loader
Doris Hsu din Taiwan este EY World Entrepreneur Of The Year™ 2023

Doris Hsu din Taiwan este EY World Entrepreneur Of The Year™ 2023

Doris este un lider vizionar, o adepta convinsa a inovatiei si pe deplin angajata in sustenabilitate

Doris Hsu, presedinte si CEO al GlobalWafers Co., Ltd. a fost desemnata EY World Entrepreneur Of The Year™ 2023 in cadrul unei ceremonii de premiere care a avut loc in Salle des Etoiles din Monaco. Doris a fost selectata dintre cei aproape 5.000 de participanti in competitie, care au inclus cei 49 de castigatori din 45 de tari si jurisdictii care au concurat pentru titlul mondial. Ea este a treia femeie care detine acest titlu si prima castigatoare din Taiwan in istoria de 23 de ani a competitiei.

Doris este un lider vizionar, o adepta convinsa a inovatiei si pe deplin angajata in sustenabilitate. De peste un deceniu, ea a fost forta motrice din spatele ascensiunii fulminante a GlobalWafers – una dintre cele mai importante companii producatoare de semiconductori de inalta tehnologie pentru electronice, supervizand o serie de fuziuni si achizitii de succes care au transformat portofoliul de produse al companiei si au extins operatiunile in Europa. In 2015, Doris a listat GlobalWafers la bursa prin intermediul unei oferte publice initiale de mare succes, iar in prezent este al treilea producator de semiconductori din lume ca marime.

Doris Hsu, presedinte si director general al GlobalWafers: „Sunt onorata sa primesc aceasta distinctie prestigioasa ca EY World Entrepreneur Of The Year. Noi, in calitate de antreprenori, ne aflam adesea in prima linie pentru a aborda atat de multe dintre cele mai presante probleme actuale, de la construirea unui viitor mai sustenabil la asigurarea bunastarii sociale in zonele cu cele mai mari nevoi. Sper sa pot duce mai departe mostenirea acestui premiu important prin stimularea discutiilor despre aceste provocari, ajutand la gasirea unor idei noi si atragand noi voci pe parcurs. Exista o subreprezentare a femeilor lideri, in special in industria de inalta tehnologie [a semiconductorilor], iar faptul ca mi s-a acordat acest premiu arata ca, indiferent de sex, oricine poate reusi. Sunt atat de mandra de echipa mea extraordinara de la GlobalWafers si le sunt recunoscatoare tuturor celor care m-au ajutat si m-au inspirat de-a lungul acestei calatorii."

Romania a fost reprezentata de Mihai Pohontu, castigatorul titlului EY Entrepreneur Of The Year – Romania 2022, CEO Amber, o agentie creativa ce ofera o paleta larga de solutii de dezvoltare de jocuri video, de la livrarea de produse complete la co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations si servicii de suport.

Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY Romania si Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrala si de Sud-Est si Regiunea Asiei Centrale: „World Entrepreneur Of The Year este mai mult decat o competitie, este o platforma care pune in valoare rolul esential al antreprenorilor in dezvoltarea societatii. Acesti lideri vizionari nu doar genereaza crestere economica si locuri de munca, ci contribuie si la rezolvarea unor probleme sociale si ecologice, construind o lume mai sustenabila si mai echitabila. Ma bucur ca si in aceasta editie Romania a fost prezenta cu un candidat remarcabil, un model de urmat pentru alti antreprenori prin viziunea, inovatia si angajamentul pe care le-a demonstrat.”

Mihai Pohontu, CEO Amber: „EY World Entrepreneur Of The Year reprezinta o experienta incredibila, care iti deschide orizonturile si iti redefineste perspectiva asupra antreprenoriatului si succesului in afaceri. Am avut ocazia sa invat de la cei mai buni, sa impartasec viziuni si sa leg conexiuni valoroase in cadrul unei comunitati globale de antreprenori de succes. Cred ca participarea la WEOY este un privilegiu si o recunoastere a excelentei in afaceri si reprezinta, totodata, un catalizator pentru cresterea si dezvoltarea personala si profesionala.”

EY organizeaza anual evenimentul "World Entrepreneur Of The Year" pentru a celebra realizarile liderilor vizionari care transforma industriile, cresc economia si raspund la apelul de a aborda provocarile globale. Intalnirea anuala reuneste fondatori, directori executivi si lideri de afaceri pentru o serie de oportunitati de networking si ateliere de lucru, care culmineaza cu anuntarea castigatorului competitiei globale.

EY World Entrepreneur of the Year 2023 a fost ales de un juriu independent pe baza a patru criterii: spirit antreprenorial, scop, crestere si impact. Juriul din acest an a inclus un grup divers si apreciat de antreprenori din intreaga lume, prezidat de Hernan Kazah, co-fondator si Managing Partner, Kaszek Ventures.

Fotografii de inalta rezolutie sunt disponibile aici pentru a fi descarcate si utilizate online.

Despre EY Romania

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 365.399 de angajati in peste 700 de birouri in 150 de tari si venituri de aproximativ 45,4 miliarde de USD in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2022. Reteaua noastra este integrata la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajuta sa le oferim clientilor servicii prin care sa beneficieze de oportunitatile din intreaga lume.

Prezenta in Romania din anul 1992, EY furnizeaza, cu ajutorul celor peste 900 de angajati din Romania si Republica Moldova, servicii integrate de audit, asistenta fiscala, juridica, strategie si tranzactii, consultanta catre companii multinationale si locale. Avem birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Chisinau. EY Romania s-a afiliat in 2014 singurei competitii de nivel mondial dedicata antreprenorialului, EY Entrepreneur Of The Year. Castigatorul editiei locale reprezinta Romania in finala mondiala ce are loc in fiecare an, in luna iunie, la Monte Carlo. In finala mondiala se acorda titlul World Entrepreneur Of The Year.

Autori

foto
ERNST & YOUNG SRL