romania, in vanzarea pachetului integral de actiuni catre Akzo Nobel N.V.

Tranzactia a fost finalizata la 1 octombrie 2018, dupa obtinerea aprobarilor necesare.

Echipa de M&A Deloitte Romania a asistat vanzatorii, compania suedeza de investitii Oresa si doi actionari minoritari, pe parcursul procesului de vanzare. Oresa este una dintre principalele companii de investitii cu radacini suedeze, activa in Romania si Europa Centrala si de Est. Este prezenta in Romania din 1995 si a investit intr-un portofoliu extins de companii antreprenoriale in aceasta perioada.

Cu vanzari de 46 de milioane de euro si EBITDA de 8 milioane de euro in 2016, Fabryo este singurul jucator de pe piata romaneasca ce ofera atat un portofoliu de produse pentru clientii persoane fizice, cat si unul pentru profesionisti. Savana, Apla si Innenweiss sunt printre brandurile de renume ale companiei. Fabryo detine cea mai mare fabrica de vopsele decorative din Sud-Estul Europei si isi asigura acoperirea nationala prin intermediul a sase centre de distributie si prin operarea celei mai mari flote de aparate de mixare a vopselei de pe piata locala.

Akzo Nobel este al doilea cel mai mare producator de vopsea la nivel global si lider de piata in Europa. In urma acestei tranzactii, compania ajunge pe primul loc pe piata locala, una din pietele cu cea mai mare rata de crestere din regiune.

Tranzactia a fost coordonata de catre Ioana Filipescu, Partener Corporate Finance Deloitte Romania, si Iulia Bratu, Deputy Director.

„Ne bucura faptul ca am avut oportunitatea sa asistam vanzatorii in aceasta tranzactie de referinta intre doi campioni ai pietei de vopsele decorative, Akzo Nobel si Fabryo. Succesul procesului este rezultatul unui efort sustinut si al profesionalismului tuturor partilor implicate in tranzactie. Din partea Deloitte, am avut o echipa dedicata si experimentata, formata din Iulia Bratu, Cosmin Comsa si Vlad Adam”, a declarat Ioana Filipescu, Partener Corporate Finance Deloitte Romania.

Deloitte Romania coordoneaza o practica M&A multidisciplinara, cu o abordare holistica, ce include linii de business precum Consultanta M&A, Servicii Suport Tranzactii, Consultanta Fiscala si Consultanta Juridica. Astfel, echipele de profesionisti Deloitte pot acoperi toate aspectele relevante ale unei tranzactii.  

Deloitte furnizeaza la nivel global servicii de audit, consultanta, servicii juridice, consultanta financiara si managementul riscului, servicii de consultanta fiscala si alte servicii adiacente catre clienti din sectorul public si privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente in topul Fortune Global 500® sunt clienti Deloitte, prin intermediul retelei sale globale de firme membre care activeaza in peste 150 de tari si teritorii, oferind resurse internationale, perspective locale si servicii de cea mai inalta calitate pentru a aborda provocari de business complexe. Obiectivul Deloitte este sa creeze un impact vizibil in societate cu ajutorul celor 286.000 de profesionisti ai sai.

Deloitte Romania este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din tara noastra si ofera, in cooperare cu Reff & Asociatii SCA, servicii de audit, de consultanta fiscala, servicii juridice, de consultanta in management si consultanta financiara, servicii de managementul riscului, solutii de servicii externalizate si consultanta in tehnologie, precum si alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 1.200 de profesionisti.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL