loader
Dunapack Packaging isi consolideaza operatiunile din Romania, prin extinderea si modernizarea fabricii din Sfantu Gheorghe

Dunapack Packaging isi consolideaza operatiunile din Romania, prin extinderea si modernizarea fabricii din Sfantu Gheorghe

Dunapack Packaging, parte a grupului austriac Prinzhorn Group, a finalizat prima etapa de modernizare a fabricii de ambalaje de carton ondulat din Sfantu Gheorghe (jud. Covasna).

Modernizarea include marirea capacitatii de stocare a depozitelor existente cu peste 4.000 de metri patrati, permitand astfel companiei Dunapack sa-si imbunatateasca nivelul serviciilor oferite. De asemenea, in aceasta prima etapa, fabrica a fost utilata cu o masina de prelucrare a cartonului marca Bobst si cu o masina de lipit marca Masterfold. Aceste echipamente vor permite fabricii din Sfantu Gheorghe sa creasca si mai mult complexitatea si calitatea solutiilor complete de ambalare furnizate.

Sistemul de preluare si ambalare a produselor finite a fost automatizat in totalitate asigurand astfel un mediu modern de lucru care permite companiei Dunapack sa mentina un standard ridicat de sanatate si securitate pentru personalul sau.

Cea de-a doua etapa de modernizare presupune inlocuirea masinii de prelucrare a cartonului ondulat cu un utilaj nou si extrem de eficient, marca BHS. Lucrarile de instalare vor fi finalizate in primul trimestru al anului 2020.

Impreuna cu noua fabrica Dunapack din Bolintin, la 20 km vest de Bucuresti (unitate care isi va incepe activitatea in vara anului 2019), compania va atinge in Romania o capacitate de productie de peste 300 milioane de metri patrati pe an.

"Dupa o prezenta puternica de mai bine de 20 de ani pe piata din Romania suntem foarte mandri de echipa noastra. Fabrica din Sfantu Gheorghe a functionat intotdeauna ca un pivot la nivel national iar procesele de extindere si modernizare ii vor consolida si asigura aceasta pozitie, pe o perioada lunga de timp”, a declarat Alexander Enzenberg, Managing Director al diviziei Dunapack Packaging.

Stanislav Razpopov, Director regional al zonei de sud al Dunapack Packaging adauga: “Cu ajutorul noii configurari si cu utilajele de ultima generatie instalate vom fi capabili sa furnizam clientilor nostri solutii de ambalare de o calitate si mai inalta. Aceasta investitie ne asigura increderea pentru continuarea cu succes a operatiunilor pe piata din Romania, o piata foarte importanta pentru companie”.

In prezent, divizia Dunapack Packaging este reprezentata de 20 de fabrici de ambalaje de carton ondulat in 10 tari.

 

Autori

foto
DUNAPACK RAMBOX PRODIMPEX SRL