loader
Echipa de litigii din cadrul Reff & Asociatii a reprezentat cu succes constructorul spaniol Viales intr-un arbitraj comercial international privind un proiect de infrastructura rutiera

Echipa de litigii din cadrul Reff & Asociatii a reprezentat cu succes constructorul spaniol Viales intr-un arbitraj comercial international privind un proiect de infrastructura rutiera

Viales a obtinut despagubiri de aproximativ 3,5 milioane de euro, in timp ce pretentiile autoritatii contractante, in cuantum de aproximativ 1,5 milioane de euro, au fost respinse integral

Practica de litigii din cadrul Reff & Asociatii, societatea de avocati membra a retelei globale Deloitte Legal, a reprezentat cu succes un consortiu de societati din domeniul constructiilor, al carui lider este societatea spaniola Viales Y Obras Publicas SA Cuenca, intr-o procedura de arbitraj comercial international legata de executarea unor lucrari de infrastructura rutiera de interes national in baza unui contract de tip FIDIC. Disputa a vizat decizia autoritatii contractante de reziliere a contractului incheiat cu consortiul de societati din care face parte Viales Y Obras Publicas SA Cuenca, executarea obligatiilor contractuale de catre ambele parti, precum si prejudiciile cauzate ca urmare a neexecutarii obligatiilor contractuale de catre autoritatea contractanta.

Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei a obligat autoritatea contractanta la plata unor despagubiri in valoare de aproximativ 3,5 milioane de euro si a respins integral solicitarile acesteia din urma, in cuantum de aproximativ 1,5 milioane de euro. Sentinta favorabila consortiului reprezentat de Reff & Asociatii este definitiva si executorie, insa impotriva acesteia poate fi formulata o actiune in anulare la Curtea de Apel Bucuresti.

Ne bucuram ca am putut reprezenta clientul nostru in acest proiect complex, precum si ca solutia a rasplatit increderea acestuia de a initia si parcurge procedurile de solutionare a disputei in fata Curtii de Arbitraj de la Bucuresti (CCIR). A fost un efort pentru care trebuie felicitata intreaga echipa de proiect, din care au facut parte Raluca Rusu-Oana, Senior Associate, si Lorena Slevoaca, Senior Associate”, a declarat Mihnea Galgotiu-Sararu, Senior Managing Associate la Reff & Asociatii si coordonatorul diviziei de litigii comerciale.

Rezultatul din acest proiect dovedeste inca o data consolidarea practicii noastre de litigii comerciale, precum si dezvoltarea experientei echipei noastre in cazuri de arbitraj international. In prezent, echipa noastra gestioneaza in paralel numeroase proceduri arbitrale in fata Curtilor de Arbitraj de la Bucuresti (de pe langa CCIR), din Viena (VIAC) sau Paris (ICC), gratie increderii acordate de clientii nostri”, a declarat Andreea Artenie, Partener la Reff & Asociatii si liderul practicii de litigii.

Practica de litigii din cadrul Reff & Asociatii, ce cuprinde peste 20 de avocati, acopera toate tipurile de proiecte de litigii din mediul de afaceri, de la cauze fiscale, la dispute comerciale si administrative.

Cu o echipa de peste 70 de avocati, Reff & Asociatii este una dintre cele mai mari societati de avocati din Romania, recunoscuta pentru calitatea serviciilor si abilitatea de a oferi solutii in chestiuni juridice complexe. Tipurile de servicii oferite acopera domeniile financiar-bancar, concurenta, dreptul muncii, energie si mediu, insolventa, litigii, fuziuni si achizitii, sectorul public, drept imobiliar. Reff & Asociatii reprezinta Romania in reteaua globala Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocati in 85 de tari.

 

Autori