loader
DENT ESTET este lider detasat  in stomatologie, cu o cifra de afaceri de 67 milioane lei in 2020

DENT ESTET este lider detasat in stomatologie, cu o cifra de afaceri de 67 milioane lei in 2020

“Am iesit mai puternici din aceasta perioada de pandemie si suntem pregatiti sa ne continuam planurile de extindere si dezvoltare la nivel national”

Grupul de clinici DENT ESTET, lider consacrat de piata in domeniul serviciilor de medicina dentara in Romania, anunta o cifra de afaceri de 67 milioane lei inregistrata in 2020 in crestere cu 5% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

DENT ESTET, parte a grupului medical MedLife, isi pastreaza astfel pozitia de lider detasat pe piata serviciilor stomatologice, in pofida crizei sanitare declansate de situatia epidemiologica din tara.

“2020 a fost un an dificil pentru intreaga societate, inclusiv pentru piata de medicina privata din Romania. Intreg grupul MedLife a avut ca focus siguranta si sanatatea pacientului si a personalului medical,  protocoale suplimentare fiind implementate in toate unitatile noastre. Al doilea obiectiv al companiei a fost valorificarea oportunitatilor de dezvoltare, iar DENT ESTET a avut o evolutie matura, o strategie care s-a bazat deopotriva pe dezvoltarea segmentului de implantologie la un nivel unic pentru Romania, si pe extinderea teritoriala sanatoasa, prin prima achizitie din istoria grupului a unei clinici dentare, in Brasov”, spune Mihai Marcu, CEO si presedinte MedLife Group. 

DENT ESTET a continuat strategia de extindere la nivel national: 11 clinici, o suprafata operationala de peste 3.300 mp si 62 de unituri dentare

Desi 2020 a fost un an marcat de o criza fara precedent in sanatate, clinicile stomatologice fiind inchise complet timp de doua luni in baza Ordonantei Militare din martie, ritmul de dezvoltare a grupului DENT ESTET nu a fost afectat.

Grupul si-a continuat strategia de extindere la nivel national, prin preluarea pachetului majoritar de actiuni al Krondent, din Brasov, clinica recunoscuta la nivel national prin supra-specializarea in tratamente dentare cu laser.

DENT ESTET a ajuns la un numar total de 11 clinici care acopera o suprafata de 3.300 mp, 62 unituri dentare, 124 medici si 350 de angajati.

„Anul trecut a reprezentat o adevarata provocare pentru intreaga piata de stomatologie din Romania, si nu numai. Obiectivul nostru major a fost siguranta pacientilor si suntem mandri ca munca sustinuta si dedicarea cu care ne intampinam pacientii de 22 de ani sunt rasplatite cu incredere. 2020 a reprezentat, totodata, anul unui parteneriat istoric pentru medicina dentara din Romania. Am devenit parte a MALO Dental International, cea mai puternica retea de clinici specializate in implantologie din lume, cu acoperire in 20 de tari. Am pus, astfel, Romania pe harta implantologiei mondiale si ne-am consolidat pozitia de clinica preferata de pacientii care se confrunta cu cazuri complexe”, spune dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului DENT ESTET.  

DENT ESTET - in topul preferintelor pacientilor pentru tratarea cazurilor complexe in   implantologie

Conform unui studiu realizat de DENT ESTET, la inceputul anului 2019, pe un esantion de 1000 de persoane la nivelul mediului urban, incidenta celor care au cel putin un dinte lipsa este foarte mare: 8 din 10 romani.

Acesta este motivul pentru care DENT ESTET a venit cu o solutie unica in Romania, colaborarea cu Prof. Paulo Maló, PhD, DDS, cea mai puternica personalitate a implantologiei moderne, care a revolutionat tratamentele cu implant dentar pentru pacientii edentati complet sau cu severa atrofie osoasa. Prin acest parteneriat, DENT ESTET si-a consolidat pozitia de clinica preferata de pacienti pentru rezolvarea cazurilor complexe in implantologie.

Astfel, segmentul de tratamente complexe a inregistrat in 2020, vs. 2019, o crestere de 10% in ceea ce priveste numarul de pacienti. Impactul cazurilor complexe asupra businessului de adulti al grupului ajunge la 30% si confirma faptul ca pacientul DENT ESTET cunoaste importanta alegerii unei echipe medicale de prestigiu, a implanturilor certificate la nivel international, dar si a tehnologiilor de ultima generatie.

In plus, in contextul unui an provocator pentru intreaga societate, romanii au inteles consecintele pe care sanatatea orala le are asupra sanatatii generale si nu au neglijat controalele periodice la medicul stomatolog, astfel ca numarul total de pacienti ai grupului s-a pastrat constant in 2020 vs 2019, respectiv 35.000 de persoane.

DENT ESTET 360 Safety - protocol de siguranta pentru pacient, in contextul Covid-19

Pentru ca prioritatea noastra a fost dintotdeauna sanatatea si siguranta pacientilor, un accent deosebit s-a pus pe dezvoltarea si imbunatatirea conditiilor de protectie aplicate deja in cadrul clinicilor noastre in vederea stoparii raspandirii bolilor infectioase.

Am creat protocolul DENT ESTET 360 Safety – un set complet de reguli si masuri riguroase de control al infectiilor in cabinetul stomatologic, tinand cont de reglementarile si protocoalele de dezinfectie stabilite de Colegiul Medicilor Dentisti si de Ministerul Sanatatii, dar si de cele elaborate in tari precum SUA, Franta, Germania, Olanda si Italia.

Astfel, pacientul s-a simtit in siguranta la fiecare vizita in clinica si nu a avut rezerve in ceea ce priveste continuarea tratamentelor amanate pe perioada lockdown-ului.

2021 – DENT ESTET continua planurile de dezvoltare

Anul 2021 marcheaza 5 ani de cand s-au pus bazele unui parteneriat solid cu MedLife, cel mai mare operator privat de sanatate din Romania.

Gratie acestui parteneriat, care a consolidat increderea pacientilor in DENT ESTET, grupul va continua planurile de dezvoltare si in 2021, pentru a oferi servicii stomatologice la standarde de excelenta unui numar cat mai mare de romani.

DENT ESTET va continua sa se implice in programe de sustinere a educatiei in Romania si de formare a tinerelor generatii de medici stomatologi. Cu sprijinul oferit de prof. univ. dr. Cristina Bica, decan al Facultatii de Medicina Dentara, Universitatea de Medicina si Farmacie din Tirgu Mures, DENT ESTET va investi in amenajarea unei sali de curs in cadrul acestei facultati. Este un proiect pilot, pe care ne propunem sa-l promovam si in cadrul altor universitati din Romania.

Am traversat impreuna cu echipa DENT ESTET un an dificil, care ne-a provocat in fiecare zi sa demonstram ca putem sa oferim aceeasi calitate a serviciilor in orice situatie, in conditii de maxima siguranta pentru pacient. Privim cu optimism anul acesta, in care avem planuri de extindere in 2 orase importante pentru noi: Cluj si Ploiesti. Promisiunea mea catre pacientii nostri este ca vom pastra aceeasi amprenta de excelenta oferita in cei 22 de ani de existenta oriunde vom deschide o noua clinica”, dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului DENT ESTET.

 

Autori

foto
DENT ESTET CLINIC SA