loader
Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat grupul austriac Rondo Ganahl in achizitia Transilvania Pack & Print

Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat grupul austriac Rondo Ganahl in achizitia Transilvania Pack & Print

Deloitte Romania si Reff & Asociatii au oferit asistenta in procesul de due diligence si asistenta juridica grupului austriac Rondo Ganahl in achizitia unei participatii de 60% din Transilvania Pack & Print S.A. de la Offsetdruckerei Schwarzach GmbH, parte din grupul VBG.

Deloitte Romania si Reff & Asociatii, societatea de avocati membra a retelei globale Deloitte Legal, au oferit asistenta in procesul de due diligence si asistenta juridica grupului austriac Rondo Ganahl in achizitia unei participatii de 60% din compania romaneasca producatoare de ambalaje de carton Transilvania Pack & Print S.A. de la Offsetdruckerei Schwarzach GmbH, parte din grupul VBG. Tranzactia s-a finalizat la inceputul lui iunie 2019.

In urma acestei achizitii, Rondo Ganahl, unul dintre cei mai mari producatori de carton ondulat de pe piata locala, preia, impreuna cu grupul VBG, controlul asupra Transilvania Pack & Print prin subsidiara sa din Romania, Rondocarton.

Implicarea Reff & Asociatii a constat in asigurarea procesului de due diligence juridic si in oferirea de asistenta juridica in tranzactie, in revizuirea acordului de preluare a actiunilor din perspectiva legislatiei romanesti, in oferirea de asistenta la semnarea tranzactiei, precum si pentru perioada dintre semnare si finalizare. Echipa multidisciplinara de avocati a fost coordonata de Georgiana Singurel, Partener, cu sprijinul Cezarei Szakacs, Managing Associate, si al Ilincai Iliescu, Senior Associate. Proiectul a necesitat si aprobarea Consiliului Concurentei, demers in care asistenta a fost oferita tot de Reff & Asociatii, sub coordonarea Florentinei Munteanu, Partener.

„Tranzactia a fost deosebit de complexa, deoarece s-a desfasurat in jurisdictii multiple si pentru ca a trebuit sa ne adaptam unui calendar al tranzactiei foarte strans. Am fost permanent in contact cu avocatii austrieci implicati in tranzactie si ne-am asigurat ca multiplele implicatii derivate din diferitele legislatii care se aplicau au fost reflectate in mod corespunzator in documentatia de tranzactie”, a spus Georgiana Singurel, Partener la Reff & Asociatii.

„Aceasta a fost una dintre putinele tranzactii de pe piata producatorilor de ambalaje de carton, asadar procesul de notificare catre Consiliul Concurentei a presupus, printre altele, o cunoastere in profunzime a business-ului clientului, pentru a ne asigura ca identificam corect si complet pietele relevante aferente acestei tranzactii”, a comentat Florentina Munteanu, Partener la Reff & Asociatii.

Practica de servicii fiscale a Deloitte din Romania a asigurat demersul de due diligence fiscal, prin intermediul unei echipe formate din Alin Chitu, Director, Ioana Nastase, Manager, si Flavia Andries, Senior Consultant.

Practica de consultanta financiara a Deloitte din Romania a oferit asistenta in demersul de due diligence financiar privind compania care urma sa fie achizitionata, prin echipa formata din Radu Dumitrescu, Partener Servicii Suport in Tranzactii, si Miruna Ciocea, Manager.

Firma austriaca de avocati Jank Weiler Operenyi, membra a retelei Deloitte Legal, si Deloitte Tax Austria au coordonat procesul de due diligence al tranzactiei.

Compania Rondo Ganahl a fost infiintata in 1911 si produce ambalaje de carton ondulat. De asemenea, compania ofera servicii de colectare, sortare si procesare a deseurilor de hartie. In plus, ofera solutii de reciclare, un centru de management al deseurilor, precum si solutii de inlaturare a deseurilor.

Autori

foto
DELOITTE CONSULTANTA SRL