loader
E usor sa faci economii cu noul serviciu al ING Bank: Round Up

E usor sa faci economii cu noul serviciu al ING Bank: Round Up

Serviciul Round Up poate fi activat sau dezactivat din sectiunea alocata conturilor de economii

Incepand din aprilie, ING Bank Romania le ofera clientilor un nou serviciu care le permite sa economiseasca bani in cel mai simplu mod, in timp ce cheltuiesc: Round Up. Aceasta optiune este disponibila pentru clientii ING care sunt si utilizatori ai ING Home'Bank. Serviciul Round Up poate fi activat sau dezactivat din sectiunea alocata conturilor de economii.

Dupa ce serviciul a fost activat de catre clientul ING Bank, suma in lei platita cu cardul de debit, cu telefonul mobil la un POS sau online va fi rotunjita pana la urmatorul multiplu de 5. Diferenta va fi mutata din contul lor curent in cel de economii sau intr-un cont de economii nou, creat online. De exemplu, daca un client plateste 17 lei, economiseste 3 lei cu Round Up sau daca plata este de 83 de lei, banii economisiti sunt 2 lei. Clientii au acces la economiile lor in orice moment si pot transfera suma economisita din contul de economii in cel curent.

In plus, clientii ING Bank pot alege sa inmulteasca suma care intra in contul lor de economii de doua ori, de cinci sau de 10 ori, ceea ce inseamna ca  si mai repede. Pentru multiplicatorul x5 si x10, se poate seta o limita lunara in aplicatia ING Home'Bank. In cazul in care nu exista bani in contul curent, suma nu va fi debitata astfel incat clientul sa nu ramana cu un deficit. Mai mult, clientii primesc o dobanda de 1% pe an pentru economiile lor. Activarea si utilizarea serviciului Round Up nu te costa nimic.

"Desigur, trecem printr-o perioada dificila si economiile sunt mai importante ca niciodata. Vrem sa ajutam clientii ING sa economiseasca bani usor, automat si aflandu-se in control total pe intregul parcurs al procesului, chiar si atunci cand cheltuiesc bani. Toti clientii nostri efectueaza plati, dar doar o treime economisesc – acest serviciu este de fapt un beneficiu al acestor plati, fiindca ele te ajuta sa economisesti.

In 2019, au existat mai multi clienti care au avut incredere in ING si au economisit mai mult decat in anii precedenti. Importanta acestor economii, recurente sume mici care reprezinta un obicei, s-a dovedit esentiala si vrem sa ii ajutam pe clienti sa dezvolte aceste comportamente sanatoase si sa fie si mai constienti de sanatatea lor financiara in perioada urmatoare", a declarat Javier Montes Pita, Head of Retail, ING Bank Romania.

Serviciul Round Up este cu atat mai relevant pentru piata locala cu cat 69% dintre romani au declarat ca raman fara bani inainte de a obtine urmatorul salariu si ca nu pot economisi din cauza veniturilor mici, potrivit unui studiu international ING lansat la sfarsitul anului trecut. Economiile recomandate pe care ar trebui sa le avem pentru cheltuieli neprevazute se ridica la intre trei si sase salarii lunare.

 Despre ING Romania

ING Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 34 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari. Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti – companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice.

Misiunea ING este aceea de a-i sustine pe oameni sa fie cu un pas inainte, in viata si in afaceri. In Romania, misiunea se reflecta in actiunile de responsabilitate sociala prin contributia la cauzele de educatie financiara, antreprenoriat si sprijin pentru grupuri vulnerabile.

Autori

foto
ING BANK N.V. AMSTERDAM SUCURSALA BUCURESTI